Habanero Orange Zaden

(8)

Deze chilipepers smaken heerlijk en zijn duivels heet. Vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid zijn ze wereldwijd ontzettend populair. Koop de zaden nu; je krijgt er geen spijt van!

€ 2,99
€ 2,09 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
De prijzen zijn exclusief verzendkosten omdat deze per land verschillen. Check de verzendkosten hier.
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (8)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Habanero Orange Zaden: vurige smaak

De Orange Habanero chilipeper is wereldwijd ontzettend populair. De peper is afkomstig uit het verre, zonnige Havana op Cuba. Het is een perfecte middenmoter; pittig genoeg om je gerechten op te peppen, maar niet zo heet dat andere smaken worden overschaduwd. Alle overige ingrediënten krijgen genoeg ruimte om te schitteren, terwijl deze peper een unieke, heerlijke aanvulling biedt!

Hoe kweek je Orange Habanero pepers?

 • Stap 1: kiemen

Met pepers kun je de zaden meteen in hun grootste pot planten, waarmee je het proces vereenvoudigt. Je moet een aantal stappen volgen om de kiemkracht te verbeteren. Stop de zaden ongeveer 1cm diep in de grond en houd ze vochtig, maar doorweek ze niet. Bedek de potten met huishoudfolie om een hoge luchtvochtigheid te behouden, anders ontkiemen de zaden niet. Zet ze op een warme plek. Habanero zaden kiemen het liefst in zeer warme aarde, tussen 25 en 28°C is perfect.

Bepaal zelf de grootte van de potten die je wilt gebruiken. Denk daarbij aan de beschikbare ruimte. Grotere potten leiden tot hogere opbrengsten, maar ook een langere groeicyclus. Dus als je snel resultaat wilt, overweeg dan een kleiner formaat!

Het kiemen van zaden duurt enkele dagen tot enkele weken. Als vuistregel geldt: hoe heter de peper, hoe langer de kiemtijd.

 • Stap 2: geduld

Als het goed is, zie je vanzelf zaailingen boven de aarde verschijnen. Verwijder nu het folie en verplaats de pot (indien nodig) naar een goed verlichte ruimte. Geef ze water zoals je gewend bent bij standaard kamerplanten.

Voedingsstoffen voor tomaten/pepers zijn prima. Als je de gevreesde neusrot wilt voorkomen, geef je planten dan wat extra calcium met een bladspray.

Hoe en wanneer oogst je Habanero Orange pepers?

Habanero pepers zijn eenvoudig te oogsten. Zodra ze oranje zijn, wacht je nog enkele dagen voordat je ze oogst. In totaal duurt het ongeveer 100 dagen tot ze volwassen zijn. Tegen die tijd is de plant waarschijnlijk rond de 80cm hoog en de peulen zelf ongeveer 5cm lang.

Deze tijd is een ruwe schatting. De werkelijke duur is afhankelijk van een aantal factoren. Let goed op wat de pepers zelf aangeven. Zodra ze oranje kleuren, zijn ze bijna klaar. Je kunt ze nu van de plant plukken. Als ze gemakkelijk loskomen, zijn ze rijp. Als ze zich vastklampen aan de plant, geef je ze nog enkele dagen.

Een waarschuwing

Orange Habanero's zijn behoorlijk heet. Als je regelmatig met deze zaden of planten werkt, moet je handschoenen dragen om te voorkomen dat je je brandt aan het pepersap. Wees extra voorzichtig en was je handen voordat je ogen aanraakt of naar het toilet gaat (als je geen handschoenen draagt); het is echt pijnlijk!

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Habanero Orange zaden kweekt.

Habanero Orange Zaden Product Informatie
Kleur Oranje
Oogst Oranje
Totale groeitijd ~100 dagen
Zaaitijd januari–april
Botanische naam Capsicum chinense
Geschikt voor Buiten
Planttype Peper
Locatie In pot, In aarde
Water geven Regelmatig
Hoeveelheid zonlicht Volle zon
Vereiste ruimte 45x85
Aanbevolen techniek Verpotten, Uitplanten, Planten ondersteunen
Zaaitijd onder glas januari, februari, maart
Zaaitijd buiten maart, april
Oogst juli, augustus, september
Toepassingen Eetbaar
Giftig Nee
Vorstbestendig Nee
Levensduur Meerjarig
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden
Hoogte ~80cm
Hitte (SHU) Heet (100–350K SHU)

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (8)
  (8)
  Bekijk alle reviews
  09/Feb/2024

  Heißer Scheiß!
  Die Keimrate der Samen war ganz okay und die Pflanzen die es geschafft haben sind gut gewachsen. Die abgereiften Früchte haben es ordentlich in sich! Da sie gegen Ende des Sommers mit Dünger unterstützt noch mal eine ordentliche Ausbringung hatte, wurde ein Teil zu einer scharfen Sauce eingekocht. Sie möchte wohl dosiert sein aber schmeckt klasse!

  W. L.
  07/Jan/2024

  Good!
  Really tasty!

  S. P.
  20/Feb/2023

  Great service
  Great seeds

  K. U.
  15/Oct/2022

  Spicy guys
  Slow start but they recently started fruiting like crazy, beautiful colour and very spicy! Just as they're supposed to be

  M. L.
  06/May/2022

  Alle 6 Samen sind gekeimt....
  Es ca. 15 Tage gedauert, bis sich die kleinen Keimlinge aus der Erde gewagt haben, aber alle sind gekeimt. TOP! Ich habe mich weitestgehend an die Anleitung gehalten und die Töpfe immer bei 20-22 Grad Celsius stehen lassen (also keine Temperaturschwankungen). Ich habe meine Anzuchterde aus Kokos, Composana und Anzuchterde für Kakteen selbst gemixt. Die verwende ich auch für andere Pflanzen und funktioniert zuverlässig. Die Versendung von Zamnesia war wieder mal vorbildlich und zuverlässig. Bedankt!

  T. H.
  15/Feb/2022

  Bien las semillas
  Aún no me han salido, cuando me salgan las valoraré como se merecen.

  A. F.
  27/Jan/2022

  A Classic
  Classic hot pepper, what more could you want?

  B. K.
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Habanero Orange Zaden
Habanero Orange Zaden
Habanero Orange Zaden
Habanero Orange Zaden
Habanero Orange Zaden
Habanero Orange Zaden
Je bezoekt onze Nederlandse website.