Blog
Wat Is THCV?
4 min

Wat Is Thcv?

4 min
Facts News

THCV is een cannabinoïde die de effecten van THC beperkt, wat resulteert in een meer heldere, energieke en euforische high. Het kan de negatieve, angst opwekkende effecten van THC verminderen. THCV laat ook veel potentieel zien in de behandeling van aandoeningen als diabetes en symptomen van de ziekte van Parkinson.

Als je het lastig vindt bij te blijven als het gaat om cannabinoïden, je bent niet de enige. Hoewel we allemaal wel bekend zijn met de primaire cannabinoïden en hun effecten op lichaam en geest, zijn er meer dan honderd minder bekende cannabinoïden. Een van deze cannabinoïden is THCV, of Tetrahydrocannabivarin, die een behoorlijke impact kan hebben op je high.

THCV is wellicht niet de meest besproken cannabinoïde, maar heeft zeer interessante eigenschappen. THCV wordt op dit moment onderzocht als een primaire behandeling voor een groot aantal medische aandoeningen, waaronder obesitas en diabetes. THCV heeft op zichzelf slechts milde, psychoactieve effecten. Net zoals bij CBD, kunnen de effecten alleen worden gevoeld wanneer ze worden geactiveerd door de aanwezige THC. Ondanks het potentieel als medicinale remedie, kan THCV eigenlijk zelfs tegen je werken, wanneer je graag aan de bank geplakt wordt. Het is aangetoond dat THCV de intensiteit van THC kan verlagen en de meer verontrustende effecten van het gebruik kan verminderen.

 

THCV

THCV

De Chemie

Dus de meeste bekende cannabinoïden worden gesynthetiseerd uit cannabergerol, een verbinding die in alle cannabis soorten kan worden gevonden. Cannabergerol ondergaat een metabolisch proces die leidt tot de creatie van THC, CBD en een handjevol andere cannabinoïden. THCV is anders. Het wordt niet gevormd uit een synthese van CBG of CBGA. Het wordt gevormd wanneer divarinolic zuur zich aansluit bij geranyl difosfaat. Het resultaat is een natuurlijk product van het groeiproces. THCVA of Tetrahydrocannabivaric Acid kan vervolgens worden gedecarboxyleerd om THCV te creëren.

Wanneer THCV wordt geconsumeerd door cannabis te roken, zullen de moleculen zich volledig binden aan de CB1 receptor en deels aan de CB2 receptor. THCV niveaus zijn hoger dan de meeste andere cannabinoïden en kunnen een niveau bereiken van meer dan 50% van de totale hoeveelheid cannabinoïden. Hoewel THCV niet staat vermeld als drug, komt de chemische structuur zo overeen met THC dat het illegaal zou kunnen zijn onder drug overeenkomende wetten.

De Effecten

THCV heeft in een klinische omgeving ongelooflijke effecten laten zien op lichaam en geest. Op papier lijkt THCV wat tegenstrijdige effecten te hebben, tot je beter kijkt. Onderzoek heeft aangetoond dat THCV de effecten van THC beperkt, waardoor de ervaring minder intens wordt en ook de angst vermindert van de persoon die het consumeert. Aan de andere kant beweren personen die de effecten van THCV-rijke soorten hebben ervaren, dat de high meer euforisch was, terwijl de ervaring minder intens was en minder angst veroorzaakte. Het ervaren van een meer euforische high met minder stress klinkt als een winnende combinatie. Een van de nadelen van een THCV high is dat deze slechts half zo lang duurt als een THC high.

THCV lijkt in medisch opzicht ook veelbelovend te zijn. In een onderzoek naar THCV op muizen is aangetoond dat THCV het vermogen bezit de stofwisseling aan te passen en de symptomen van diabetes op positieve wijze te beïnvloeden. In feite verminderde THCV de intolerantie tegen glucose en het verbeterde de gevoeligheid voor insuline bij proefpersonen. Het had ook het verrassende effect van het herstel van insuline effectiviteit bij personen die eerder een weerstand vertoonden.

Een ander, veelbelovend onderzoeksgebied voor THCV draait om afvallen en het beheersen van de eetlust. Het is aangetoond dat THCV de effecten van THC op diverse gebieden beperkt, waaronder ook de munchies. THCV's effect op de eetlust lijkt het stereotype van pizza en chips, die vaak bij je rooksessie horen, te weerleggen. De onderdrukking van de eetlust is waarschijnlijk de meest opwindende eigenschap van THCV. Ontwikkelingen in cannabinoïde gerelateerde onderdrukking van de eetlust, gecombineerd met het potentieel van THCV om diabetes te behandelen, kunnen zorgen voor een levensveranderende therapie voor diegenen die het nodig hebben.

THCV beïnvloedt de CB1 en CB2 cannabinoïde receptoren en heeft van zichzelf een mild psychoactief effect. De effecten van THCV kunnen worden beschreven als energiek, helder, gefocust maar toch ook euforisch. Het is bewezen dat het de effecten van THC beperkt, waarbij de high wordt gematigd en de angst-gerelateerde symptomen, die sommigen bij cannabis ervaren, worden verminderd. Mogelijk heeft het ook veelbelovende toepassingen in de behandeling van tremors, die geassocieerd zijn met de ziekte van Parkinson. Dit komt vanwege het neuro-protectieve effect dat THCV heeft wanneer het samenwerkt het met zenuwstelsel. Verbindingen met een neuro-protectief effect worden gebruikt om tremors te behandelen die worden geassocieerd met neurologische aandoeningen, zoals ook multiple sclerose.

Thcv Soorten

Als je zoekt naar wat THCV-rijke soorten vanwege hun verlichtende eigenschappen of gewoon vanwege de ontspannende en euforische high, zijn er een handjevol soorten verkrijgbaar die zeker aan je behoeften zullen voldoen. Durban Poison is een wereldberoemde, 100% Sativa die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt, maar gekweekt werd in Nederland. Durban Poison is het meest rijk aan THCV. Je zal ontdekken dat THCV-rijke soorten meestal sativa-dominant zijn en vaak een zuivere sativa in hun erfgoed hebben. Jack the Ripper is ook een THCV-rijke soort. Het erfgoed van Cindy 99 brengt de genen van Jack Herer in de mix en het resultaat is een van de rijkste THCV-soorten op de markt.

Hoewel Durban Poison en Jack de Ripper twee van de meer bekende THCV-rijke soorten zijn op de markt, zijn er ook een paar andere soorten die je kan proberen. Dutch Treat is een populaire soort in de clubs van Amsterdam. Er is weinig bekend over het erfgoed, maar het is bewezen dat deze cannabis soort heel rijk is aan THCV. Ook Skunk #1, wiens hybride erfgoed zuivere Mexican en Colombian Sativa's bevat, heeft een overmatig hoog THCV gehalte. Skunk #1 is verantwoordelijk voor de meer dan 200 Skunk varianten die we tegenwoordig kennen. Elke soort met een erfgoed afkomstig van deze vier, is waarschijnlijk een THCV-rijke soort.

Conclusie

THCV is dan een van de minder bekende cannabinoïden, maar heeft zo ongeveer de grootste impact op je high. Hoewel het op zichzelf slechts mild psychoactief is, kan het je high neutraliseren door wat van de angst-opwekkende bijwerkingen te verminderen. THCV werkt ook op zo'n manier samen met THC, dat de ervaring meer euforisch wordt. Van alle cannabinoïden die we kennen, lijkt THCV het meest veelbelovend te zijn voor medicinale toepassingen. Het bezit enorm potentieel voor de behandeling van diabetes en gewichtsverlies. De effecten op de stofwisseling, de insuline signalering en onderdrukking van de eetlust zouden zomaar kunnen leiden tot het wonder dieetmiddel dat we allemaal willen hebben. Nu er steeds meer onderzoek naar cananbinoïden wordt gedaan, realiseren we ons steeds meer dat we mogelijk de behandeling voor diverse aandoeningen onder onze neus hebben liggen. Al met al kan THCV zomaar een van de meest nuttige cannabinoïden zijn die we tot nu toe hebben ontdekt.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken