Blog
Zamnesia Seeds
6 min

Zadenbank Van Het Jaar: Zamnesia Seeds

6 min

In 2020 draait het allemaal om Zamnesia Seeds! Lees hier ons verhaal, de hoogtepunten, de beste soorten en wat we in petto hebben voor het nieuwe jaar!

ONTDEK DE ZADENBANK VAN HET JAAR 2020

De laatste jaren hebben we elke maand een zadenbank gepromoot. We dragen namelijk graag een steentje bij aan de cannabisgemeenschap door jou op te hoogte te houden over interessante bedrijven en genetica. Helaas is de tijd gekomen om te stoppen met de Zadenbank van de Maand-serie. Dat wil niet zeggen dat er niets gaande is binnen de cannabiswereld, maar voor nu vinden we het belangrijk onze aandacht te verschuiven.

Ter afsluiting van onze serie presenteren we nu de Zadenbank van het Jaar! Spannend tromgeroffel...

De Zadenbank van het Jaar 2020 is...

...Zamnesia Seeds! Maar denk alsjeblieft niet dat we verwaand zijn. We willen echt niet opscheppen. We hebben twee hele goede redenen om onszelf de eretitel toe te kennen.

Zamnesia Seeds

Bekijk Zamnesia Seeds

Allereerst hebben we veel tijd en moeite geïnvesteerd in het promoten van andere zadenbanken. We dragen al deze bedrijven een warm hart toe en niet alleen omdat ze veel betekenen voor de internationale cannabisgemeenschap. Maar ons team heeft veel werk verzet en dat verdient ook aandacht. Onze vaardige breeders ontwikkelden de afgelopen jaren heel wat unieke en hoogproductieve cannabissoorten. Uiteraard is er een enorm genetisch archief aangelegd, afkomstig van ondernemingen vanuit de hele wereld.

Ten tweede grijpen we de kans aan om JULLIE (onze trouwe en gewaardeerde klanten) te bedanken. Met de titel Zadenbank van het Jaar hopen we een hype te bewerkstelligen. Waarom? Nou, 2020 wordt een heel bijzonder jaar met buitengewone aanbiedingen.

ZAMNESIA'S AANBIEDINGEN VOOR 2020

Zamnesia's Aanbiedingen Voor 2020

Je ontvangt een gratis Zamnesia zaadje voor elke besteedde €25,-. We selecteren willekeurig uit onze bestverkopende soorten en trakteren je op zowel klassieke als new-school soorten uit onze zadenkluis. Dit aanbod is het hele jaar geldig. Er is dus tijd genoeg om de meeste zaden uit onze catalogus gratis te proberen!

ZAMNESIA VROEGER, NU EN DE TOEKOMST

Laten we even op reis gaan. Hieronder vertellen we je alles over onze geschiedenis, missie en prestaties. Vervolgens presenteren we een aantal van onze nieuwe soorten voor het kweekseizoen van 2020. Tot slot duiken we in de beste soorten aller tijden.

EEN BESCHEIDEN BEGIN

Zamnesia Seeds: Een Bescheiden Begin

Vandaag de dag is Zamnesia een redelijk grote speler in de canna-business. Maar dat is niet altijd zo geweest. We begonnen op kleine schaal. Ons verhaal begint met een groepje avontuurlijke psychonauten met een grote voorliefde voor entheogene stoffen. Tijdens een van onze vele interdimensionale reizen, kwamen we op een geweldig plan. Dat overweldigende moment vond plaats in 2002. Vanaf dat moment wisten we onze missie: Iedereen ter wereld in de gelegenheid stellen een geestverruimende ervaring te beleven. We werkten hard aan onze onderneming waar je inmiddels terecht kunt voor cannabiszaden, bongs, pijpen en vaporizers, maar ook geestverruimende producten zoals salvia en kratom.

Op dit moment zijn we de grootste online seedshop, headshop, smartshop en lifestyleshop van Europa! We leveren met trots genetica van de beste breeders ter wereld en bieden inmiddels zelf ook een zadenlijn aan.

Gerelateerd artikel

Onze 10 Meest Populaire Zaadbanken

Soms geloven we zelf niet hoever we gekomen zijn. Eerst leverden we hier en daar een paar zaadjes, maar nu hebben we 1500 feminized en autoflowering soorten op voorraad. Natuurlijk waken we met zorg over de kwaliteit van elk zaadje. Wat onze eigen soorten betreft, mag je erop vertrouwen dat alle zaden afkomstig zijn van een biologisch gekweekte moederplant met haar wortelstelsel in natuurlijk verbeterde potgrond.

Ons genetisch archief heeft elke kweker wat te bieden. Er zijn snelbloeiende autoflowers, ideaal voor discrete of guerrillakwekers. Er zijn ook enorme sativa's, speciaal ontwikkeld voor de buitenkweek. Daarnaast vind je ook soorten voor connaisseurs, met overheerlijke terpenenprofielen.

Je kunt bij ons ook terecht voor kweekbenodigdheden om de best mogelijke resultaten te behalen. Denk bijvoorbeeld aan starter kits, meststoffen en gezelschapsplanten.

TOFFE SAMENWERKINGEN

Wifi 43 X Do-Si-Dos (Philosopher Seeds x Zamnesia)

Door de jaren heen werkten we samen met een aantal van de coolste zadenbanken ter wereld. We bundelden onze krachten met de legendarische zadenbank Kannabia. Samen creëerden we Blue 2.0. Dit is een snelbloeiende en verrukkelijke kruising. Ze is een nazaat van onze eigen Blue Dream en Mataro Blue van Kannabia.

We sloegen ook de handen ineen met Philosopher Seeds, vakbroeders die exceptionele soorten uitbrengen. Deze geweldige breeders stonden aan de wieg van Wifi 43 x Do-Si-Dos. Deze limited edition behoort exclusief tot het assortiment van Zamnesia.

Waarschijnlijk zijn er in de toekomst nog meer spraakmakende projecten. Er liggen plannen om in zee te gaan met andere indrukwekkende Europese zadenbanken, waaronder Royal Queen Seeds en Exotic Seeds. Blijf ons dus volgen!

HOOGTEPUNTEN

Zamnesia Seeds: Hoogtepunten

Bij Zamnesia is teamwerk het geheime wapen achter ons succes. We zijn een multidisciplinair team van breeders, productontwikkelaars, marketeers en managers. Samen creëren wij magie. Samen bereikten we al veel, maar er zijn natuurlijk een aantal hoogtepunten.

In 2019 wonnen wij een prestigieuze award tijdens de Highlife Cannabis Cup. Een vakjury reikt de prijzen uit. Acht weken voor het evenement testen zij de meest interessante soorten van dat moment. Onze krachtpatser Amnesia Haze Automatic won de tweede plaats in de Autoflowering categorie met maar liefst 519 jurypunten.

Ons genetisch materiaal viel ook tijdens de 2018 Highlife Cup behoorlijk in de smaak. Zo won onze indica-dominante soort Sticky Beast Auto de hoofdprijs in de Autoflowering categorie.

Gerelateerd artikel

Sticky Beast Automatic Van Zamnesia Seeds: Recensie Na De Oogst

Maar we zijn niet alleen trots op onze bekroningen. We organiseren zelf ook een wedstrijd: de Amsterdam Coffeeshop Awards. Amsterdam is het wietwalhalla van Europa en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Die helpen we een handje door de beste coffeeshops in de stad te identificeren. We beoordelen de coffeeshops op de sfeer, menukaart en de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Lees de resultaten om de beste shops te vinden. Oh, en houd de wedstrijd voor volgend jaar in de gaten.

NIEUWE STRAINS VOOR HET KWEEKSEIZOEN VAN 2020

Nieuwe Zamnesia Strains Voor Het Kweekseizoen Van 2020

Zamnesia verlegt altijd haar grenzen om zichzelf te verbeteren. Er staan belangrijke gebeurtenissen op stapel voor 2020. Onze meester breeders zetten alle zeilen bij om nieuwe soorten te ontwikkelen. Laat je geest (en je smaakpillen) verrassen.

Zamnesia staat aan de wieg van een aantal van de beste autoflowers ter wereld. Maar ons assortiment wordt nog veel beter. Bereid je voor op Blue Monster Automatic, een krachtig indica-dominant monster. Verheug je ook maar alvast op Lemon Wonder Automatic. Deze is razendsnel en smaakt hemels. Zorg ook dat je White Monster Automatic niet mist met taaie genetica en zoete toppen. Ze is gemakkelijk te kweken en daarmee ideaal voor beginners.

De breeders bij Zamnesia bedachten ook een aantal waanzinnige, sativa-dominante, fotoperiodieke soorten. Blue Widow stamt af van de glorieuze White Widow en verwent je met een energieke high waardoor stress en angst verdwijnen. Sweet Lemon AK is samengesteld uit een rijke selectie internationaal genetisch materiaal. Voor de creatie van deze snelbloeiende sativa-kruising zijn soorten gekruist uit Colombia, Mexico, Thailand en Afghanistan.

Maar denk nu niet dat we dat we de indica's vergeten zijn. Quick Caramel XL staat garant voor een heerlijke stone. Ze is een nazaat van White Rhino, Blueback en Maple Leaf Indica. Haar toppen produceren een licht verdovend effect en het terpenenprofiel is prachtig. Monster Bud Kush is ook een nieuwe, zwaar indica-dominante kruising. De cola's zijn gigantisch en druipen van de hars en de high werkt je tegen de bank.

DE POPULAIRSTE SOORTEN VAN ZAMNESIA

Zo, dat was een spannend voorproefje van wat komen gaat. Maar nu is het tijd voor wat klappers uit ons verleden. We sluiten ons verhaal af met vijf van onze favoriete cannabissoorten.

