Blog
Banana (Zamnesia Seeds) Feminized
3 min

Nieuwe Zamnesia Soort: Banana

3 min

Banana staat bekend als een van de sterkste cannabis soorten op de huidige markt. En niet zomaar. Met een THC niveau van wel 33% is de concurrentie ver te zoeken. De euforische effecten maken haar geliefd bij recreatieve gebruikers. Maar medicinale consumenten zijn ook dol op de soort vanwege de pijnstillende en angstremmende werking.

Veel cannabis breeders strijden om de "sterkste soort" op aarde te kunnen ontwikkelen. Banana dreigt ze allemaal voor aap te zetten. In razend tempo.

Deze verbluffende wiet pronkt met een THC percentage waar gebruikers steil van achterover slaan, terwijl ook stress en pijn worden verlicht. Uit tests is gebleken dat het THC niveau schommelt van 26-33%. Sommige gebruikers geven aan dat hun neus er zelfs van kriebelt. Omdat Californië haar thuisbasis is, trekken mensen over de staatsgrenzen om haar te vinden. Maar nu is ze dan ook verkrijgbaar in Europa.

DE OORSPRONG VAN BANANA AFPELLEN

De Oorsprong Van Banana Afpellen

De oorsprong van deze krachtige wiet vinden we in de westkust van de Verenigde Staten. Deze sativa-dominante hybride is gekweekt in de bergen van Santa Cruz en is een afstammeling van de OG Kush familie. Ze is een kruising tussen OG Kush en Utopia Banana. De exacte en originele oorsprong van de soort is lastig te bepalen, zoals wel vaker het geval is.

Utopia Farms, die Banana als eerste kweekte voor commerciële doeleinden, noemde de soort in eerste instantie "Banana OG". Nadat de verkoop in de lokale winkels tegenviel, veranderden de breeders de naam. Hierna en na het winnen van een aantal prestigieuze prijzen (de populaire soort werd in 2015 derde in de categorie "Best Hybrid" op de High Times So-Cal en NorCal), maakte Banana al snel furore als een van de meest krachtige cannabis merken in Californië.

De soort is ook ontwikkeld als "veganistische" cannabis, wat betekent dat de kwekers van begin tot eind een diervriendelijk proces hebben ingezet. Voel je vrij er een op te steken, wetend dat er geen dieren zijn betrokken bij de productie, mocht dit voor jou een zwaarwegende factor zijn.

KWEEKEIGENSCHAPPEN EN GENETICA

Kweekeigenschappen En Genetica

Banana laat een onregelmatige structuur van de toppen zien. Ze zijn bedekt met terpenen. Limoneen, myrceen en ß-caryofyleen zijn de meest voorkomende. De smaragdgroene toppen worden geaccentueerd door bleek-gouden stampers. Banana is een 60/40 sativa/indica mix. De dichtheid en de textuur zijn aan de meer luchtige kant. De toppen kunnen gemakkelijk met de hand uit elkaar worden gehaald. Het gebruik van een grinder is vaak niet eens noodzakelijk.

Dankzij de bloeiperiode van acht tot negen weken leent de cannabisplant zich goed voor ScrOG trainingstechnieken in de vegetatieve fase. De opbrengsten zijn ook heel fatsoenlijk en er mag ongeveer 400 gram per plant worden verwacht. De soort wordt beschouwd als een "intermediaire" plant om te kweken. Banana ontwikkelt zich als een klassieke sativa, dus lang en slank. Om de beste resultaten te behalen, is wellicht wat trainen en snoeien nodig. De toppen zien eruit alsof ze door een extra laagje kief zijn gerold.

EFFECTEN EN SMAKEN

Effecten En Smaken

Je zou verwachten dat de cannabis soort naar rijpe bananen smaakt, maar dit is niet het geval. Banana is zeker smaakvol en fruitig. Maar ze verwent eerder met een frisse, citroen-achtige smaak dan met een bananensmaak. Het aroma is tropisch. De geur doet denken aan citrusvruchten met lichte hints van peper. Denk je in dat je een slokje neemt van een citroen-limoen daiquiri, die in een glas is gegoten, waarvan het randje is gedipt in chilipoeder! Heb je het idee?

Dit is zo'n verrukkelijke plant dat ze geen aanvullingen nodig heeft om de ervaring bevredigend en lekker te maken. Maar wat als je de munchies krijgt of als je een diner wat wilt oppeppen? Hint: Wacht op het toetje. Het aroma van Banana is aards, met een sterke citrus-fruitige nasmaak. Serveer deze hemelse soort met tropische vruchten, een smoothie of zelfs een bananenkwarktaart.

Zoals reeds vermeld, is Banana enorm krachtig. Ze bevat minder dan 1% CBD, maar dekt absoluut de lading als er naar een hoog THC percentage wordt gezocht. Het THC niveau overschrijdt vaak de 30%, wat door geen enkele soort kan worden geëvenaard. Dit is uiteraard ook merkbaar aan het effect van Banana. Na het eerste trekje komt de high op met een heerlijke, ietwat subtiele, cerebrale rush. Pijn en angst verdwijnen en maken plaats voor vrolijke gedachten en euforische gevoelens.

Banana (Zamnesia Seeds) Feminized

(172)
Ouders: OG Kush x Banana
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 28%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Houd er rekening mee dat de soort wordt beschouwd als een "creeper". De effecten beginnen subtiel, maar kunnen in een oogopslag veranderen in een heuse sloopkogel. Beginnende gebruikers lopen het meeste risico te worden overweldigd. Het is gemakkelijk te ver te gaan. Daarom is het verstandiger om langzaam te beginnen en wat pauzes in te lassen zodat je de kans krijgt het krachtige effect te ervaren.

VOOR WIE IS C. BANANA GESCHIKT?

Voor Wie Is C. Banana Geschikt?

Dit is een heftige soort. Connaisseurs zijn dol op de effecten en de trip. Verwacht melige buien en niet te vergeten een lichamelijke high die niet van deze wereld is. Medicinale gebruikers hebben met Banana een soort in handen die fruitig is en wonderen verricht bij misselijkheid, spierkrampen en stress gerelateerde pijn. Ook werkt het geweldig tegen hoofdpijn, een depressie en chronische stress. Banana is eveneens ideaal voor de behandeling van allerlei ontstekingen.

Vanwege de sterke sativa invloeden, is Banana meer geschikt voor gebruik overdag. De effecten nemen ook geleidelijk af, zonder sloomheid op te wekken. Negatieve bijwerkingen zijn droge ogen en soms een extreem droge mond. Een aantal gebruikers heeft ook paranoïde gevoelens gemeld.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken