Blog
Wiet Soorten Met De Beste Smaak
4 min

Top 10 Wiet Soorten Met De Beste Smaak

4 min

De afgelopen jaren hebben wietkwekers van alles gedaan om de smaak van hun planten te verbeteren. Tegenwoordig hebben we daardoor een zeer ruim en ongelooflijk assortiment aan smaken en is de concurrentie moordend. We hebben hier eens onderzoek naar gedaan en kunnen zonder twijfel zeggen dat dit de 10 lekkerste soorten zijn op de hedendaagse markt.

Momenteel zijn er ontzettend veel opties om uit te kiezen als je lekkere wiet zoekt. Of je nu het type bent dat van een snoepjeswinkel houdt of liever aan lekkere biertjes nipt; voor iedereen is er wel een soort te vinden. Soms heb je echter het gevoel dat er te veel keuze is, waardoor je altijd spijt krijgt, wat je ook kiest.

Als je in zo’n situatie zit, is het verstandig de keuzemogelijkheden in te perken. Dat zou je veel tijd kunnen kosten, maar gelukkig hebben wij al wat onderzoek gedaan! Wij zijn daarbij uitgekomen op tien favorieten. Dit zijn de lekkerste soorten wiet die je vandaag nog zou moeten kweken!

TOP 10 LEKKERSTE SOORTEN WIET

Wees niet teleurgesteld als je favoriet ontbreekt. Er zijn waarschijnlijk tientallen andere soorten die we hier hadden kunnen vermelden. Maar zoveel wil jij niet lezen en zoveel willen wij niet schrijven! Met de genoemde strains doe je echter absoluut geen miskoop. Probeer ze allemaal!

PINEAPPLE KUSH

Pineapple Kush (Royal Queen Seeds)

Heb je zin om in een lekkere hangmat te liggen, op een zonnige dag? Houd je van het gevoel van het nippen aan een koud drankje, terwijl je op het strand in slaap valt? Het enige wat je dan nodig hebt, is Pineapple Kush. Naast ananas bevat deze tropische cocktail ook vleugjes munt, vanille en zelfs karamel. Met 18% THC is deze indica-dominante soort echt perfect voor relaxen in een strandstoel. Deze plant is echter niet alleen maar ontspannend.

STRAWBERRY LEMONADE

Strawberry Lemonade (Barney's Farm)

We blijven nog even bij verfrissende sensaties. Want wie houdt er nu niet van aardbeienlimonade in de zomer? Wij wel en we vinden dat Strawberry Lemonade de perfecte aanvulling daarop is. De ervaring begint met levendige noten van citroen, gevolgd door een liefdevolle streling van aardbei. Dat zorgt voor een variatie die de zoete, citroenachtige elementen in balans brengt. De geur reflecteert dit alles en voegt fruitige hasj toe om de zintuigen nog verder uit te dagen. Als je deze sativa-dominante hybride rookt, krijg je weer nieuwe energie, creativiteit en focus. Met 20% THC stimuleert ze ook positieve gevoelens.

Gerelateerd artikel

Top 25 Fruitige Wietsoorten [2024]

SWEET CANDY

Sweet Candy (Zativo)

Mocht je nog niet door hebben dat het hier vooral om zoete smaken gaat, kijk dan eens naar Sweet Candy. Ook al klinkt deze soort heel zoet, de smaak kent echter wel de nodige nuances. Allereerst mag je rekenen op een vleugje karamel dat binnenkomt als een tsunami van zoetigheid. Als verrassing verschijnen echter ook aardse tonen. En die zijn aangenamer dan je misschien denkt. De geur past hier goed bij en laat je echt denken dat je middenin een snoepwinkel staat. Deze soort is een indica met 17% THC, waar je net zo van kunt genieten als van lekkere snoepjes.

BLUEBERRY BUD

Blueberry Bud (Sagarmatha Seeds)

Vind je het tot nu toe lastig om de smaak te raden op basis van de naam? Dan is dit je kans. Aan de ene kant krijg je met deze soort precies wat je verwacht, maar aan de andere kant nog veel meer dan dat. Ja, Blueberry Bud smaakt naar bosbessen, maar dan tien keer beter. Zo smaakt ze naar bosbessen op een manier die je in een andere dimensie brengt. Met 20% THC geeft deze indica-dominante hybride je een echte couchlock. Dromen over bosbessen sluiten we niet uit.

LEMON POWER HAZE

Lemon Power Haze (Zamnesia SeedS)

De feminized Lemon Power Haze Haze is afkomstig van je goede vrienden bij Zamnesia Seeds. Deze soort is een belevenis voor je smaakpapillen en je hersenen. De eerste golven citroen ruik je zodra de plant rijpt en dat wordt alleen maar sterker als je de toppen droogt en uithardt. Daarna, bij het vermalen, rollen en aansteken, ervaar je de volgende smaaksensatie. Denk hierbij aan citrus en zure noten. Met 20% THC slaat ze net zo hard in als de snelheid waarmee de smaak tot uiting komt. De sativa:indica-verhouding van 75:25 helpt je daarbij om de dag aan te kunnen!

Gerelateerd artikel

Top 10 Sterkste En Meest Potentiële Cannabis Soorten

Watermelon Candy Automatic 

Watermelon Candy Automatic

Watermelon Candy Automatic bestaat uit een krachtige genetische combi van Watermelon, Candy Kush en ruderalis. Dit garandeert uiteraard een geweldige smaak. Ze pronkt met een uitnodigende geur van citrus en trakteert je op zoete, fruitige smaken die iedereen gewoon moet ervaren! Deze soort is heerlijk om te roken of te vapen en stelt nooit teleur. Als een 50/50 sativa/indica-hybride, met een gemiddeld THC-gehalte van 20%, bezit Watermelon Candy Automatic het vermogen om behoorlijk hard in te slaan. Bovendien biedt ze een gemakkelijk kweekproject, waarmee ze bij veel liefhebbers van goede wiet in de smaak valt. 

FRUITY JUICE

Fruity Juice (Sensi Seeds)

Het combineren van een pure Afghaanse indica met een Thaise sativa was spannend, maar Fruity Juice is met geen andere soort te vergelijken. De rijke, fruitige smaak brengt je direct terug naar de goede oude tijd waarin we nog aan pakjes drinken lurkten. Als feest voor de smaakpapillen is deze soort zoet, fruitig (met noten van ananas en mango) en heerlijk sterk. Net zo interessant als de smaak is de high van deze dame. Ze bevat namelijk 17% THC en heeft een gebalanceerd genetisch profiel van indica en sativa. Deze soort biedt misschien wel de stimulerendste en ontspannendste sensaties die er zijn. Kunnen we ons echte fruitsapje erdoor vervangen? Nou, waarom geen combinatie?

GELATO-K

Gelato-K (Kannabia)

Met Gelato en Bubba Kush als ouders kun je je wel voorstellen dat Gelato-K goed is gelukt. Ze verwelkomt rokers met een kus van zoetigheid op de ene wang en een fruitige zoen op de andere. Je neus en tong worden echt verwend. Daarbij lijkt de lucht zwanger te zijn van de suiker. Ze is een van de sativa’s op deze lijst en raakt je met maar liefst 20% THC. Dat maakt je euforisch, maar ook scherp. Daardoor is ze ideaal voor overdag. Mocht je haar echter 's avonds roken, dan houdt ze je ook weer niet wakker.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

ORANGE SHERBERT

Orange Sherbert (Barney's Farm)

Combineer de kracht van Orange Cream, Cherry Pie en Purple Urkle en je krijgt Orange Sherbert. Deze soort behoort tot de soorten met een indrukwekkende lijst van voorouders . Daarmee zou je ook verwachten dat het een van de lekkerste strains is, toch? Dat zou je wel eens helemaal goed kunnen hebben. Rook een joint en je gaat op reis naar zonnige sinaasappelboomgaarden, met een steeds sterker wordende sinaasappel-sensatie. Bovendien trakteert ze je op snoepachtige zoetheid. Met een 50/50-verhouding tussen indica en sativa en 18% THC voel je je net zo zoet als deze soort.

SUGAR BLACK ROSE AUTO

Sugar Black Rose Auto (Delicious Seeds)

Je verwacht misschien geen autoflower als afsluiter van deze lijst. Sugar Black Rose Auto verdient deze vermelding echter absoluut. Ze is een nakomeling van Critical Bilbo Auto en 1998 Black Domina Auto en overtreft beide ouders met gemak. Met een interessante twist overspoelt ze de smaakpapillen met een rijke druivensmaak. De geur is daarbij uniek, met zoete sinaasappels en andere citrusgeuren die de lucht vullen. Deze indica-dominante hybride heeft een rustgevend effect dankzij 18% THC. Daarmee is ze perfect voor als je, laten we zeggen, net klaar bent met het lezen van een top 10.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken