Top 5 Redenen om je eigen wiet te kweken


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis KwekenToplijsten

Top 5 Redenen om je eigen wiet te kweken


Heb je er ooit over gedacht om je eigen wiet te kweken? Misschien moet je dat eens doen. Het biedt veel voordelen ten opzichte van het kopen van wiet en het zal een zeer bevredigende ervaring zijn.

Beslissen in het diepe te springen en je eigen wiet te kweken kan een geweldige manier zijn om kosten te besparen en de controle te houden over wat je rookt. Als je overweegt hoeveel mensen wereldwijd wiet roken, zijn er maar weinig die het daadwerkelijk kweken. Dit betekent dat je overgeleverd bent aan de dealers op de zwarte markt om een voorraad te kopen, tenzij je in een meer cannabis tolerant land woont, zoals Spanje of Nederland.

Punt is, het kweken van je eigen marihuana is heel makkelijk. Natuurlijk zijn er technieken voor gevorderden, en kan je altijd meer kennis en ervaring opdoen, maar de basis is simpel. Zodra je deze onder de knie hebt, kan je eenvoudig je eigen voorraad produceren.

Hier is ons overzicht met de Top 5 redenen om je eigen wiet te kweken:

1. Je bespaart veel geld

Als je wiet koopt is het duur, maar dit kan veel goedkoper als je het zelf kweekt. Afhankelijk van waar je woont, variëren de kosten per gram, maar het is zeker niet goedkoop. Natuurlijk is er niets verkeerd aan het ondersteunen van je lokale economie, zeker als je het voordeel hebt te wonen op een plek waar het legaal (of gedoogd) is. Maar als je geld wil besparen, gaat er niets boven zelf kweken.

En denk maar niet dat je een ingewikkelde en dure kweekruimte nodig hebt om wiet te kweken. Buiten kweken is het gemakkelijkst: Alles wat je nodig hebt is zaad, aarde, water en licht en de natuur levert dit bijna allemaal gratis.

2. Je weet wat je krijgt

Een van de grootste problemen met het kopen van wiet is dat je nooit weet wat er precies in zit. Is het behandeld met zware bestrijdingsmiddelen? Zit er ongedierte in? Wie weet het? Jouw dealer zal het je waarschijnlijk niet vertellen. Door zelf te kweken, heb je zelf de controle over wat er wordt gebruikt en de algehele kwaliteit van je toppen.

Het biedt je ook de kans om je eigen marihuana te drogen en te laten uitharden. Het uitharden van cannabis is het proces waarin de chlorofyl in de toppen worden afgebroken, wat de kwaliteit van je wiet aanzienlijk verbetert en de rook veel zachter maakt. Feit is dat de meeste wiet niet volledig is uitgehard, omdat dat een tijdje duurt. Maar zodra je eenmaal je toppen hebt uitgehard, wil je nooit meer anders, omdat dat de maatstaf is voor echte kwaliteit voor liefhebbers.

3. Je bent zelfvoorzienend

"Geen geld en wel wiet is beter dan geld en geen wiet." Tenzij je het geluk hebt in Amsterdam of Barcelona te wonen, is het niet waarschijnlijk dat je je wiet van een menu kan kiezen, als je al wat te kiezen hebt! Het is waarschijnlijker dat je vertrouwt op wat er aangeboden wordt via vrienden en vrienden van vrienden. Daarnaast moet je waarschijnlijk zaken doen met mensen waarmee je liever niet omgaat.

Wanneer je je eigen wiet kweet, ontsnap je aan een mindere kwaliteit en periodes dat er geen wiet verkrijgbaar is. Daarnaast hoef je geen verdachte telefoontjes te plegen.

4. Je hebt ruimte voor experimenten

Het kweken van je eigen marihuana kan je een behoorlijke hoeveelheid wiet opleveren. Normaal doe je misschien zuinig met je gekochte voorraad, maar als je zelf kweekt is het waarschijnlijk dat je zoveel wiet hebt dat je niet weet wat je ermee moet doen. Zelfs een enkele plant kan enorme hoeveelheden oplevert. Dit biedt je wat ruimte om te experimenteren. Je kan overtollige toppen omtoveren tot eetbare producten (wat dacht je van Space Cake?), of een tinctuur zodat je onderweg stiekem kan genieten. Uiteraard kan je ook overwegen de marihuana toe te voegen aan je gerechten door het te infuseren in olie (Lees hier: Het maken van je eigen cannabis kokosolie). De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt genoeg wiet om het allemaal te proberen.

5. Je ontwikkelt een relatie met de plant

Een extra bonus is de voldoening. Weten dat je moeite hebt gedaan je zaadje eigenhandig op te kweken, is enorm belonend. Het gevolg is dat je een veel diepere relatie hebt met je planten, waardoor je in staat bent de ervaring en het eindresultaat veel meer te waarderen.

Met elke teelt zullen ook je vaardigheden verbeteren. Het kweken van cannabis is een constante leerervaring en weten dat je volgende lading vermoedelijk beter is dan de vorige is een spannend vooruitzicht. Je zal uiteindelijk een expert kweker worden, in staat zijn je planten te lezen en een goed idee krijgen van de kwaliteit, simpelweg door hoe ze ontwikkelen. Je zult nooit meer marihuana kopen.

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er veel voordelen aan het kweken van je eigen cannabis en het kan een leuke ervaring zijn, die echt de moeite waard is. Zodra je de basis weet, zal niets je stoppen om de top te bereiken.