Blog
Wat Is Cannabis Ruderalis?
2 min

Wat Is Cannabis Ruderalis?

2 min
Facts News

De beperkte hoogte en vertakking van een AutoMazar of Black Jack maakt ze favoriete hybriden voor SOG, kleine ruimten of onder-het-bladerdak type guerrilla projecten.

Tijdens een excursie naar Zuid-Siberië in 1942 ontdekte de Russische botanist Janischewski cannabis ruderalis, het derde familielid van cannabis. Bij het bestuderen van de bekende cannabis families van de Volga Rivier regio, ontdekte hij al snel dat hij iets nieuws in handen had. De weedy, dik gesteelde, maar slanke, stevige en snel groeiende c. ruderalis is een zeer winterharde soort die ook op andere plaatsen in het zuiden van Rusland wordt gekweekt. Dit robuuste plantje wordt ook verbouwd in de noordelijke Himalaya, de centrale en zuidelijke Europese landen en ook in het midwesten van de Verenigde Staten. Het kleine gestalte van de plant zorgt ervoor dat het niet als vezelhennep kan worden gebruikt, maar in de Mongoolse en Russische volksgeneeskunde wordt het al eeuwenlang gebruikt als antidepressiva.

WAT MAAKT RUDERALIS ZO ANDERS?

Cannabis indica en cannabis sativa zijn lichtgevoelige planten die twee verschillende seizoensgebonden groeifasen hebben. Deze fases worden gecontroleerd door lichtgevoelige hormonen die de plant vertellen te vegeteren of te bloeien. Wanneer cannabis meer dan twaalf uur daglicht ontvangt in een periode van vierentwintig uur, zal ze vegeteren. Bij minder dan twaalf uur daglicht zal ze bloeien. Deze fotoperioden zijn seizoensgebonden als er buiten wordt gekweekt. Binnen worden deze factoren direct door de kweker beheerd via verlichtingsschema's. Cannabis ruderalis is niet lichtgevoelig en niet seizoensgeboden en zal de vegetatieve fase en de bloeiperiode betreden aan de hand van haar eigen, interne klok. Meestal bedraagt de afgekapte vegetatieve fase 21 tot 30 dagen met een totale doorlooptijd van 70-110 dagen vanaf zaad. Dit wordt autoflowering genoemd.

FUNCTIONELE RUDERALIS

Een ruderale, van het Latijnse "Rudera", soort is er een die als eerste klaarstaat om ontruimde gebieden te koloniseren nadat concurrerende planten worden verwijderd. Met een volledige doorlooptijd van maximaal tien weken, kan cannabis ruderalis razendsnel een dominante monocultuur vormen op een open stukje land. De snelle rijping en zaadontwikkeling, gecombineerd met de beroemde cannabis penwortel en het wortelnetwerk, maakt de Ruderalis een ideale plant voor bijvoorbeeld het voorbereiden van perma-cultuur en woestijn ontginning.

De beperkte hoogte en vertakking van een AutoMazar of Black Jack maakt ze favoriete hybriden voor SOG, kleine ruimten of onder-het-bladerdak type guerrilla projecten.

BAANBREKEND

De meest belangrijke ontwikkeling in de laatste 15 jaar van het kweken van cannabis, was waarschijnlijk de ontwikkeling van hoogwaardige recreatieve en therapeutische automatische soorten. Ruderalis heeft een belangrijke rol gespeeld in deze doorbraak. Meesterkwekers zijn in staat geweest de medische diepte en het psychedelische bereik van standaard fotoperiode te combineren met de uitgesproken korte zaad-tot-bloei groeiperiode van de Ruderalis. Deze "autoflower" soorten hebben geen verandering in licht nodig om de bloeiperiode op te starten, maar zullen automatisch bloeien. Ruderalis bevat zelf maar weinig THC, maar veel CBD (cannabidiol), waardoor het een fantastische ouder is voor medisch cannabis kwekers.

 

         
  Georg  

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken