Top 10 Cannabis Party Snack Recepten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisReceptenToplijsten

Cannabis Party Snack Recepten


Plan je een wietbijeenkomst? Hier zijn 10 heerlijke met cannabis verrijkte snacks om je gasten mee te verrassen op je volgende cannabisfeest.

Als je plannen hebt voor een feestje met een wietthema, is het vanzelfsprekend dat je je gasten snacks aanbiedt. Om een extra stijlvolle gastheer of -vrouw te zijn, moet je denken aan wat lekkers voor de gasten die graag high worden, maar niet roken. Hier zijn enkele simpele recepten om je op weg te helpen. Koken (of bakken) met cannabis is niet anders dan zonder. Er is alleen wat creativiteit voor nodig om iets lekkers te maken.

Even een korte waarschuwing vooraf. Zorg dat je de kracht weet van de toppen, cannaboter en cannabisolie die in de volgende recepten gebruikt worden. En gebruik de juiste hoeveelheid. Maak duidelijk aan je gasten dat de high van edibles meer tijd nodig heeft om in te treden, veel harder inslaat dan bij het roken en aanmerkelijk langer duurt. Houd de koekiemonsters onder je vrienden dus in de gaten!

GERELATEERD ARTIKEL
De Beste Soorten Voor het Maken van Cannabis Eetwaren

Het eten van cannabis in plaats van het roken ervan kan zorgen voor veel intensere effecten. Maar welke soorten zijn het beste om mee te koken?

1. GANJA KNOFLOOKBROOD

GANJA KNOFLOOKBROOD

Dit bizar lekkere voorgerecht dat in Italiaanse restaurants overal ter wereld geserveerd wordt, is het ultieme bewijs dat iets simpel houden soms het beste werkt. Deze versie gooit daar nog een extra laag geweldigheid op door de olijfolie (of boter) te vervangen door cannaboter.

INGREDIËNTEN

  • Cannaboter
  • Een (stok)brood
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Kaas

BENODIGDHEDEN

  • Schaal
  • Oven

INSTRUCTIES

  1. Snijd een brood in dikke plakken en verwarm de oven voor op zo’n 180ºC.
  2. Meng in een schaal de cannaboter, peterselie en fijngemaakte knoflook en smeer het over de sneetjes brood. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven tot je ziet dat ze beginnen te roosteren.
  3. Haal het brood uit de oven en bedek het met je favoriete kaas. Plaats het terug in de oven voor nog eens 2-3 minuten voor een extra knapperig kaaslaagje. Veel mensen gebruiken liever geen kaas, omdat de smaak al zeer rijk is.

2. HIGH HUMMUS

HIGH HUMMUS

Deze traditionele Midden-Oosterse lekkernij is een favoriet van Zamnesia. Het is 100% veganistisch, organisch en glutenvrij. Het is krachtig genoeg om een dinosaurus uit te schakelen als deze niet uitgestorven was. Gecombineerd met wat wiet pitabrood, weet je al snel van geen ophouden.

3. EXTRA GROENE GANJA GUACAMOLE

EXTRA GROENE GANJA GUACAMOLE

De ultieme Mexicaanse party snack met een extra tint groen van wiet. Dit zoetzure, pittige en citrusachtige mengelmoesje van ingrediënten vormt een heerlijke dipsaus. Met avocado’s als hoofdingrediënt ben je verzekerd van een van de meest voedzame etenswaren die er zijn. Heerlijk verfrissend in de zomer, aangezien het koud geserveerd wordt. Je moet vast je vingers aflikken om alle dipsaus te vangen die van je cracker of broodje valt.

4. MET WIET VERRIJKTE BUFFALO WINGS

MET WIET VERRIJKTE BUFFALO WINGS

Nu we het toch hebben over eten om je vingers bij af te likken, met dit recept lik je je vingers af alsof ze een lolly zijn. Pittige buffalo wings zijn altijd een favoriet op feestjes. En ze bevallen ook zeker je wiet liefhebbende gasten!

INGREDIËNTEN

  • Kippenvleugels
  • Cannabis-kokosolie
  • Vissaus
  • Ketchup
  • Rijstazijn
  • Limoensap
  • Chili-knoflooksaus
  • Maïzena
  • Knoflookpoeder
  • Suiker

BENODIGDHEDEN

  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Soeplepel
  • Bakplaat

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Pak een redelijk grote kom en doe er vissaus, ketchup, rijstazijn, limoensap, chili-knoflooksaus en suiker in. Mix het goed en zet het apart.
  3. Bedek de kippenvleugeltjes rijkelijk met een mengsel van maïzena en knoflookpoeder.
  4. Bak de vleugels in een pan met Extra Virgin kokosolie. Zorg dat je genoeg olie hebt voor minstens de helft van de bedekte kippenvleugels. Draai ze zo nu en dan om. Je moet ze bakken tot ze goudbruin zijn.
  5. Haal ze er met een soeplepel uit en laat het meeste van de olie terug in de pan druipen. Leg de gebakken vleugels op keukenpapier voor het opvangen van de overtollige kokosolie.
  6. Vet een bakplaat in en leg de gebakken vleugels erop. Besprenkel elke vleugel met ongeveer 1 theelepel canna-kokosoliemengsel. Laat het 6-8 minuten bakken.
  7. Terwijl de vleugels in de oven staan, verwarm je de saus die we eerder bereid hebben. Roer daarbij goed. Blijf roeren totdat je een stroperige substantie krijgt. Haal de vleugels uit de oven en dip ze in de saus voor een complete en gelijkmatige coating.

5. HOT POPCORN (OOK BEKEND ALS POTCORN)

HOT POPCORN (OOK BEKEND ALS POTCORN)

Dit is waarschijnlijk de koning van alle party snacks, daterend uit 3600 v.C. Mensen hebben altijd een zeer hechte relatie gehad met maïs, omdat het een van de eerste gedomesticeerde planten was. Een andere simpele en zeer effectieve party snack, maar dan met een groen randje.

6. CANNABIS CRACKERS

CANNABIS CRACKERS

Je kunt dit in een handomdraai bereiden, aangezien je de meeste ingrediënten vast al in je voorraadkast hebt staan. Voor deze simpele en hartige cannabis traktatie, heb je niet meer nodig dan twee ingrediënten! De snack doet je misschien wel terugdenken aan de pindakaascrackers die je moeder vroeger in je broodtrommeltje deed. Alleen dan zonder de cannabis natuurlijk!

INGREDIËNTEN

  • Pindakaas
  • Zoute crackers
  • Je favoriete wiet

BENODIGDHEDEN

  • Oven
  • Bakplaat

INSTRUCTIES

  1. Haal eerst wat van je favoriete wiet. Vermaal het bijna tot poeder.
  2. Gebruik pindakaas van goede kwaliteit. Deze zou organisch moeten zijn, dus lees het etiket zorgvuldig. Dit garandeert dat je een zeer hoog gehalte aan daadwerkelijke pindaolie hebt. En dat is essentieel om aan de THC te kunnen binden.
  3. Meng het poeder zeer goed door de pindakaas.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Smeer de verrijkte pindakaas op de crackers en doe op elke cracker een andere.
  6. Leg ze op een bakplaat in de oven en laat ze zo’n 22 minuten in de oven staan. Zo eenvoudig is het.
  7. Na het bakken, zijn ze klaar om te worden geserveerd. Je hebt tussen de 0,4g en 0,6g aan wiet nodig om acht porties te maken.

7. REEFER RANCH DRESSING

REEFER RANCH DRESSING

Reefer Ranch Dressing werkt perfect met diverse soorten voedsel. Gesprenkeld over salade, meegebakken met gebraden kip of gewoon als dipsaus voor wortels en komkommerpartjes - deze dressing werkt.

INGREDIËNTEN

  • 1½ kopje cannabis-mayo
  • 1 kopje zure room
  • 1 kopje karnemelk
  • 4 eetlepels verse en fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • ½ theelepel Worcestershire Sauce
  • ½ theelepel Hongaars paprikapoeder
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 2–6 scheutjes hete saus
  • Peper
  • Himalayazout

BENODIGDHEDEN

  • Magic Bullet machine of blender

INSTRUCTIES

  1. Voor dit recept moet je wat cannabisolie mayonaise voorbereid hebben. Er zijn hiervoor talloze recepten online te vinden. Zelfgemaakte mayo vergt wel wat oefening. Maar je hoeft absoluut niet over een culinair diploma te beschikken.
  2. Zodra je de cannabis-mayo gemaakt hebt, heb je alleen een blender nodig, zoals de Magical Butter machine. Doe simpelweg alle ingrediënten in de blender en stel hem in op één volledige cyclus. Daarna is het klaar om te worden geserveerd.

8. GANJA TOSTI

GANJA TOSTI

Wie houdt er nu niet van tosti’s? En stel je dat nu eens voor met wiet!

INGREDIËNTEN

  • Cannaboter
  • Volkoren brood
  • Kaasplakken
  • Avocado's
  • Hennepzaad
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Basilicum
  • Knoflook

BENODIGDHEDEN

  • Koekenpan

INSTRUCTIES

  1. Allereerst heb je wat sneetjes van hoogwaardig brood nodig. We raden een volkoren brood aan aangezien dat bijzonder goed werkt bij dit recept. Leg de plakken kaas op het brood en voeg een laag gepureerde avocado toe. Besprenkel het met wat sesam- of hennepzaad voor extra smaak. Voor een extra smaakbeleving kun je zongedroogde tomaatjes, basilicum en knoflook toevoegen. Bedek het geheel met een ander sneetje brood.
  2. Doe wat cannaboter in een koekenpan en rooster beide kanten van het brood op een lage temperatuur. Blijf beetje bij beetje cannaboter toevoegen, zodat de toast een aanzienlijke hoeveelheid absorbeert. Blijf roosteren totdat de kaas langs de zijkanten begint te lopen.

9. MET GROEN GEVULDE EIEREN

MET GROEN GEVULDE EIEREN

Gevulde eieren zijn wellicht niet het toonbeeld van Nouvelle cuisine. Nee, eerder het tegenovergestelde! Gevulde eieren, met groen gevulde eieren in dit geval, kunnen als ware party klassieker beschouwd worden. Weer een simpel en snel recept met een wat zachtere smaakbeleving.

INGREDIËNTEN

  • 4 grote eieren
  • Mayonaise
  • Cannabisolie
  • Uien
  • Sjalotten
  • Dijonmosterd
  • Kappertjes
  • Zout
  • Peper

BENODIGDHEDEN

  • 2 beslagkommen
  • Lepel
  • Mes

INSTRUCTIES

  1. Kook 4 grote eieren hard en pel ze.
  2. Snijd ze doormidden en haal voorzichtig met een lepel de dooiers eruit en doe die in een kom.
  3. Meng de dooiers met wat mayo, cannabisolie, fijngesneden uien, Dijonmosterd en fijngehakte kappertjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Mix alles samen tot een pasta en vul de uitgeholde eieren met behulp van een lepel. Garneer ze met gesneden sjalotten voor een uitmuntende presentatie en extra prikkeling voor de tong.

10. MARIHUANA NOTEN MIX

MARIHUANA NOTEN MIX

Een noten mix is perfect voor feesten en bijeenkomsten omdat mensen steeds een handvol kunnen pakken en zo lekker wat te knabbelen hebben. De Marihuana Noten Mix gaat net iets verder en brengt je in hogere sferen.

INGREDIËNTEN

  • Cannabisolie
  • Geroosterde pecannoten
  • Geroosterde cashewnoten
  • Geroosterde walnoten
  • Kerriepoeder
  • Gemalen komijn
  • Gemalen kardemom
  • Cayennepeper
  • Zout

BENODIGDHEDEN

  • Bakplaat of ovenschaal
  • Oven
  • Luchtdicht bakje

INSTRUCTIES

  1. Leg de noten op een bakplaat of in een ovenschaal. Doe er twee eetlepels kerriepoeder, 1 eetlepel gemalen komijn, ½ theelepel gemalen kardemom, een snufje cayennepeper, 3 eetlepels cannabisolie en naar smaak zout overheen.
  2. Meng het geheel goed met je handen en laat het in een voorverwarmde oven bakken op 160ºC.
  3. Laat de mix afkoelen voordat je het serveert. De noten kunnen bewaard worden in een luchtdicht bakje.
GERELATEERD ARTIKEL
Top 10 Cannabisrecepten

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen cannabis om verschillende redenen. Vanwege de liefde voor de wiet tot en met de verbluffende...

Guest Writer

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten