Blog
Sensi Skunk (Sensi Seeds) feminized
2 min

Sensi Skunk: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Sensi Skunk van Sensi Seeds is de verbeterde versie van de legendarische Skunk #1. Sensi Skunk is ongelooflijk krachtig, maar verwent met verfijnde smaken en een zijdezachte rookervaring. Hier vind je alle belangrijke feiten over Sensi Skunk.

Sensi Skunk van Sensi Seeds is ontsproten uit een van de meest beroemde cannabissoorten aller tijden: de legendarische Skunk #1. Deze betrouwbare plant is al 25 jaar de go-to strain voor kwekers van alle ervaringsniveaus.

KENMERKEN VAN SENSI SKUNK

Sensi Skunk is erg gewild onder old-school cannabisliefhebbers. Dit komt door het iconische smaakprofiel en de uitzonderlijke groeikracht. Maar ook beginnende kwekers staan versteld van de kracht van deze soort.

Genen 80% Indica / 20% Sativa
Ouders Skunk #1
THC 26%+
CBD Weinig
Smaken Citrus, Aarde, Skunk, Kruiden, Zoet
Effecten Euforisch

Sensi Skunk is een indica-dominante kruising die in 1991 door Sensi Seeds werd gelanceerd. Genetisch is deze soort nauw verwant aan de originele Skunk #1, waar ze uit is ontstaan. Er is alleen één groot verschil: De extreme scherpte van het origineel is door Sensi eruit veredeld. De resulterende Sensi Skunk bezit daarmee een zoeter, zachter en meer aangenaam karakter.

Het THC-percentage van Sensi Skunk overschrijdt soms de 26%. Dit maakt haar een zeer krachtige strain die moeiteloos wedijvert met de meeste moderne cannabissoorten. Ze produceert echter een goed gebalanceerde high, dit in tegenstelling tot andere, zwaar indica-dominante exemplaren.

Sensi Skunk (Sensi Seeds) feminized

(7)
Ouders: Skunk 1 x Undisclosed Strain
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

HOE KWEEK JE SENSI SKUNK

HOE KWEEK JE SENSI SKUNK

Het kweken van Sensi Skunk is erg simpel. Skunk-genetica staan altijd synoniem aan betrouwbare groei. Dit is ook de reden dat ze de fundering vormt van veel moderne cannabis strains.

Kweekgemak Gemakkelijk
Omgeving Buiten / Binnen
Klimaat Warm, Zonnig
Variëteit Feminized
Hoogte Binnen 50-70cm
Hoogte Buiten Klein
Bloeitijd 45-50 dagen
Oogsttijd (Buiten) Begin Oktober
Opbrengst Binnen 450–500g/m²
Opbrenst Buiten 500g/plant

Sensi Skunk is geschikt voor binnen en buiten. Maar haar kenmerken maken haar ideaal voor binnenkweek. Ze overschrijdt zelden de 70cm en past daarmee zelfs in de kleinste tent. Sensi Skunk is vergevingsgezind als het gaat om kwekersfouten en schittert met betrouwbare, robuuste en snelle groei. Na een korte bloeitijd van 45-50 dagen mag je een goede opbrengst verwachten van maximaal 500g/m².

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Binnen Cannabis?

Het kweken van Sensi Skunk in de buitenlucht is alleen rendabel in zuidelijke regio's onder de 42ste breedtegraad. Sensi Skunk hunkert namelijk naar zon en warmte. Als je meer noordelijk woont, verbeter je je resultaten in een gecontroleerde binnentuin of in een kas. Onder optimale omstandigheden, mogen buitenkwekers zich begin oktober verheugen op een buit tot wel 500g/plant.

SENSI SKUNK: SMAAK EN EFFECTEN

SENSI SKUNK: SMAAK EN EFFECTEN

De smaak is wel de grootse verandering in Sensi Skunk. De extreem donkere toon van het origineel is door Sensi Seeds afgezwakt in het voordeel van een zoeter, meer citrusrijk karakter. Dit vertaalt zich naar een verfijnde, zijdezachte rookervaring. Gerookt, is Sensi Skunk een traktatie voor je tong, maar desondanks is ze erg krachtig.

Het effect van Sensi Skunk is niet helemaal wat je zou verwachten van een 80% indica. Allereerst bemerk een cerebraal effect. Deze verruimt je geest en wekt een vrolijke, prettige high op. Na een tijdje verschuift dit naar een meer lichamelijk, ontspannen effect. Ondanks haar enorme kracht, bedwelmt Sensi Skunk niet, in tegenstelling tot andere THC-rijke soorten. Het is verstandig deze soort niet te onderschatten, ook al is ze old-school. Deze krachtige dame eist respect bij het roken.

EIND OORDEEL: SENSI SKUNK IS VOOR ZOWEL OLD- ALS NEW-SCHOOLERS

Sensi Skunk van Sensi Seeds is geweldig als je zoekt naar die klassieke Skunk-beleving. Old-schoolers zijn onmiddellijk verkocht, maar deze strain is ook ideaal voor beginners in de kweekwereld. Er bestaan niet veel andere soorten die moeiteloos en in razend tempo zulke geweldige toppen produceren.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken