Blog
Wat Doe Je Met De Gebruikte Wiet Uit Je Vaporizer?
4 min

Wat Doe Je Met De Gebruikte Wiet Uit Je Vaporizer?

4 min

De meeste mensen gooien de wiet uit hun vaporizer weg omdat ze denken dat het nergens goed voor is. Maar weet je dat je deze AGT (Al Gevaporiseerde Toppen) kunt hergebruiken? In dit artikel vertellen we je wat je met je AGT kunt doen!

WAT ZIJN AL GEVAPORISEERDE TOPPEN (AGT) EN WAAROM ZIJN ZE ZO SPECIAAL?

AGT is de afkorting voor Al Gevaporiseerde Toppen. Het is de wiet die overblijft nadat je het gevaped hebt. In tegenstelling tot verse toppen, zijn AGT bruin en hebben ze een ietwat "geroosterd" aroma. Als jij nu net als andere cannabis vapers bent, gooi je de gevaporiseerde cannabis waarschijnlijk weg omdat je denkt dat het opgebruikt is. Maar wacht even voordat je dat weer doet. We hebben leuk nieuws voor je.

Het leuke nieuws is dat je gevaporiseerde wiet kunt hergebruiken. Tenzij je het gevaped hebt tot het zwart is geworden. Bovendien hebben AGT ten opzichte van verse wiet een groot voordeel. Ze hoeven niet meer gedecarboxyleerd te worden om ze te activeren, want dat is al in je vaporizer gebeurd. Dat zorgt ervoor dat je de AGT op vele manieren kunt gebruiken!

Hier volgen een aantal ideeën van wat je met gevaporiseerde wiet kunt doen om er alles uit te halen wat erin zit:

1. MAKKELIJKE EDIBLES

Makkelijke Edibles

Je AGT zijn al gedecarboxyleerd, dus je hoeft geen actie te ondernemen als je het wilt gebruiken! Ze zijn dan ook super eenvoudig voor edibles, omdat je ze gewoon over etenswaar kunt strooien, in een smoothie kunt verwerken of er een sladressing mee kunt verrijken.

Wat dacht je van een lekkere sandwich met wat AGT eroverheen gestrooid? Omdat de toppen zo makkelijk te gebruiken zijn, zou het niet moeilijk moeten zijn creatieve manieren te bedenken om ze voor edibles te gebruiken. Kijk maar eens in je keuken rond.

We moeten er wel bij vermelden dat AGT een unieke smaak hebben. De kenmerkende smaken van cannabis zijn behouden gebleven. Maar omdat de toppen al gevaped zijn, hebben ze een beetje een geroosterde smaak gekregen. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze goed combineren met tal van andere smaken.

Of… wat dacht je van Nutella Firecrackers?

Of… wat dacht je van Nutella Firecrackers?

Ingrediënten

  • Graham Crackers / Digestive biscuits (of elk ander zoet biscuit alternatief)

  • Nutella

  • Cannabis (RGW of vers, naar jouw keuze)

Instructies

  1. Allereerst deel je je crackers in tweeën, zodat je een even aantal hebt en bedek ze met Nutella.

  2. Zodra je crackers voldoende besmeerd zijn, neem je een theelepel van je wiet en sprenkel dit over je crackers. Afhankelijk van je voorkeur/tolerantie kan je meer gebruiken, maar een theelepel moet genoeg zijn, omdat THC oplosbaar is in vet en Nutella genoeg vet bevat.

  3. Nu pak je je crackers en vorm hiermee een chocolade sandwich vol met cannabis heerlijkheid!

  4. Nu je legertje sandwiches is gemaakt, pak je ze voorzichtig in de aluminiumfolie. Verwarm je oven voor op 120°C en bak je creaties ongeveer 20 minuten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je cannabis verbrandt, omdat de temperatuur vrij laag is.

  5. Haal na het bakken de crackers uit de oven, pak ze uit en plaats ze op een schotel, zodat je ze kan serveren.

2. MAAK ER AGT CANNABOTER OF AGT SPIJSOLIE VAN

Maak Er Agt Cannaboter Of Agt Spijsolie Van

Niet iedereen is gesteld op de smaak van toppen in een smoothie of koekje. Dat is echter geen probleem. Je kunt je AGT ook op een andere manier hergebruiken. Als je edibles wilt maken die niet naar planten smaken, kun je de toppen voor AGT cannaboter of AGT spijsolie gebruiken.

AGT Cannaboter - Bereidingswijze:

Maal eerst je AGT fijn als je AGT cannaboter maakt. Dat gaat goed in een koffiemolen. Er zijn mensen die vinden dat het water curen van AGT de smaak minder sterk maakt, maar het is niet noodzakelijk.

Doe je gevaporiseerde toppen in een schaal. Voeg boter en een beetje water toe en verwarm dat op een laag vuurtje. Laat het een paar uur trekken en roer af en toe.

Laat het mengsel afkoelen en zet het in de koelkast. Na een paar uur heeft de cannaboter een stevige laag bovenin de schaal gevormd. Het vocht kun je wegkieperen. Lepel de cannaboter eruit of filter het door een kaasdoek. Verdere instructies voor het maken van cannaboter vind je in Hoe Maak Je Cannabis Boter?

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Wietboter

AGT Olie - Bereidingswijze:

Je kunt voor veel recepten ook AGT olie gebruiken in plaats van cannaboter. Voor ons eenvoudige recept heb je 1l spijsolie nodig {olijfolie of iets dergelijks). Dan heb je nog minstens 14g AGT nodig (meer mag ook) en een metalen zeef.

De spijsolie wordt de basis voor je AGT olie. Dat mogen alle soorten spijsolie zijn. Toch is olijfolie het meest geschikt omdat het zich bijzonder goed met THC verbindt. Bovendien is het veel gezonder dan andere soorten spijsolie.

Giet 1l olie in een pan en zet het op een laag vuurtje. Niet te hoog, want anders kan het verbranden. Houd de boel goed in de gaten; als je niet oppast, vliegt het in de hens.

Voeg je fijngemalen AGT (voor 1l olie heb je 14g nodig) al roerende aan de olie toe en roer zo nu en dan. Pas wel op, want het is heet! De olie moet borrelen, maar er moet geen rook vanaf komen. Laat het mengsel 1-4 uur doorsudderen. 2 uur is vaak optimaal. Je AGT olie is gereed als de toppen donker van kleur zijn en de olie lichtbruin.

Haal de pan van het vuur en laat het een paar uur afkoelen. Als de olie op kamertemperatuur is, giet je het mengsel een paar keer door de zeef. Je kunt het vervolgens in een pot bewaren.

3. MAAK CAPSULES

3 Make Capsules VP

Van je AGT kun je ook cannabis capsules maken. Deze capsules bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere doseermethodes. Om te beginnen, zijn ze discreet en kun je ze makkelijk meenemen. Daarbij zijn ze eenvoudig te gebruiken en is de dosis consistenter ten opzichte van edibles of andere doseermethodes. Bovendien zijn capsules een stuk gezonder dan roken.

Om de capsules te vullen, moet je eerst je AGT tot een poeder fijnmalen. Je kunt er ook extra krachtige AGT olie in doen. Een capsuleermachine en lege capsules zijn uitermate geschikt voor het maken van AGT capsules.

4. ROOK HET OP

Rook Het Op

Je kunt je AGT natuurlijk ook gewoon blowen. Misschien prefereer je de "geroosterde" smaak ervan wel! Weet echter dat het niet zo krachtig is als verse wiet. Je kunt het dan ook prima mixen of zo gebruiken als je een getemperd effect wilt bereiken.

5. MAAK TINCTUUR

Maak Tinctuur

Je kunt ook tincturen maken van je AGT. Tinctuur wordt gemaakt door sterke alcohol te verrijken met de cannabinoïden en terpenen uit het plantaardige materiaal. Je kunt het oraal of onder je tong innemen. Bovendien kun je een tinctuur aan gerechten toevoegen. Tincturen bieden het voordeel dat ze sneller werkzaam zijn dan edibles. Ze zitten bovendien al in een druppelflesje zodat je er perfect mee kunt doseren.

TOT SLOT, EEN WAARSCHUWING

Tot Slot, Een Waarschuwing

Ben je onbekend met edibles (of je die nu zelf gemaakt hebt of niet)?Begin dan altijd met een lage dosis. Het duurt namelijk even voordat ze beginnen te werken. Beginners zijn vaak ongeduldig en nemen daardoor al snel te veel. Dat kan vervelende gevolgen hebben.

Je moet ook weten dat edibles behoorlijk verschillen van het roken of vapen van wiet. De high ervan is krachtiger en houdt langer aan. Wijze wietliefhebbers zeggen dan ook: behandel edibles met respect. Vooral als je er geen ervaring mee hebt. Omdat AGT hergebruikt worden, weet je niet hoe krachtig ze zijn. Wees dus voorzichtig.

Gerelateerd artikel

Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken

We sluiten af met een leuk wetenswaardigheidje. AGT kunnen behoorlijk aromatische winderigheid veroorzaken. Ja, je leest het goed: we hebben het hier over niets minder dan krachtige, met cannabis verrijkte scheten! Dat is handig om te weten als je AGT gebruikt op de dag dat je kennis gaat maken met je aanstaande schoonfamilie.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken