Hoe Ontkiem Ik Cannabis Zaden?

Het moment dat het zaadje weet dat het open moet gaan, is wanneer het vochtig wordt. Het gebruik van schoon water voor die allereerste momenten is van cruciaal belang, omdat de zaailing erg kwetsbaar en gevoelig is.

Hoe ontkiem ik cannabis zaden?

Voordat we beginnen met ontkiemen moeten we één belangrijk ding goed in de gaten houden: hygiëne is een erg belangrijke factor wanneer je met je nageslacht werkt en dit beperkt zich niet tot de gereedschappen en materialen waar je mee werkt, maar het betrekt zich ook op JOU! Als je bijvoorbeeld een (tabaks)roker bent … wist je dat nicotine giftig is voor cannabisplanten net zoals het giftig is voor jou? Ga dus als een chirurg te werk en gebruik antibacteriële zeep om voor iedere operatie je handen te wassen. Pincetten, scharen, potten, emmers – voor de beste resultaten bij de laagst mogelijke besmettingsrisico’s moet het ALLEMAAL schoon zijn.

Om je zaden een perfecte start te geven, moet je ze in een vochtige, warme omgeving plaatsen. Direct nadat het worteltje door de schil is gekomen, zal het op zoek gaan naar vochtigheid, dus zorg voor een vochtige omgeving voor het prille leven; als je dat niet doet, gaat het zaadje dood. Hou het vochtigheidsgehalte hoog gedurende het gehele ontkiemingproces.

CANNABISZADEN GEMAKKELIJK ONTKIEMEN IN AARDE

Cannabiszaden Gemakkelijk Ontkiemen In Aarde

Alhoewel er verschillende methoden bestaan om cannabiszaden te ontkiemen, zoals de “keukenpapiermethode” of door ze te ontkiemen in een glas water, raden wij vooral aan om de zaden simpelweg in grond te ontkiemen. Dat is simpel, efficiënt, en zoals de natuur het bedoeld heeft.

Als je je zaadjes direct in de aarde plant, hoef je ze niet te verpotten of verplaatsen, wat schade aan de zaailingen helpt te voorkomen. Het is bovendien heel makkelijk om zaadjes direct in de grond te planten. Plaats het zaadje simpelweg ongeveer 0,5cm diep in de bodem en bedek het zaadje lichtjes. Let op je omgeving en hou die warm en vochtig - 20C is de ideale temperatuur. Hou de bodem vochtig, maar niet verzadigd – een doordrenkte bodem doet meer kwaad dan goed. Je kunt een lamp boven de zaden plaatsen om de juiste ontkiemingstemperatuur te bieden. Je kostbare cannabiszaden zullen binnen een paar dagen vrolijk ontspruiten!

Related Story

Melasse En Cannabis: Je Bodem Naar Een Niveau Hoger Tillen

Let op: je zaden hebben geen voedingsstoffen nodig, in elk geval niet tijdens de eerste twee weken van de groei. Nieuwe growers maken vaak de fout om te denken dat ze helpen door in dit vroege groeistadium voedingsstoffen toe te voegen. NIET DOEN! Het zaadje bevat alles wat het nodig heeft om een paar weken te groeien. Als je extra voeding toevoegt, loop je het risico dat de zaailing al opgebrand is voordat het maar de kans heeft gehad om te groeien. Door je zaailingen gewoon water te voeden, weet je zeker dat ze sterke wortels zullen groeien. Als je echt wil, dan kan je een wortelstimulator gebruiken, maar dat is absoluut niet noodzakelijk.

SMART START: DE SLIMME EN MAKKELIJKE MANIER OM JE CANNABISZADEN TE ONTKIEMEN

De Smart Start zaad-ontkiemingskit biedt de makkelijkste en “slimste” methode om cannabiszaden te ontkiemen – met heel weinig risico en de grootste kans op succes. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt om te ontkiemen. De kit wordt geleverd met 20 kleine zaadpotjes gevuld met compost en een pakje Stimulator Mix. De bijgevoegde stimulator activeert het essentiële microbiële leven in de compost voor een snelle en gezonde groei van je cannabisplanten! Het enige wat je verder nodig hebt, is water en natuurlijk wat zaden, en je kunt aan de slag!

Smart Start: Dé Manier Om Je Cannabiszaden Te OntkiemenBekijk Product

Of je nu gebruikt maakt van een verwarmend licht dat je over je kleintjes hangt, of een verwarmingskussen, hou altijd je zaadjes warm. Er zijn in feite drie factoren die van invloed zijn op een succesvolle ontkieming: warmte, vochtigheid en duisternis. Zelfs nadat ze uit de donkere periode komen, hebben je zaailingen een hoog vochtigheidsgehalte nodig.

Er zijn verschillende methoden om succesvol cannabiszaadjes te ontkiemen, maar we beperken ons hier tot drie methoden; deze drie zijn het eenvoudigst en vrijwel dummy proof.

3 bewezen methodes voor ontkieming om je cannabis project te starten

3 Bewezen Methodes Voor Ontkieming

Laat ons je helpen met de eerste stap richting een flinke oogst. Er zijn uiteraard meerdere manieren om je kostbare cannabis zaden te ontkiemen. Daarom willen we graag de drie allerbeste methoden met je delen en ook wat handige tips om ervoor te zorgen dat je goed van start gaat met je nieuwe cannabistuintje.

Cannabiszaden worden geclassificeerd in twee categorieën: Regular of gefeminiseerd. Uiteraard zijn er ontzettend veel verschillende soorten, hybriden en zelfs autoflower varianten.

Maar uiteindelijk vallen ze in het ene of het andere kamp en hopelijk niet ergens ertussenin, zoals het geval is met hermafrodieten of intersex planten. Voordat je zelfs maar nadenkt over het ontkiemen van de door jou gekozen cannabiszaden, is het belangrijk te begrijpen waar je mee te maken hebt.

Regular zaden zijn cannabiszaden van beide geslachten, wat betekent dat het pakje een mix van vrouwelijke en mannelijke cannabiszaden bevat. Gefeminiseerde zaden zijn trouwens allemaal vrouwelijke zaden, tenminste in 99% van de gevallen.

Af en toe zal een hermafrodiet een onwelkom gastoptreden maken in de grow show. Intersex betekent een plant die zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen vertoont, wat een ware horror is voor de kweker. Het stuifmeel van dit soort planten bezit het vermogen de plant zelf en/of de rest van je gewas te bestuiven.

Related Story

Hoe Herken Je Mannelijke En Hermafrodiete Cananabis Planten Optijd?

Hermies kunnen toppen van topklasse met slechts enkele stuifmeelkorrels omtoveren tot prut met zaad. Een vroege detectie en verwijdering van de boosdoener is de enige corrigerende maatregel die je kan nemen.

Buitensporige stress kan de aandoening opwekken. Indien dit gebeurt, is het de fout van de kweker. Bij het kweken van gefeminiseerde zaden moet je ervoor zorgen dat je ze koopt bij een gerenommeerde kweker. Als het dan nog fout gaat, moet je de schuld bij jezelf zoeken.

Je "zaait wat je oogst" als het gaat om het kweken van cannabis. Alles correct uitvoeren vanaf de start van je project en de juiste regels volgen, is de meest effectieve manier om valkuilen te ontlopen.

#1 DIRECTE AANPAK: ONTKIEMING IN HET MEDIUM

 Wietzaden Ontkiemen In Het Medium

Het zaadje direct in je geselecteerde medium planten, is waarschijnlijk de simpelste methode om cannabiszaden te ontkiemen. De kweker heeft veel keuzes, afhankelijk van het soort gewas dat hij wil kweken: Aarde, steenwol, kokos of hydrocultuur. Biologische puristen zullen de voorkeur hebben om hun zaden direct in aarde of kokos te planten, of in een mix van de twee.

Het volstaat om een gaatje, ongeveer een vingernagel diep, te maken in het medium, waarna het zaadje kan worden geplant. Bedek het zaadje en voeg wat water toe om het medium voldoende te bevochtigen. Nu is het tijd een groot blik geduld open te trekken, want meestal duurt het 3-7 dagen voordat je een zaailing ziet verschijnen.

Het is verstandig het medium vochtig te houden, maar niet verzadigd met water. Houd een spuitfles met zuiver water bij de hand om vanaf het begin een effectieve nat-droog cyclus te behouden.

Cannabis wortelt het best in een vochtig medium met een temperatuur van 20-22C. In een ideale situatie hangt de luchtvochtigheid tussen 50-70% totdat de bloeiperiode begint.

Ons wondermiddel om cannabiszaden te ontkiemen, is de Smart Start kit. Dit is een ontzettend nuttig starter medium voor beginnende kwekers en meer ervaren kwekers die graag experimenteren. Je hebt slechts een pakje hoogwaardige cannabiszaden nodig en wat water om aan de slag te gaan.

# 2 DE KEUKENROL METHODE

Ontkiemen Met De Keukenrol Methode?

Onze tweede techniek om je zaden te ontkiemen, is de ouwe "keukenrol methode". Plaats je cannabiszaden tussen twee velletjes keukenrol, pak je spuitfles en bevochtig de keukenrol, maar maak het niet drijfnat. Voilà!

We raden aan dat je de vochtige keukenrol in een lunchbox stopt zonder deksel. Zet de lunchbox vervolgens op zijn kant zodat de zwaartekracht kan helpen bij het proces van ontkiemen. Zoals voor alle ontkiemingsmethoden geldt, is ook deze methode het meest effectief in complete duisternis en op kamertemperatuur. Het badkamer kastje is een ideale plek om je lunchbox met magische zaadjes te bewaren.

Badkamers zijn vochtig en kastjes zijn donker, dus het is echt een logische plek. Geef hier en daar wat water met je spuitfles om je keukenrol constant vochtig te houden en na ongeveer 24-48 uur zal je wortelpennen zien verschijnen.

Het lastige aan deze methode is dat je een vaste hand nodig hebt om je zojuist ontkiemde zaden in potten of containers te planten zonder de breekbare wortelpen te beschadigen. Graaf een gaatje van 2-3cm diep in je medium met een spijker of schroef en plant je zaadje erin.

Ga voorzichtig te werken probeer de zaailing aan het zaadje op te pakken, waarbij je voorzichtig de wortel transplanteert naar het medium. Als je hier geen ster in bent, leg je je zaden simpelweg op je medium, waarna je ze zorgvuldig bedekt met een heel klein beetje aarde.

LET OP: Ee raden deze methode niet aan omdat het papier in veel gevallen te nat is en het de zaden simpelweg verstikt of ze aanzet tot rotten.

#3 HET GLAASJE WATER

Cannabiszaden Ontkiemen In Een Glaasje Water

Om onze drie-eenheid van methodes voor ontkieming compleet te maken, rest nog de methode met het glas water. Laat je zaden vallen in een glas zuiver water en wacht tot het kleine worteltje verschijnt.

Deze methode is niet enorm wetenschappelijk en ook niet 100% effectief, maar het is desalniettemin een methode om je zaden snel te ontkiemen.

Natuurlijk loop je het risico dat een paar zaden niet levensvatbaar blijken, maar zolang je het water niet morst of per ongeluk opdrinkt, zullen de meeste zaden in 2-3 dagen klaar zijn voor de start. We raden niet aan dat je het glas water op je nachtkastje zet, zeker niet als je vaak dorstig bent 's nachts.

De reis naar elke grote oogst begint bij het ontkiemen. Doe dit goed en je hebt de eerste stap gezet om je doel te bereiken. Doe het fout en je project is afgerond voordat hij begonnen is. Dus volg ons goedbedoelde advies op en ga voor een vliegende start!

LET OP: Dit is niet onze voorkeursmethode, aangezien zaden in een glas water grote kans lopen op verstikking of rot.

Related Story

De Beste Wiet Soorten Voor 2019

Ons advies samengevat: Gebruik methode #1

Doe de zaadjes direct in de grond in een gaatje van 0,5 cm diep en plaats er een lamp boven. Als je natte stukje watten gebruikt, plaats ze dan in het donker bij een temperatuur van rond de 20-22?C (water-/grondtemperatuur) en ververs dagelijks het water.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.