1. BLUEBERRY AUTOMATIC

Blueberry Automatic (Zamnesia Seeds)

Blueberry Automatic is een waanzinnig mooie cannabisplant. Haar prachtige toppen vertonen lichtpaarse kleurschakeringen tegen een contrasterend palet van lichtgroene suikerblaadjes. Ze is ontstaan uit een kruising tussen een heerlijke Blueberry en ruderalis. Het resultaat is een indica-dominante autoflower, tjokvol terpenen. Haar toppen bevatten 15% THC. Dit staat garant voor een soepele indica-high die een einde maakt aan stress en pijn. Bovendien bevat ze aardig wat CBD, bijna 3%.

Blueberry Automatic produceert binnen een prima opbrengst van wel 475g/m². Ze behoudt een beheersbare hoogte van 75cm. Ook buitenplanten blijven klein en produceren een gemiddeld oogstgewicht. 8-9 weken na ontkieming, is ze klaar voor de oogst.

Bekijk Blueberry Automatic

2. Watermelon Candy

Watermelon Candy

Deze fruitige hybride heeft voor elk wat wils. Watermelon Candy is een 50/50 kruising van indica- en sativa-genen en het effect is zowel euforisch als ongelooflijk ontspannend. Met een THC-gehalte van 21% is ze krachtig, maar niet te overweldigend. Perfect dus voor de overgang van de dag naar de avond. En dankzij een gezonde mix van genen kweek je een weerbare plant die het in diverse klimaten goed doet. Je kunt rekenen op een grote opbrengst, ongeacht waar je woont. Binnen oogst je ongeveer 450g/m² na slechts 8–9 weken bloei.

Watermelon Candy verbergt haar fruitige smaak niet. Toch willen we nogmaals benadrukken dat deze soort wel heel bijzonder is. Het aroma is krachtig en zoet, aangevuld met een tikkeltje pittige citrus, waardoor ze net niet overdrijft. Zo weet je zeker dat je hoogwaardige toppen rookt. De smaak kunnen we het beste omschrijven als 'sappig'. De combinatie van suiker, bessen en citroen leveren een tropische sensatie van suikerzoete zaligheid. Je krijgt er geen genoeg van!

3. GORILLA GLUE

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds)

Gorilla Glue is een gerespecteerde naam binnen de cannabiswereld. Ze staat bekend als een van de sterkste exemplaren op deze planeet, omdat ze maar liefst 28% THC produceert. Ze bevat evenveel indica- als sativa-genen en stamt af van Chem's Sister en Chocolate Diesel. Zo'n bizarre hoeveelheid THC leidt tot een onmiddellijke, langdurige high. Je geest geniet van een filosofische, bijna psychedelische gemoedstoestand.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van Gorilla Glue Cannabis En De Top 3 Gorilla Glue Variëteiten

Binnen bereikt Gorilla Glue een hoogte van 150cm. Na een bloeiperiode van 8-9 weken produceert ze ongeveer 560g/m². Buitenboeren zien planten van 190cm met een bevredigende opbrengst van 590g/plant. Je oogst deze schoonheid aan het eind van september.

Bekijk Gorilla Glue

4. BLUE DREAM

Blue Dream (Zamnesia Seeds)

Blue Dream is een sublieme sativa die je op het menu vindt van talloze coffeeshops. Deze afstammeling van Blueberry en Haze is verantwoordelijk voor een aangename combinatie van creativiteit en overheerlijke fruitsmaken. Het eindproduct bevat 19% THC, wat je cognitieve vaardigheden flink stimuleert. Rook deze wiet voor je studiesessie om je productiviteit te verbeteren. Ze is ook geweldig voor allerlei lichamelijke activiteiten, zowel sportieve als intieme. Elk trekje is verrijkt met de verrukkelijke smaken van bessen en zoetigheid.

De bloeiperiode van Blue Dream is relatief kort, namelijk 9-10 weken. De planten bereiken een gemiddelde hoogte en laten zich makkelijk temmen. De opbrengst is gemiddeld, zowel in de kweektent als onder het zonnetje.

Bekijk Blue Dream

5. GELATO

Gelato (Zamnesia Seeds)

Gelato is vernoemd naar Italiaans schepijs en daar is een goede reden voor. Haar terpenenprofiel genereert suikerzoete, romige smaken. Elk hijsje is een traktatie voor je smaakpapillen. Vanwege de flinke hoeveelheid THC heb je al snel waanzinnige trek en plunder je de koelkast. Gelato ontwikkelt kleine, paarse toppen, maar onderschat ze niet. Als je te enthousiast bent, lig je al snel gevloerd op de bank.

Gelato is een ijverige soort met een bloeiperiode van ongeveer 8 weken. De productie binnen bedraagt maximaal 500g/m², afkomstig van planten van 100cm hoog. Buitenplanten bereiken een hoogte 200cm en verwennen met ongeveer 400g/plant.

Bekijk Gelato

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken