Blog
Wiet Stash: Het Maken Van Een lade Met Geheim Compartiment
2 min

Wiet Stash: Het Maken Van Een lade Met Geheim Compartiment

2 min

Als je in een huishouden woont dat niet cannabis-vriendelijk is, of je vertrouwt jouw huisgenoten niet, dan kan een vals compartiment DE oplossing zijn.

Op zoek naar de ultieme plek om jouw stash te verstoppen? Bouw lekker ouderwets een lade met geheim compartiment. Op die manier kan je jouw dierbare top verbergen, zonder dat iemand iets merkt. Het is een simpel doe-het-zelf project dat jouw stealth vaardigheden naar het volgende niveau zal brengen.

BENODIGDHEDEN

  • 6mm dik multiplex – idealiter dezelfde kleur als de lade. Anders moet je het misschien verven.
  • Houtlijm
  • 4 Kurken – of 4 andere kleine objecten van dezelfde grootte
  • Een dunne metalen pijp – dun genoeg om door het gat te steken dat je gaat boren
  • Schuurpapier
  • Boormachine met 3mm boorkop (mag groter zijn als je wilt)
  • Handzaag
  • Rolmaat
  • Optioneel: Stof

INSTRUCTIES

1. Neem je lade en meet de binnenmaten. Schrijf de afmetingen op.

2. Ga naar jouw lokale kluswinkel voor wat multiplex dat lijkt op de bodem van jouw lade. Ideaal gesproken zal de winkel het hout voor je op maat zagen, zodat het jouw werk en gedoe gespaard – zij hebben normaal gesproken de apparatuur om dit heel precies te doen.

Als je al dun multiplex hebt, of als je niet wilt betalen om de winkel het voor je te laten zagen, zaag het dan op maat met behulp van de afmetingen die je eerder genomen hebt.

3. Neem de zijdes van de multiplex plaat en kijk of het in de lade past, zowel in de lengte als in de breedte. Laat het niet plat in de lade vallen, want het kan moeilijk zijn om deze weer eruit te halen. Als het niet past, schuur dan de zijden totdat het wel past. Schuur echter niet teveel, want je wil niet dat er een opening zichtbaar is.

4. Lijm de kurken (liggend) met houtlijm in iedere hoek van de lade. Deze zullen de valse bodem ondersteunen, dus het is belangrijk dat ze dezelfde afmetingen hebben; anders eindig je met een onstabiele bodem. Als je meer ruimte nodig hebt, kan je de kurken overeind laten staan, maar hoe groter het gat is, hoe meer verdacht de lade er van boven uit zal zien.

5. Draai de lade om en boor een gat halverwege tussen de twee kurken aan de voorzijde van de lade. Hiermee zal je de valse bodem gaan openen – gebruik hiervoor de metalen pijp om de laden van onderen omhoog te duwen, zodat je deze kan vastpakken. Het hoeft overigens geen metalen pijp te zijn, zolang het iets dun, sterk en lang genoeg is om door de bodem van jouw lade, het compartiment omhoog te duwen.

6. Als je dat gedaan hebt, kan je het compartiment eventueel met stof bekleden om ratelend geluid van de dingen die je erin opslaat te maskeren. Om dit te doen, neem je het stof (zoals een out t-shirt) en plaats je deze in de bodem van het compartiment. Ga hiermee niet over de kurken of het geboorde gat.

7. Vul het compartiment en schuif de multiplex plaat op zijn plaats!

Kijk, zo makkelijk is het! Je hebt nu een supergeheime stash-plek in de vorm van een lade met geheim compartiment. Dit houdt pottenkijkers voor de gek, zoals huisgenoten of familie. Alles afwegend is het een vrij duidelijk en makkelijk project. Je moet het alleen doen zonder dat iemand er iets van weet om het geheim te houden!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken