Blog
Wat Zijn Bubblers En Hoe Werken Ze?
3 min

Wat Zijn Bubblers En Hoe Werken Ze?

3 min

Ontdek de schoonheid van de bubbler. Dit unieke apparaat geeft je rook- of vape-ervaring een milde draai en heeft vele andere intrigerende functies. Wij vertellen je alles wat je moet weten over bubblers!

Bubblers zijn draagbare apparaten, die de beste functionaliteiten van een bong en pijp combineren. Enerzijds zorgen ze voor een milde hijs, net als bongs. Ze zijn echter net zo klein en draagbaar als een pijp. Daardoor zijn ze veelzijdiger dan een standaard bong. Er zijn ook bubblers die je aan je vaporizer kunt vastmaken voor nog mildere hijsjes! We gaan ons verdiepen in deze apparaten en hun voordelen.

Wat zijn bubblers?

Wat Zijn Bubblers?

Een bubbler is een pijpachtig apparaat dat rook of damp afkoelt middels water. Daardoor krijg je boterzachte hijsjes. Door dit te combineren met draagbaarheid, bieden bubblers echt het beste van twee werelden.

Net zoals gewone bongs en pijpen, zijn bubblers verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. De meeste exemplaren zijn daarbij van glas. Sommige zien eruit als kleine bongs, terwijl andere lijken op de pijp van Sherlock Holmes. Meestal gebruik je bubblers voor het roken van cannabis. Er zijn echter ook nieuwere vaporizers voor gedroogde kruiden waarbij een bubbler geïntegreerd is in het ontwerp. Daarnaast behoort een bubbler soms tot de accessoires. Hieronder een aantal gebruikelijke (en minder gebruikelijke) soorten bubblers:

Traditionele bubblers

Traditionele Bubblers

Traditionele bubblers zijn op zichzelf staande apparaten die je net als een pijp rookt. Ze werken min of meer vergelijkbaar, ongeacht het ontwerp en andere esthetische kenmerken. De populairste soort — en waarschijnlijk het makkelijkst in gebruik — is de enige echte Sherlock. Dat is een glazen bubbler in de vorm van de karakteristieke tabakspijp van de fictieve detective.

Dan heb je nog hammer-bubblers. Dankzij hun platte onderkant zet je deze makkelijk neer op je bureau, zonder dat ze zomaar omvallen.

Er zijn ook bubblers met twee kamers in plaats van één. Daardoor koelen ze extra goed, waardoor de rook nog milder is.

Dan zijn er nog bubblers met een ketting of koord, zodat je ze om je nek kunt dragen. Daarmee zijn ze zowel stijlvol als praktisch.

Bubblers voor vaporizers

Cannabis Bubblers Voor Vaporizers

In tegenstelling tot op zich staande bubbler-pijpen, zijn bubblers voor vaporizers meestal een hulpstuk voor je draagbare of desktop vaporizer. Er zijn ook vaporizers met een bubbler die in het design is geïntegreerd. Zo'n bubbler is niet van de vaporizer af te halen. Met een bubbler-hulpstuk geniet je van nog mildere damp dan met een vaporizer alleen!

Waarom gebruik je een bubbler?

Waarom Gebruik Je Een Bubbler?

Er kleven diverse voordelen aan het gebruik van een bubbler. Een paar daarvan hebben we hierboven al genoemd. Allereerst kunnen cannabisgebruikers met een bubbler op een zo mild mogelijke manier genieten van het inhaleren van cannabinoïden en terpenen. Het water haalt namelijk veel van de scherpte weg die je normaal gesproken proeft bij een standaard pijp of vaporizer.

Het andere belangrijke voordeel van bubblers — of het nu een glazen pijp is of een hulpstuk — is dat ze meestal draagbaar en stevig zijn. Stel je voor dat je een grote bong of een Volcano-vaporizer moet meeslepen voor milde hijsjes onderweg. Dat is niet handig. Een bubbler is echter makkelijk te verbergen en weegt niet veel meer dan een gewone pijp.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het water in een bubbler veel gifstoffen uit de rook haalt. Toch heb je hiermee wel minder kans dat harde wietdeeltjes uit de bowl in je keel terechtkomen.

Bovendien zijn bubblers eenvoudig en geven ze weinig gedoe. Je hoeft een bubbler alleen maar aan je vaporizer te bevestigen en te vullen met water. Verder hoef je geen voorbereidingen of moeite te doen. Het enige wat je moet doen, is gaan zitten, een trekje te nemen en genieten.

Tot slot houden veel liefhebbers van cannabis van bubblers omdat ze er zo mooi uitzien. En inderdaad, sommige exemplaren zien er fantastisch uit.

Hoe werkt een bubbler?

Hoe Werkt Een Cannabis Bubbler?

Een bubbler werkt in principe hetzelfde als een bong. Als je een trekje neemt, gaat de rook/damp dus eerst uit de bowl naar de kamer met het water. Daarna beweegt het via de steel naar je mond en longen. Hierdoor koelt de rook af, waardoor je mildere trekjes krijgt die minder scherp zijn voor je keel. Je hoeft niet zoveel te hoesten en je kunt grotere trekken nemen!

Anatomie van een bubbler

Bubblers hebben over het algemeen dezelfde onderdelen als bongs, maar dan in een wat kleiner formaat. Ze bestaan uit een bowl, kamer, steel en mondstuk. In de kamer zit het water en meestal is deze van gemiddelde grootte. Sommige bubblers, net als bepaalde bongs, hebben extra percolators (“percs”). Dat zijn kamers die de rook nog verder afkoelen. Sommige bubblers hebben ook een carb-hole, waardoor de rook er makkelijker uitkomt.

Nadelen van een bubbler

Nadelen Van Een Bubbler

Bubblers zijn zonder twijfel geweldig, maar we ontkennen niet dat ze ook nadelen hebben. Het grootste minpunt is dat ze gewoonlijk van glas zijn gemaakt. Als je er genoeg druk op uitoefent, gaan ze dus stuk. Dat maakt ze wat minder goed draagbaar, hoewel niet minder dan een gewone pijp. Dus als je reist met je bubbler, dan wil je er waarschijnlijk een goede beschermhoes voor aanschaffen.

Het tweede nadeel van een bubbler is dat je hem moet vullen met water. Daardoor is de kans groter dat je iets morst. Bovendien betekent een extra kamer dat je meer moet schoonmaken. En afhankelijk van de plek van elk onderdeel, kan dat best lastig zijn zonder het juiste gereedschap.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Bong Schoon?

Tot slot, als je een bubbler wilt voor je vaporizer, dan moet je er eentje hebben die past bij jouw specifieke variant en model. Heb je verschillende vaporizers en wil je bij elk daarvan een bubbler gebruiken? Dan heb je dus vaak meerdere bubblers nodig.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken