Blog
Top 5 Cannabis Ruderalis Strains
4 min

Top 5 Cannabis Ruderalis Strains

4 min

Ruderalis is een van de hoofdsoorten van wiet en moet je echt eens leren kennen. Wij geven je een overzicht van de feiten, de geschiedenis en de top 5 ruderalis-soorten die je niet mag missen. Ruderalis is sterk, veerkrachtig en lonend om te kweken. We hebben er nog veel meer over te zeggen, dus lees gauw verder.

Top 5 Cannabis ruderalis strains

Wat de beste ruderalis strains zijn? Nou, hier is een lijst met de 5 beste autoflowers die je bij Zamnesia kunt vinden!

Ruderalis Skunk

Sensi Seeds verrijkte de legendarische Skunk met ruderalis. Het resultaat is een interessante soort die kwekers het beste biedt van zowel de fotoperiodieke als de autoflowering wereld. De helft van de zaden van Ruderalis Skunk ontwikkelt zich tot een fotoperiodieke plant, waarvan de vrouwtjes erg snel bloeien. De andere helft bestaat uit echte autoflowers die vanzelf gaan bloeien. 

Deze 70% indica presteert erg goed, zelfs als de kweekomstandigheden minder optimaal zijn. Ze is ook geschikt voor beginnende buitenkwekers. De bewezen Skunk-genen verzekeren een krachtige groei en uiteraard een geweldige indica-achtige high!

Ruderalis Skunk (Sensi Seeds) regular

(3)
Ouders: Ruderalis x Skunk 1
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Ruderalis Indica

Ook Ruderalis Indica van Sensi Seeds is een 'semi-autoflower'. Dit betekent dat de helft van je zaden uitgroeit tot fotoperiodieke planten. De rest ontpopt zich tot autoflower. Deze soort heeft een bijzonder goede weerstand tegen plagen, wat haar ideaal maakt voor kweek in taaie omstandigheden. Dankzij de ruderalis is ze zelfs geschikt voor koude klimaten. De korte bloeitijd van 40-50 dagen garandeert een vroege oogst, een belangrijk pluspunt als je buiten kweekt in een korte zomer. Schimmel maakt hierdoor geen kans! 

Ruderalis Indica doet haar naam echt eer aan. Dit is namelijk een bijna zuivere indica-soort met een vleugje ruderalis. De high is heerlijk ontspannend, maar laat je nog wel functioneren. Geweldig voor in de avonduren!

Ruderalis Indica (Sensi Seeds) regular

(7)
Ouders: Ruderalis x Indica
Genetica: 90% Indica / 10% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: Laag
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

Do-Si-Dos Automatic 

Do-Si-Dos Automatic van Zamnesia Seeds is een indica-dominante autoflower. Ze biedt daarbij verbluffende smaken en effecten die alle fans van wiet zullen imponeren. Deze soort is een mix van de originele Do-Si-Dos en ruderalis en produceert eersteklas wiet in slechts 9-10 weken vanaf zaad. Ze is niet veeleisend en laat zich gemakkelijk verzorgen. Bovendien kan ze verschillende kleuren ontwikkelen, waarmee ze elke ruimte opfleurt. Als je aan haar behoeften voldoet, beloont Do-Si-Dos Automatic je met een gigantische opbrengst van ongeveer 550–600g/m².

De toppen bieden een krachtig effect, waarmee je lichaam ontspant en je geest actief blijft. In combinatie met de aardse, zoete en citrusachtige smaken slaat ze keihard in. Je kunt deze wiet daarbij roken, vapen of in edibles verwerken. Deze autoflower mag eigenlijk in geen enkele kweekruimte ontbreken!

Do-Si-Dos Automatic (Zamnesia Seeds) Feminized

(237)
Ouders: Do-Si-Dos x Ruderalis
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%

Membrana Hiper Autoflowering

Membrana Hiper Autoflowering van VIP Seeds komt uit het Russische St. Petersburg. Gezien haar oorsprong is haar winterharde aard vast geen verrassing. Dit is een goede allrounder die fantastische resultaten oplevert, ongeacht of je haar binnen of buiten kweekt. De doorlooptijd bedraagt dertig dagen vanaf de ontkieming. Verheug je daarbij op ongeveer 500g/m² als je binnen kweekt. Buiten, onder optimale omstandigheden, loopt het oogstgewicht op tot wel 750g/plant.

Membrana Hiper Autoflowering wekt een sterke, cerebrale high op. Reken daarbij op creativiteit, motivatie en inspiratie. Deze soort is ideaal voor overdag, waar je je ook bevindt. En vanwege de heady, melige en spraakzame effecten kun je haar ook goed met vrienden delen. Deze strain brengt je in verrukking met heerlijk verfrissende citrusaroma's en -smaken.

Membrana Hiper Auto (VIP Seeds) feminized

(34)
Ouders: Membrana Hiper
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 12-13 weken van zaadje tot oogst
THC: Hoog
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Auto Mazar

Auto Mazar van Dutch Passion is de ideale autoflower voor liefhebbers van indica's! De levenscyclus van deze kruising tussen Skunk en een Afghaanse indica bedraagt slechts tien weken. Toch is een productie mogelijk van 200g/plant in de buitenlucht. Dankzij het compacte formaat van 75cm is deze plant ideaal voor je balkon, terras of een clandestiene guerrillakweek. 

Auto Mazar bevat 'slechts' 10% THC. Toch is ze krachtig genoeg om een ontspannend indica-achtig effect op te wekken en je ziel te sussen. Deze strain trakteert je op dezelfde old school smaken als de originele Mazar. Verheug je daarbij op klassieke aardse, skunky noten en zijdezachte rook.

Auto Mazar (Dutch Passion) feminized

(18)
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 14%
Bloei soort: Autoflowering

DE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS RUDERALIS

DE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS RUDERALIS

Tijdens een excursie naar Zuid-Siberië in 1942 ontdekte de Russische botanist Janischewski cannabis ruderalis, het derde familielid van cannabis. Bij het bestuderen van de bekende cannabis families van de Volga Rivier regio, ontdekte hij al snel dat hij iets nieuws in handen had. De onkruidachtige, dikgesteelde, maar slanke, stevige en snel groeiende c. ruderalis is een zeer winterharde soort die ook op andere plaatsen in het zuiden van Rusland wordt gekweekt.

Dit robuuste plantje wordt ook verbouwd in de noordelijke Himalaya, de centrale en zuidelijke Europese landen en ook in het midwesten van de Verenigde Staten. Het kleine gestalte van de plant zorgt ervoor dat het niet als vezelhennep kan worden gebruikt, maar in de Mongoolse en Russische volksgeneeskunde wordt het al eeuwenlang gebruikt.

Gerelateerd artikel

Wat Is Het Verschil Tussen Cannabis En Hennep?

WAT MAAKT CANNABIS RUDERALIS ZO ANDERS?

WAT MAAKT CANNABIS RUDERALIS ZO ANDERS?

Cannabis indica en cannabis sativa zijn lichtgevoelige planten die twee verschillende seizoensgebonden groeifasen hebben. Deze fases worden gecontroleerd door lichtgevoelige hormonen die de plant vertellen te vegeteren of te bloeien. Wanneer cannabis meer dan twaalf uur daglicht ontvangt in een periode van vierentwintig uur, zal ze vegeteren. Bij minder dan twaalf uur daglicht zal ze bloeien. Deze fotoperioden zijn seizoensgebonden als er buiten wordt gekweekt. Binnen worden deze factoren direct door de kweker beheerd via verlichtingsschema's.

Cannabis ruderalis is niet lichtgevoelig en niet seizoensgeboden en zal de vegetatieve fase en de bloeiperiode betreden aan de hand van haar eigen, interne klok. Meestal bedraagt de afgekapte vegetatieve fase 21 tot 30 dagen met een totale doorlooptijd van 70-110 dagen vanaf zaad. 

FUNCTIONELE CANNABIS RUDERALIS

FUNCTIONELE CANNABIS RUDERALIS

Een ruderale, van het Latijnse rudera, soort is er een die als eerste klaarstaat om ontruimde gebieden te koloniseren nadat concurrerende planten worden verwijderd. Met een volledige doorlooptijd van maximaal tien weken, kan cannabis ruderalis razendsnel een dominante monocultuur vormen op een open stukje land. De snelle rijping en zaadontwikkeling, gecombineerd met de beroemde cannabis penwortel en het wortelnetwerk, maakt de Ruderalis een ideale plant voor bijvoorbeeld het voorbereiden van perma-cultuur en woestijn ontginning.

CANNABIS RUDERALIS: BAANBREKEND!

CANNABIS RUDERALIS: BAANBREKEND!

De meest belangrijke ontwikkeling in de laatste 15 jaar van het kweken van cannabis, was waarschijnlijk de ontwikkeling van hoogwaardige recreatieve en therapeutische automatische soorten. Ruderalis heeft een belangrijke rol gespeeld in deze doorbraak.

Meesterkwekers zijn in staat geweest de medische diepte en het psychedelische bereik van standaard fotoperiode te combineren met de uitgesproken korte zaad-tot-bloei groeiperiode van de Ruderalis. Deze "autoflower" soorten hebben geen verandering in licht nodig om de bloeiperiode op te starten, maar zullen automatisch bloeien. Ruderalis bevat zelf maar weinig THC, maar veel CBD (cannabidiol), waardoor het een fantastische ouder is voor medisch cannabis kwekers.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken