Carolina Reaper Zaden

(11)

'De heetste peper ter wereld'. Meer hoef je eigenlijk niet te weten over de Carolina Reaper. Met een score van tussen de 1,5 en 2,2 miljoen eenheden op de schaal van Scoville zijn deze pepers belachelijk en gevaarlijk heet. Wees dus voorzichtig!

3,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (11)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Carolina Reaper Zaden: 's werelds heetste peper — 2,2 miljoen SHU

Als je er nog niet van gehoord hebt: dit is de heetste chilipeper ter wereld. Met een score van een ongelooflijke 2,2 miljoen eenheden op de schaal van Scoville is de hitte verraderlijk. Maar liefhebbers van door hitte veroorzaakte endorfine-kicks komen met Carolina Reaper helemaal aan hun trekken!

Het betreft hier een kruising tussen een Naga en een Habanero Red, maar het resultaat is veel sterker. Deze peper is klokvormig met een kleine staart aan de onderkant. Het uiterlijk heeft iets onschuldigs, maar tegelijkertijd duivels.

Deze chilipeper is een geweldige keuze voor pittige sauzen of als je vrienden wilt uitdagen tot onbezonnen daden. Je staat gegarandeerd versteld, maar voor standaard culinair gebruik is hij wellicht te pittig.

Als je van plan bent om iets met deze peper te doen, kun je maar beter voorzichtig zijn!

Hoe kweek je Carolina Reaper pepers?

 • Stap 1: kiemen

Om Carolina Reaper zaden te kiemen, plant je ze gewoon direct in hun uiteindelijke potten. Maak een kuiltje van ongeveer 1cm diep en bedek het voorzichtig met aarde. Houd de grond vochtig, want vocht is essentieel voor de kiemkracht. Bedek de pot met huishoudfolie om een hoge luchtvochtigheid te bevorderen. Prik er enkele gaatjes in om frisse lucht toe te laten.

Zet ze in een warme ruimte. Hete pepers houden van hitte. Een temperatuur van 28°C is ideaal voor het kiemen van Carolina Reaper zaden. Ze kunnen zelfs tot 30°C aan.

 • Stap 2: geduld

Nu hoef je alleen maar voor ze te zorgen en af te wachten. Geef ze water zoals je gewend bent met standaard kamerplanten. Gebruik voedingsstoffen voor tomaten als bemesting en voeg eventueel wat extra calcium toe via een bladspray. De extra kalk helpt neusrot op je pepers voorkomen.

Hoe en wanneer oogst je Carolina Reaper pepers?

California Reaper pepers zijn in ongeveer 100-120 dagen na het kiemen klaar voor de oogst. Je ziet dan planten van gemiddeld 120cm hoog. De pepers zelf zijn ongeveer 6-7cm lang en 5cm breed. De benodigde tijd voor het rijpen varieert en is afhankelijk van de potmaat. Houd de pepers zelf dus goed in de gaten. Ze zijn rijp als ze helemaal rood kleuren. Laat ze enkele dagen hangen en probeer er een te plukken. Als de peper gemakkelijk van de plant af komt, is ze rijp. Zo niet, gun je ze enkele dagen extra voordat je het opnieuw probeert.

Een waarschuwing vooraf

Het aanraken van Carolina Reapers en de zaden kan erg riskant zijn. We raden aan om handschoenen, een masker en veiligheidsbril te dragen. Je kunt ook een pincet gebruiken om de zaden op te pakken en verbranding door pepers te vermijden.

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Carolina Reaper zaden kweekt.

Carolina Reaper Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum chinense
Hitte (SHU) Ongelooflijk heet (1.500.000–2.200.000 SHU)
Totale groeitijd ~100 dagen
Zaaitijd Voorjaar
Oogst Juli-september
Hoogte ~120cm
Kleur Rood
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (11)
  (11)
  13/May/2022

  big fail
  Nothing grows. And Greece has hot climate. I believe bad genetics.

  23/Apr/2022

  Grain ne carolina
  Parfait

  28/Feb/2022

  good
  grows well

  22/Feb/2022

  Snelle levering
  Wachten tot de lente met zaaien

  17/Feb/2022

  so wie immer!
  guter schneller service. 6 von 6 aufgegangen. was will man mehr?!

  11/Feb/2022

  Dead upon arrival.
  After receiving a defective product, I have been immediately contacted by the Zamnesia Team for a recovery. Thanks to them, they offered me a great deal in order to recompense the situation. They sent me new seeds upon my choice with a free delivery. Zamnesia has the best Costumer Support among the websites I shop.

  02/Feb/2022

  super
  reçu rapide comme d'hab, pas encore planté car pas assez de chaleur chez moi

  05/Jan/2022

  Fire!!!
  Deze zomer gaan mensen huilen, lachen, zweten en vloeken.

  29/Dec/2021

  Keimt gerade
  Die kleine Carolina kein gerade fröhlich in 1 Töpfchen hoffe sie wird schnell groß und liefert mir leckeres Chilli sieht auf jeden Fall schon sehr süß aus

  26/Dec/2021

  Great service
  Highlyreccomend

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Carolina Reaper Zaden
Carolina Reaper Zaden