Bhut Jolokia (Ghost Pepper) Zaden

(4)

Bhut Jolokia (Ghost Pepper) was ooit de heetste peper ter wereld. Met een beoordeling van ongeveer 1 miljoen eenheden op schaal van Scoville, moet je behoorlijk stevig in je schoenen aan. Kun jij de hitte behappen? Koop ze vandaag nog!

2,95
1,77 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (4)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Bhut Jolokia (Ghost Pepper) Zaden: hoe heter, hoe beter!

Bhut Jolokia pepers waren voorheen de heetste pepers ter wereld. Dit is inmiddels veranderd, maar ze zijn nog altijd duivels heet! Met een bereik tot iets meer dan 1 miljoen SHU op de schaal van Scoville, sta je letterlijk in vuur en vlam. Het Indiase leger gebruikt ze zelfs om chili-granaten te maken, waardoor je je afvraagt of je er een moet eten!

Hun levenscyclus is aan de langere kant; reken op 135 dagen tot de oogst. Maar als het jou niet heet genoeg kan, loont het wachten de moeite. Volgroeide planten zijn ongeveer 75cm hoog. De pepers zelf zijn rood en gerimpeld en doen denken aan verschrompelde hartjes.

Hoe kweek je Bhut Jolokia pepers (Ghost Pepper)?

 • Stap 1: kiemen

Om de zaden te kiemen, plant je de zaden in hun uiteindelijke pot op een diepte van 1cm. De potmaat bepaalt hoe lang de totale groeicyclus duurt, dus houd hier rekening mee. Een grotere pot leidt tot een langere groei, maar levert ook hogere opbrengsten.

Houd de aarde vochtig en dek de pot af met wat huishoudfolie om een hoge luchtvochtigheid te garanderen. Prik er een paar gaatjes in voor een aanvoer van frisse lucht. Voorkom een teveel aan water, want dit kan fatale gevolgen hebben.

Zet ze in een warme ruimte; tussen 25 en 30°C is perfect.

Hetere pepers hebben doorgaans meer tijd nodig om te kiemen, dus je zult geduld moeten hebben met Ghost Pepper. Soms duurt het kiemen tot wel 6 weken, maar vaak gaat het sneller.

 • Stap 2: geduld

Nu hoef je alleen nog maar voor je plant te zorgen totdat de pepers klaar zijn om te plukken. Verwijder het folie zodra er een zaailing verschijnt. Zet de plant vervolgens op een warme plek met veel licht. Geef water zoals je dat met andere kamerplanten gewend bent.

Voedingsstoffen voor tomaten zijn voldoende. Maak ook een bladspray met extra calcium om die gevreesde neusrot te voorkomen.

Hoe en wanneer oogst je Bhut Jolokia pepers (Ghost Pepper)?

Als ze ongeveer 5cm lang zijn en rood kleuren, weet je dat het tijd is om je Bhut Jolokia pepers te oogsten. Ze zien er dan ook licht gerimpeld uit. Zodra ze rood kleuren, kun je ze het beste nog een paar dagen laten hangen om te verzekeren dat ze helemaal rijp zijn.

Om te oogsten, pluk je ze gewoon van de plant. Als ze gemakkelijk loskomen, zijn ze oogstrijp!

Een waarschuwing vooraf

Bij het hanteren van pepers en zaden, vooral Bhut Jolokia (Ghost Pepper), is het verstandig om handschoenen te dragen om verbranding door peper te voorkomen. Als de pepers krachtig genoeg zijn om granaten van te maken, zijn ze ook sterk genoeg om pijn te veroorzaken.

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Bhut Jolokia zaden kweekt.

Bhut Jolokia (Ghost Pepper) Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum chinense
Hitte (SHU) Extreem heet (855.000-1.000.000 SHU)
Totale groeitijd ~135 dagen
Zaaitijd Vroege lente
Oogst oktober
Hoogte ~75cm
Kleur Rood
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (4)
  (4)
  26/Nov/2021

  Fand es eine gute alternative
  Finde es schön dass ihr mir den Samen zusätzlich geschickt habt gute alternative dass man mal was anderes Anbaut

  16/Nov/2021

  Freut mich sehr - tolle Sorte
  Ich habe mir gerade letztes Jahr, zu Spaß, ein paar Jalapenos gezüchtet. Nun hat Zammi entscheiden, dass es diesmal etwas schärfer werden soll. Die Samen gab es für mich bisher immer wieder als Zugabe meiner eigentlichen Bestellung. Find ich mehr als klasse! Danke Zammi!

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Bhut Jolokia (Ghost Pepper) Zaden
Bhut Jolokia (Ghost Pepper) Zaden