Blog
Nieuwe Zamnesia Strains Showcase: Freshly Baked Strains
5 min

Nieuwe Zamnesia Strains Showcase: Freshly Baked Strains

5 min

Als je een echte snoepkont bent, dan wil je de showcase van deze maand niet missen. Hier is een selectie van versgebakken strains die geweldig scoren als het om smaak, aroma en effecten gaat. Tegelijkertijd zijn ze stuk voor stuk makkelijk te kweken. Voel je als een kind in een snoepwinkel met deze mierzoete soorten en kweek je favoriet!

Voor de stoner met een voorkeur voor zoet

Of je nu een stoner met een voorkeur voor zoet bent of een echte kenner die dol is op de lekkerste wietsoorten, de Showcase van deze maand wil je niet missen. Als een ware Willy Wonka van wiet hebben we enkele snoepachtige strains geselecteerd die niet alleen goed scoren als het gaat om smaak, aroma en effect, maar ook als het op kweken aankomt. Daarmee zijn ze aantrekkelijk voor kwekers van elk niveau!

Ga er maar weer lekker voor zitten en maak kennis met onze speciale selectie voor deze maand. Er zit vast wel een soort tussen die je aanspreekt en een felbegeerde plek in je kweekruimte verdient.

Onze favoriete zoete strains

Deze maand hebben we verschillende zoete soorten gekozen die je zeker versteld doen staan, op meerdere manieren! Tijd om ze één voor één te behandelen.

Ice Cream Cake

Ice Cream Cake

Ons lijstje met heerlijke dessertachtige wiet begint met Ice Cream Cake. Uit een heerlijke samensmelting van Wedding Cake en Gelato #33 ontstond deze indica-dominante strain. De soort verrast je niet alleen met een rijke smaak, maar ook met een makkelijk groeiproces! Ze bereikt een gemiddelde hoogte en heeft binnen maar 8-9 weken nodig, waarna je wel 550 g/m² kunt oogsten. Buiten kun je eind september of begin oktober echter wel 1 kg per plant binnenhalen! Met een THC percentage van ongeveer 22% helpt ze je heerlijk ontspannen. Laat je ondertussen verwonderen door een smaak van room en boter met een vleugje vanille en suiker!

En hoewel de fotoperiode feminized versie van Ice Cream Cake al makkelijk te kweken is, is er ook een autoflowering variant die alle kwekers zal bekoren. Met een levenscyclus van in totaal 9–10 weken levert Ice Cream Cake Automatic snel een indrukwekkende oogst op. Kweek je binnen, houd dan rekening met 500 g/m²; als je buiten kweekt, kun je 160 g/plant oogsten. Uiteindelijk geniet je van dezelfde heerlijke smaken, aroma's en effecten als je van de originele soort gewend bent.

Ice Cream Cake (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Wedding Cake x Gelato #33
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 22%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Sundae Driver

Sundae Driver

Je hoeft je niet in te houden met Sundae Driver, want deze fruitige, zoete soort is bijzonder smaakvol en ongelooflijk populair. Als nakomeling van Fruity Pebbles OG en Grape Pie heeft ze niet alleen veel te bieden als het om smaak en effect gaat; ook het kweken is bijzonder aangenaam! De soort is makkelijk te verzorgen en vereist geen speciale trainingstechnieken. De bloei duurt daarbij binnen maar 9–11 weken, waarna je een oogst van ongeveer 500 g/m² kunt verwachten. Als je buiten kweekt, kun je eind oktober rond de 500 g/plant oogsten. De gedroogde, uitgeharde toppen hebben een rijk aroma van vanille met een fruitig vleugje bosbessen. En dankzij 22% THC kun je op heerlijke ontspanning en een opgewekt gevoel rekenen!

Wil je zonder gedoe genieten van alles wat deze soort te bieden heeft? Dan is er van Sundae Driver ook een autoflowering versie. Sundae Driver Automatic levert al na 8–9 weken 450 g/m² op als je binnen kweekt, terwijl buiten 150 g/plant mogelijk is. Met dit voortreffelijke resultaat, dat zelfs voor de meest onervaren kweker haalbaar is, biedt deze autoflower eigenlijk meer dan je zou durven dromen. Uiteindelijk word je verwend met dezelfde goddelijke smaken en effecten, al heeft de autoflower een iets lager THC percentage van ongeveer 20%.

Sundae Driver (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Fruity Pebbles OG x Grape Pie
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 22%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Birthday Cake

Birthday Cake

Waarom zou je op die ene speciale dag van het jaar wachten, wanneer je op elk moment van Birthday Cake kunt genieten? Deze verrukkelijke soort is een mierzoete combinatie van GSC en Cherry Pie, en tovert al snel een brede lach op je gezicht. De hybride wordt binnen ongeveer 120 cm en buiten zo'n 180 cm, en kan in verschillende omgevingen gedijen. Binnenshuis zijn de planten na 9–10 bloeiweken klaar, om je te belonen met wel 550 g/m². Als je buiten kweekt, zijn ze in oktober goed voor 600 g/plant. Verder trakteert Birthday Cake je op een zoete smaak van gekarameliseerde vanille en boter. Daardoor is het niet alleen heerlijke wiet om te roken, maar ook uitstekend voor lekker zoete edibles. Combineer dit met een effect waar je volledig van tot rust komt dankzij 23% THC, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom dit een van onze favorieten is!

Birthday Cake Automatic heeft al het goede van de bovengenoemde feminized (fotoperiode) versie, maar dan verpakt in een makkelijk te kweken soort waar werkelijk iedereen mee uit de voeten kan. Al zo'n 11–12 weken nadat de zaailingen zijn verschenen, kun je een aanzienlijke lading zoete wiet binnenhalen: ga uit van maximaal 500 g/m² (binnen) of 160 g/plant (buiten). Geniet van dezelfde onweerstaanbare smaak en ongekend rustgevende stone.

Birthday Cake (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Girl Scout Cookies x Cherry Pie
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Cherry Pie

Cherry Pie

Er gaat maar weinig boven een lekker stuk Cherry Pie. Deze soort is een kruising van Granddaddy Purple en Durban Poison, en groeit niet alleen geweldig, maar verwent je ook met heerlijke smaken en effecten. Al na 8–9 bloeiweken is Cherry Pie binnen klaar om geoogst te worden; de plant is dan maximaal 120 cm hoog en kan wel 450 g/m² opleveren. Buiten wordt ze soms wel 180 cm, en bedraagt de oogst 500 g/plant. Na het binnenhalen van deze buit, merk je direct wat een aromatische wiet dit is! Dankzij de rijke, intense en fruitige geur is dit een heerlijke soort om te roken en vapen. Wat het effect betreft, neigt Cherry Pie meer naar de sativakant. Al snel ervaar je sterke euforie, waarna je je helemaal zorgeloos en opgewekt voelt!

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan kun je met Cherry Pie Automatic niet missen. Deze autoflower heeft vanaf het kiemen maar 9–10 weken nodig voordat ze een indrukwekkende oogst oplevert; binnen is 450 g/m² mogelijk en buiten 175 g/plant. Met een identieke smaak en 19% THC wekt ze al na een paar trekken een voortreffelijke high en vrolijke vibes op.

Cherry Pie (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Granddaddy Purple x Durban Poison
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Georgia Pie

Georgia Pie

Georgia Pie komt oorspronkelijk uit Amerika en bevat dankzij haar ouders Gelatti en Kush Mints de beste Amerikaanse genen. Verwacht een prettige kweekervaring, fantastische smaken en sterke effecten. Ze wordt binnen maximaal 130 cm hoog, maar kan buiten wel meer dan 2 m groot worden als ze alle ruimte krijgt. Als de bloei na 8–10 weken is voltooid, kun je binnen maar liefst 500 g/m² oogsten, of 500 g/plant als je buiten teelt. Met 20% THC is Georgia Pie behoorlijk sterk, maar niet overweldigend. Je wordt verwend met een rustgevende stone die uitstekend is voor zowel ontspanning als sociale gelegenheden. Qua smaak is ze rijk aan zoete, fruitige smaken met vleugjes bessen, ijs en petroleum.

Met de originele Georgia Pie kun je al rekenen op een aangenaam groeiproces, maar de autoflowering' versie is nog makkelijker. Ongeveer 10–11 weken na het kiemen levert deze plant al een mooie oogst op: je kunt binnen uitgaan van maximaal 600 g/m², en buiten van wel 210 g/plant. Tegelijkertijd behoudt deze strain de smaak, het aroma en het effect van het origineel!

Georgia Pie (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Gelatti x Kush Mints
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8 - 10 weeks
THC: 20%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

Gelonade

Gelonade

Tot slot: Gelonade. Deze sterke, sativa-dominante soort is voortgekomen uit de combinatie van Gelato en Lemon Tree. Gelonade groeit makkelijk en is daarom ideaal voor beginners, maar ook voor experts. De plant blijft wat lager bij de grond; binnen wordt ze 130 cm hoog en is ze na 7–8 bloeiweken goed voor een oogst van zo'n 550 g/m². Buiten kan de soort echter wel 180 cm worden en ergens in september in totaal 550 g/plant opleveren. Los van het feit dat Gelonade geweldig is om te kweken, heeft ze een friszure citrussmaak met ondertonen van zoetigheid en kruiden. Heerlijke wiet dus om te vapen, roken en verwerken in edibles. En met een THC percentage van 25% is Gelonade ook niet mild als het om het effect gaat. Verwacht een gevoel van ontspanning en blijdschap.

Mocht de fotoperiode versie niet je ding zijn, dan is Gelonade Automatic misschien beter. Deze makkelijke strain heeft maar 10–11 weken nodig, zowel binnen als buiten, en levert respectievelijk 500 g/m² en 220 g/plant op. Wat sterkte betreft, blijft Gelonade Automatic dicht bij het origineel met eveneens 25% THC. Wat wil je nog meer?

Gelonade (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Gelato x Lemon Tree
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 25%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Ben je klaar om je verlangen naar zoetigheid te bevredigen?

Ben je klaar om je verlangen naar zoetigheid te bevredigen?

Dit waren onze favorieten voor de Showcase van deze maand. Het enige dat nu nog resteert, is de soort(en) kiezen die je het meest aanspreken. Of je nu helemaal van de fotoperiode, feminized strains bent of graag eens met autoflowers aan de slag gaat; bij ons zit je altijd goed. Ga dus snel naar de Zamnesia shop en waan je als een kind in een snoepwinkel. Veel kweekplezier!

De volgende aflevering is in juli!

Volg ons voor het volgende avontuur van onze maandelijkse Zamnesia Showcase — Aflevering 7: Automotive...

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken