Blog
Wie Zijn De Cannagamers?
3 min

Wie Zijn De Cannagamers?

3 min

Cannagamers vertegenwoordigen een community met een voorliefde voor zowel videogames als cannabis, en stellen dat wietgebruik gameprestaties kan verbeteren. Hoewel factoren als strain en tolerantie daarbij een belangrijke rol spelen, zijn wiet en gamen nauw met elkaar verbonden. En de populariteit van die combi lijkt voorlopig niet af te nemen.

Gamen en cannabis gebruiken blijken heel goed samen te gaan. Misschien heb je vroeger met vrienden wel eens onder het genot van een joint games gespeeld, of doe je dat nog steeds. Nou, dan ben je niet de enige! In de cannabis community bestaat een grote groep 'cannagamers', die graag blowen onder het gamen. En dan hebben we het niet alleen over wietgebruik in huiselijke kring, maar ook over het gebruik van wiet in e-sportarena's. Lees er hieronder meer over!

Cannagamers: wie zijn zij?

Cannagamers: Wie Zijn Zij?

Er zijn momenteel wereldwijd naar schatting 3 miljard gamers, variërend van fanatieke computer gamers tot mensen die op hun mobiel spelletjes spelen. Het is een brede groep wat betreft leeftijd, geslacht en afkomst. Kortom: gamen is nog nooit zo populair geweest. In de gamingindustrie gaat dan ook veel geld om: meer dan 249,6 miljard dollar. Dat is in vergelijking met de muziek- en filmindustrie, waarin respectievelijk 31,2 en 93 miljard dollar omgaat, een enorm bedrag!

Hoewel gamen zonder wiet ook heel leuk is, wenden steeds meer gamers zich tot wietgebruik om hun game-ervaring te verbeteren. Zij zijn de cannagamers, een groep die vooral uit Gen Z'ers en millennials bestaat.

De combinatie van wiet en gamen

De Combinatie Van Wiet En Gamen

Je zou je kunnen afvragen of wietgebruik wel goed is voor je concentratie bij het gamen. De kans dat het je focus belemmert, bestaat inderdaad, maar er zijn ook veel voordelen. Zo kan het je ook ontspannen, je creativiteit stimuleren, je socialer maken, en je prestaties juist verbeteren.

In een huiselijke gamesetting thuis of bij vrienden brengt wiet je meestal in een ontspannen, blije stemming. Perfect voor het spelen van relatief makkelijke games, waarbij niet al te veel stress of competitiedrang komt kijken.

Bij intensievere soorten games, zoals in het geval van e-sportcompetities, kan het gebruik van wiet je echter ook afleiden (straks meer hierover).

Gerelateerd artikel

De Vele Voordelen Van Wiet

Helpt een high bij het gamen?

Helpt Een High Bij Het Gamen?

Een paar hijsen van je bong maakt je nog geen kampioen gamen aller tijden, maar je kunt je er wel relaxter door gaan voelen. Uiteraard zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de strain die je gebruikt en hoe gevoelig je voor wiet bent.

Hoe dan ook, zoals gezegd: een ontspannen houding werkt heel goed bij het gamen met vrienden (fysiek of online). En wiet kan daarbij helpen. Vooral voor het spelen van games waar creativiteit voor nodig is en het verloop niet bij voorbaat vaststaat - denk aan Minecraft - blijkt cannabis heel geschikt.

Verwacht er echter ook weer niet te veel van en denk niet dat je meteen de beste in de League of Legends zult worden. De kans dat je daalt in plaats van stijgt op de ranglijst, is groter. Vooral als je teveel cannabis of een te sterke strain gebruikt, kun je juist slechter gaan presteren!

E-sports en cannabis

E-Sports En Cannabis

In huiselijke kring wordt tijdens het gamen regelmatig cannabis gebruikt, maar wist je dat het in de e-sport gaming community ook steeds populairder wordt? Zo lanceerde Nordan Shat (FaZe Rain), medeoprichter van het e-sport team FaZe Clan, in 2022 samen met The Parent Company uit Californië het wietmerk RCVRY, speciaal voor gamers.

Een van de eerste strains van RCVRY was 'Rainz Runtz', die in beperkte mate bij dispensaria verkrijgbaar was. Daarna bracht het merk ook wietsnoepjes en siroop met THCA en THCP op de markt. Shat heeft vanwege een zenuwaandoening veel vertrouwen in de werking van cannabis, en hoopt met RCVRY ook andere gamers ervan te laten profiteren.

Misschien verrassend, maar bij sommige e-sporttoernooien gelden strenge anti-doping regels, vergelijkbaar met andere sporten. Elke competitie heeft weer eigen regels, maar bij topsportevenementen als Counter-Strike is het gebruik van drugs als Adderall (dexamfetamine) uitdrukkelijk verboden, omdat ze de focus, reflexen en reactietijd kunnen verbeteren. Deze regel wordt echter fel betwist.

Voor het gebruik van cannabis bestaan er daarentegen geen dergelijke regels. Dat wil niet zeggen dat je tijdens het spelen een joint op kunt steken, maar waarschijnlijk hoef je geen drugstest te doen. Zoals gezegd, spelen de strain en je tolerantie wel een belangrijke rol: je wilt als speler natuurlijk niet afgeleid worden doordat je teveel hebt geblowd. Toch kan cannabisgebruik bij deelname aan een toernooi wel degelijk nuttig zijn. Het hangt helemaal af van de dosering, de strain en hoe je erop reageert.

Gerelateerd artikel

Tolerantie Voor Wiet: Wat Is Het En Wat Kun Je Er Tegen Doen?

Een nieuwe generatie cannagamers

Een Nieuwe Generatie Cannagamers

De combinatie van cannabis en gaming bestaat al langer dan vandaag en lijkt ook in de toekomst nog populair te blijven, of het nu gaat om thuis met vrienden gamen en blowen of in een e-sportarena volledig gefocust de beste resultaten behalen. Toch is het soms best ingewikkeld als je ziet wat er allemaal van invloed is op de ervaring.

Gelukkig vind je op Reddit genoeg mooie verhalen waaruit blijkt dat cannabis je prestaties als gamer kan verbeteren. Maar helaas is het moeilijk te bepalen wat de effecten van wiet op gamen precies zijn, omdat er nog geen grondig onderzoek naar is gedaan. Twijfel je nu of je na een dag hard werken wel cannabis kunt gebruiken bij het gamen? Probeer het gerust eens uit: misschien ontdek je wel dat het een ideale combinatie voor je is!

Maar kies natuurlijk wel goede cannabis: kijk op de site van Zamnesia voor de beste strains en andere wietproducten!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken