Blog
Kalini Asia (Zamnesia Seeds) Feminized
4 min

Nieuwe Zamnesia Strain: Kalini Asia

4 min

Wat is het dat cannabisfans tot paarse wiet aantrekt? Paars draagt kracht en rijpheid uit. Kalini Asia is een krachtige mix van de meest verfijnde indica’s uit de bergen. Ze maakt indruk met haar paarse verschijning en formidabele, aromatische Kush effect.

NIEUWE ZAMNESIA SOORT: KALINI ASIA

Zamnesia introduceert een nieuwe soort voor je brein—de prachtige paarse Kalini Asia. In de analytische psychologie wordt paars geassocieerd met kracht en luxe. Ook draagt het weelde en extravagantie uit. De weelderige paarse bladeren en clusters van paarse kelken van Kalini Asia zijn dan ook zeker extravagant. De krachtige effecten van dit luxueuze voorbeeld van perfect gecombineerde Kush soorten uit de bergen zijn zo krachtig als maar kan voor een indica. Kalini Asia stelt je dan ook niet teleur.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Paarse Wiet?

Zoek je als hedendaagse kweker naar een snelle rijping en even vlugge gewichtstoename van een zuivere indica? Dan beleef je absoluut veel plezier aan het kweken van Kalini Asia. Het genot om Kush-achtige toppen te zien volgroeien is compleet anders dan het zien ontwikkelen van een sativa. Met een aparte vegetatieruimte is het daarbij mogelijk om zes perfect getimede oogsten per jaar te halen.

KALINI ASIA, AFKOMSTIG UIT HET KUSH GEBERGTE

KALINI ASIA, AFKOMSTIG UIT HET KUSH GEBERGTE

Het leven van Kalini Asia begon in de vorm van landrassen die te vinden zijn in de verborgen valleien in Afghanistan en Pakistan. De Hindoekoesj bergen zijn de oorspronkelijke geboorteplaats van veel compacte indica soorten die deskundige breeders tegenwoordig gebruiken. De herkomst van Kalini Asia is net zo mysterieus. Het eerste exemplaar produceert nog altijd hasj van wereldklasse. Alleen de zaden van de meest paarse soorten van lokaal verfijnde fenotypen zijn uit deze regio gesmokkeld. Een regio die nu droevig genoeg door oorlog verwoest is.

Het kruisen van een compacte Afghaanse cultivar met een compacte Pakistaanse soort resulteerde in de extra compacte Kalini Asia. De jonge planten beginnen groen en ontwikkelen geleidelijk lavendelblauwe tinten. Naarmate ze rijpen, worden de lavendeltinten dieper en ontstaan er chique tinten van mauve en indigo. Oranje haren accentueren de dieppaarse tonen van de rijpe toppen en omgekeerd. De samengepakte trichomen ruiken daarbij sterk en bedekken de gehele topstructuur.

HOE GROEIT KALINI ASIA IN JE TUIN?

HOE GROEIT KALINI ASIA IN JE TUIN?

Kalini Asia is een lage en stevige plant die iets boven de meter uitkomt. Met een minimale internode-afstand, heeft de volwassen plant wel wat weg van één grote gemuteerde paarse top. Het verwijderen van de grote fan leaves zodra de bloei goed in gang is, stimuleert de topproductie. Ook is de plant tolerant voor sterke voedingsstoffen. Daarbij reageert ze met de diepste paarse kleuren in koudere klimaten.

Met genetica gevormd door de hoogte, intense zon, korte dagen in de vallei en snel intredende winters, groeit Kalini Asia vlug en intens. Ze gedraagt zich bijna als een autobloeiende plant met een korte bloeiperiode van 8 weken zodra het licht naar 12-12 is omgeschakeld. Er is geen noodzaak voor ruderalis genetica om de groeicyclus te versnellen. Deze plant is van begin tot eind een klassieke indica. Verwacht buiten volledig rijpe planten tegen september.

Gerelateerd artikel

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

Er valt wat voor te zeggen dat de Kush soort een soort apart is tussen de indica's. Ze is anders dan andere indica’s die elders ter wereld voorkomen. Wat ze deelt, is de kenmerkend lage en robuuste vorm en de sterke bloei. Kush toppen zijn echter gemakkelijk te onderscheiden van andere subsoorten door hun unieke samenstelling en smaakprofiel. Dat ze op zichzelf een aparte subsoort van cannabis is (waardoor het aantal op vier uitkomt), wordt nog betwist. Er bestaat in ieder geval geen enkele twijfel over haar kracht.

KALINI ASIA VAN ZAMNESIA SEEDS: WAT VOOR SOORT IS ZE?

KALINI ASIA VAN ZAMNESIA SEEDS: WAT VOOR SOORT IS ZE?

Deze dicht opeengepakte, compacte toppen verliezen nauwelijks volume wanneer ze gecured worden. De trichomen en andere harsdragende klieren barsten daarbij van de citroen en dennenachtige hars. Er bestaan tienduizenden soorten fruit op onze planeet. Enkele daarvan zijn aanwezig in de smaak van deze rookwaar. De fruitigheid is zo exotisch dat je ver de jungle in zou moeten trekken om deze smaken te vinden. Ze zijn in ieder geval niet verkrijgbaar in je lokale supermarkt. Het gaat om zulke aanlokkelijke toppen om te zien en ruiken, dat het bijna een misdaad is om ze in de grinder te stoppen.

Gerelateerd artikel

Cannabis Toppen: Drogen En Curen

De initiële effecten laten zichzelf blijken nog voordat je de eerste heerlijke rook hebt uitgeblazen. Medicinale patiënten en slapelozen zetten deze wietsoort vast en zeker op hun lijstje. Zo schakelt ze de angstige, mentale ruis van extreme pijn volledig uit. Daarbij heeft ze direct een verzachtende uitwerking op het lichaam. Maak het jezelf 's avonds gemakkelijk en je zakt ongetwijfeld weg in je eigen kleine zwarte gat. Voel de vasthoudendheid van indica je bloed in lava veranderen. Je hebt absoluut het nummer nodig van een afhaalrestaurant dat je rechtstreeks eten kan bezorgen.

Mensen die lijden aan chronische pijn zijn diep tevreden over de krachtige effecten van Kalini Asia. Treedt de therapeutische werking van de cannabinoïden en terpenen eenmaal in? Dan ervaar je een aangename, angstvrije gemoedstoestand en een zucht van verlichting. Extracten, moon rocks en edibles zijn van een compleet ander niveau.

STAAT PAARS BIJ CANNABIS VOOR EXTRA KRACHT?

STAAT PAARS BIJ CANNABIS VOOR EXTRA KRACHT?

In het algemeen niet. Paars is mooie pigmentatie veroorzaakt door flavonoïden die anthocyaninen worden genoemd. De unieke omgeving van de bergvallei, waar de ouders van Kalini Asia zijn ontstaan, zorgde er simpelweg voor dat deze cultivars paars werden. Waarschijnlijk komt het door de hoge UV straling op zeer grote hoogte en doordat de planten het voor het grootste deel van hun leven koud hebben gehad. Deze kenmerken vind je nog steeds in de moderne kweekruimte. Ongeacht de temperatuur. Hoewel wel geldt; hoe kouder, hoe paarser.

Het medisch onderzoek naar cannabis staat nog in de kinderschoenen en het belang van genetica die zuiver paars is, moet nog ontdekt worden. Op recreatief gebied heeft men echt gestreefd naar dit unieke kenmerk van Kalini Asia. De bestanddelen die daarvoor zorgen, maken haar echter niet noodzakelijkerwijs sterker. Ze is krachtiger omdat ze een overvloed aan hars produceert met veel THC.

ALS JE ERVAN HOUDT OM DE BESTE WIET TE KWEKEN, DAN ZIT JE BIJ KALINI ASIA GOED

ALS JE ERVAN HOUDT OM DE BESTE WIET TE KWEKEN, DAN ZIT JE BIJ KALINI ASIA GOED

Doorgewinterde connaisseurs zien de verfrissende kracht van deze soort als een echte verademing. Een compromisloze mentale overstroming met een onmiskenbare lichamelijke indica high laten je weer jong voelen. Voor de beginner is functioneren met deze wiet een uitdaging. Dat is dan ook de reden waarom Afghanistan en Pakistan in de cannabisgemeenschap zo respectvol worden behandeld.

Zolang je een afgestemde omgeving biedt, groeit de cannabis perfect. Een gebalanceerde bodemmix voor buiten en de juiste nutriënten voor binnen zorgen altijd voor een krachtige reactie van wiet. Kalini Asia is van nature een geharde plant. Ze kan dan ook perfecte toppen produceren wanneer ze overgelaten wordt aan de grillen van de natuur. Zolang ze de juiste verwennerij ontvangt, kan het met deze indica nauwelijks misgaan. Oftewel, geweldige wiet.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken