Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Hoe ontkiem ik cannabis zaden?

Ontkieming cannabiszaden

Voordat we beginnen met ontkiemen moeten we één belangrijk ding goed in de gaten houden: hygiëne is een erg belangrijke factor wanneer je met je nageslacht werkt en dit beperkt zich niet tot de gereedschappen en materialen waar je mee werkt, maar het betrekt zich ook op JOU! Als je bijvoorbeeld een (tabaks)roker bent … wist je dat nicotine giftig is voor cannabisplanten net zoals het giftig is voor jou? Ga dus als een chirurg te werk en gebruik antibacteriële zeep om voor iedere operatie je handen te wassen. Pincetten, scharen, potten, emmers – voor de beste resultaten bij de laagst mogelijke besmettingsrisico’s moet het ALLEMAAL schoon zijn.

Om je zaden een perfecte start te geven, moet je ze in een vochtige, warme omgeving plaatsen. Direct nadat het worteltje door de schil is gekomen, zal het op zoek gaan naar vochtigheid, dus zorg voor een vochtige omgeving voor het prille leven; als je dat niet doet, gaat het zaadje dood. Hou het vochtigheidsgehalte hoog gedurende het gehele ontkiemingproces.

CANNABISZADEN GEMAKKELIJK ONTKIEMEN IN GROND

Alhoewel er verschillende methoden bestaan om cannabiszaden te ontkiemen, zoals de “keukenpapiermethode” of door ze te ontkiemen in een glas water, raden wij vooral aan om de zaden simpelweg in grond te ontkiemen. Dat is simpel, efficiënt, en zoals de natuur het bedoeld heeft.

Als je je zaadjes direct in de aarde plant, hoef je ze niet te verpotten of verplaatsen, wat schade aan de zaailingen helpt te voorkomen. Het is bovendien heel makkelijk om zaadjes direct in de grond te planten. Plaats het zaadje simpelweg ongeveer 0,5cm diep in de bodem en bedek het zaadje lichtjes. Let op je omgeving en hou die warm en vochtig - 20C is de ideale temperatuur. Hou de bodem vochtig, maar niet verzadigd – een doordrenkte bodem doet meer kwaad dan goed. Je kunt een lamp boven de zaden plaatsen om de juiste ontkiemingstemperatuur te bieden. Je kostbare cannabiszaden zullen binnen een paar dagen vrolijk ontspruiten!

Let op: je zaden hebben geen voedingsstoffen nodig, in elk geval niet tijdens de eerste twee weken van de groei. Nieuwe growers maken vaak de fout om te denken dat ze helpen door in dit vroege groeistadium voedingsstoffen toe te voegen. NIET DOEN! Het zaadje bevat alles wat het nodig heeft om een paar weken te groeien. Als je extra voeding toevoegt, loop je het risico dat de zaailing al opgebrand is voordat het maar de kans heeft gehad om te groeien. Door je zaailingen gewoon water te voeden, weet je zeker dat ze sterke wortels zullen groeien. Als je echt wil, dan kan je een wortelstimulator gebruiken, maar dat is absoluut niet noodzakelijk.

SMART START: DE SLIMME EN MAKKELIJKE MANIER OM JE CANNABISZADEN TE ONTKIEMEN

De Smart Start zaad-ontkiemingskit biedt de makkelijkste en “slimste” methode om cannabiszaden te ontkiemen – met heel weinig risico en de grootste kans op succes. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt om te ontkiemen. De kit wordt geleverd met 20 kleine zaadpotjes gevuld met compost en een pakje Stimulator Mix. De bijgevoegde stimulator activeert het essentiële microbiële leven in de compost voor een snelle en gezonde groei van je cannabisplanten! Het enige wat je verder nodig hebt, is water en natuurlijk wat zaden, en je kunt aan de slag!

 

Smart Start

 

Of je nu gebruikt maakt van een verwarmend licht dat je over je kleintjes hangt, of een verwarmingskussen, hou altijd je zaadjes warm. Er zijn in feite drie factoren die van invloed zijn op een succesvolle ontkieming: warmte, vochtigheid en duisternis. Zelfs nadat ze uit de donkere periode komen, hebben je zaailingen een hoog vochtigheidsgehalte nodig.

Er zijn verschillende methoden om succesvol cannabiszaadjes te ontkiemen, maar we beperken ons hier tot drie methoden; deze drie zijn het eenvoudigst en vrijwel dummy proof.

1. Doe de zaadjes in een glas en bedek ze met water. Dat is eigenlijk alles, je moet alleen wel dagelijks het water verversen. Het wordt aanbevolen om de watertemperatuur constant op 20?C te houden. Reeds binnen 3-5 dagen zul je kleine, witte stipjes zien, dit betekent dat het zaadje door zijn schil heen breekt. Het nieuwe leven heeft nu een aanvang genomen en wil snel gevoed worden. Zodra het worteltje 2-3 mm lang is, is het tijd om de zaailing in de zaaigrond te stoppen. Maak een klein gaatje in de grond van 0,5 cm diep en stop voorzichtig je zaailing erin. Bedek hem zorgvuldig met aarde. Zorg voor voldoende vocht door een dispenser te gebruiken, zonder hierbij de grond te doordrenken. Plaats voor warmte en belichting een fluorescerend licht erboven.

Cannabiszaden ontkiemen

2. De ene kweker zegt “in het donker”, een andere zegt “hij heeft licht nodig”. Wij zijn voor de donkere methode. Neem twee stukjes watten of keukenpapier en leg de zaadjes ertussen. Zorg ervoor dat de watten/het keukenpapier niet te vochtig of te droog is. Na 2-3 dagen zie je de wortels door de schil heen breken; plaats nu de zaailingen zorgvuldig in de grond, waarbij de wortels uiteraard naar beneden wijzen. Hou ze warm en vochtig en laat er een licht op schijnen, 18 uur is voldoende.Ontkiemen, hoe doe je dat?

3. Plant je zaden direct in gewone grond. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je ze niet hoeft te verpotten en dat je de plant niet hoeft te verplaatsen. Hiermee voorkom je schade aan je zaailing. Hou ook nu weer de omgeving warm en vochtig.Het ontkiemen van wietzaden

 

Ons advies samengevat:

Doe de zaadjes direct in de grond in een gaatje van 0,5 cm diep en plaats er een lamp boven. Als je natte stukje watten gebruikt, plaats ze dan in het donker bij een temperatuur van rond de 20-22?C (water-/grondtemperatuur) en ververs dagelijks het water.Ontkiemen en oogsten