Habanero Mix Zaden

(1)

Deze mix van Habanero zaden varieert van gemiddeld heet tot behoorlijk heet en ze hebben een reeks heerlijke, zoete smaken. Daardoor zijn ze de perfecte aanvulling in veel verschillende gerechten, met name de Centraal- en Zuid-Amerikaanse keuken. Kweek ze nu zelf!

2,95
1,47 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
  • Meer informatie
  • Reviews (1)
  • Vragen (0)
  • Video (0)
Meer informatie

Habanero Mix Zaden: een kleurrijk bonanza!

Deze Habanero pepers produceren rode, oranje en groene vruchten. Toch kun je ook andere kleuren zien. De soorten variëren in smaak en pittigheid. De mildste zit zo rond de 100K op de schaal van Scoville. De heetste peper schommelt rond de 350K, wat behoorlijk pittig is.

Habanero pepers zijn verwant aan de beroemde Scotch Bonnet peper en hebben rijke en gevarieerde smaken. Hiermee zijn ze ideaal om te gebruiken in maaltijden en sauzen. In Zuid-Amerika maakt men er salsa mee. Ondanks de verschillen tussen individuele pepers komen ze voldoende overeen om door elkaar te gebruiken. Je kunt ze dus uitstekend verwerken bij het koken. Bovendien is elke soort rond dezelfde tijd klaar voor de oogst.

Hoe kweek je Habanero pepers?

  • Stap 1: kiemen

Om Habanero peperzaadjes te laten ontkiemen, stop je ze ongeveer 1cm diep onder de grond. Bedek ze voorzichtig met wat aarde. Je kunt chilizaadjes rechtstreeks in hun uiteindelijke potten planten, wat het proces vereenvoudigt. Een grotere pot leidt tot een grotere oogst, maar het duurt langer voordat de plant volwassen is. Dus het bepalen van de potmaat hangt af van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe veel (of weinig) geduld je hebt.

Dek de pot af met huishoudfolie en prik er enkele gaatjes in. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid hoog, wat essentieel is voor het kiemen van chilizaden. Houd de aarde vochtig, maar doorweek het niet, want dit kan de zaailing doden. Habanero pepers houden van warme temperaturen: 25-28°C is ideaal voor het kiemen.

Kiemtijden kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken, dus wees geduldig en neem je tijd.

  • Stap 2: geduld

Verwijder het folie zodra de zaailingen ziet doorkomen. Zet ze in een ruimte met veel licht. Blijf ze water geven zoals je bij een normale kamerplant zou doen. Pepers houden van warme en vochtige omgevingen.

Gebruik tomatenvoeding om ze bemest te houden en voeg eventueel wat extra calcium toe. Hiermee voorkom je neusrot. Een bladspray werkt prima hiervoor.

Hoe en wanneer oogst je Habanero pepers?

Deze gemengde Habanero pepers beginnen te rijpen vanaf dag 100. Met Habanero pepers bepaal je echter zelf wanneer je ze wilt plukken. Verschillende kleuren geven verschillende stadia van rijpheid aan. Je kunt op verschillende momenten oogsten, afhankelijk van je voorkeur voor vers en knapperig of zacht en pittig.

Bovendien verschilt de kleur van rijpe pepers, afhankelijk van welk type Habanero chilipeper je kweekt.

Een waarschuwing vooraf

Wanneer je aan de slag gaat met chilipepers en zaden, kun je het beste handschoenen dragen om verbranding te voorkomen. Vermijd contact met je ogen, want dit kan pijn doen!

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Habanero Mix zaden kweekt.

Habanero Mix Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum chinense
Hitte (SHU) Heet (100–350K SHU)
Totale groeitijd ~100 dagen
Zaaitijd januari-april
Oogst juli-augustus
Hoogte ~75cm
Kleur Gevarieerd
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (1)
    (1)
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Habanero Mix Zaden
Habanero Mix Zaden