Biquinho Zaden

(2)

Deze pepers zijn super mild, met een score van slechts 500–1000 SHU. Dit betekent dat ze perfect zijn voor degenen met een lage tolerantie voor pittigheid, of mensen die hun salade wat pit willen geven. In combinatie met de snelle groei is deze peper erg geschikt voor beginners.

2,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Biquinho Zaden: fruitig, knapperig en licht pikant

Biquinho pepers zijn de ideale kennismaking met het kweken van hete pepers. Ze zijn vrij mild en scoren slechts 500–1000 op de schaal van Scoville. Daarmee speel je op veilig. Ze zijn perfect als je wilt ontdekken of het kweken van pepers een leuke hobby is.

Biquinho ('kleine snavel') dankt haar naam aan het kleine, snavelachtige uiteinde en komt oorspronkelijk uit Brazilië. De chilipeper is zoet en knapperig. Daarmee heb je een veelzijdig ingrediënt om mee te koken of om rauw in salades te verwerken.

Hoe kweek je Biquinho pepers?

 • Stap 1: kiemen

Het kiemen van chilizaden is vrij simpel. De makkelijkste manier is om ze direct in hun uiteindelijke potten te kiemen. De exacte grootte van de potten is afhankelijk van je opstelling en je uiteindelijke doel. Denk eraan: hoe groter de pot, hoe langer de rijpingstijd, maar hoe groter de oogst.

Stop de zaden ongeveer 1cm diep in de aarde en zet ze in een warme ruimte. Ze hebben nog geen licht nodig, maar het kan geen kwaad. Houd ze vochtig, maar niet nat. Wel hebben ze een hoge luchtvochtigheid nodig om te kunnen kiemen, dus let op dat ze niet uitdrogen. Het helpt om wat huishoudfolie over de bovenkant van de pot te spannen. Dit helpt bij een hoge luchtvochtigheid. Prik er een paar gaatjes in om frisse lucht aan te voeren. Een temperatuur tussen 25-28°C is ideaal voor het kiemen.

Verwijder het folie zodra de zaailingen tevoorschijn komen. Zet ze nu in een goed verlichte ruimte.

 • Stap 2: geduld

Nu hoef je alleen nog maar voor je pepers te zorgen totdat ze klaar zijn om te oogsten. Geef ze water zoals je bij een normale kamerplant zou doen.

Je kunt voedingsstoffen voor tomaten/pepers toedienen. Overweeg wat calcium toe te voegen om problemen tijdens de vruchtvorming te voorkomen. Je kunt hiervoor het beste een bladspray gebruiken.

Hoe en wanneer oogst je Biquinho pepers?

Hoelang je chiliplanten nodig hebben om de oogst te bereiken, hangt af van de grootte van hun potten. Gemiddeld duurt het proces tussen de 100 en 120 dagen. Het is echter beter om te kijken naar de pepers zelf. Je weet dat ze rijp zijn als ze rood kleuren. Als ze volledig rood zijn, wacht dan nog enkele dagen voordat je gaat oogsten.

Om te oogsten, pluk je ze eenvoudig van de plant door ze voorzichtig naar boven te trekken. Als ze veel weerstand geven, zijn ze nog niet helemaal rijp. Als ze gemakkelijk loskomen, zijn ze klaar om te eten!

Een waarschuwing vooraf

Wanneer je met chilipepers en hun zaden bezig bent, kun je je verbranden. Vanwege de milde aard van Biquinho pepers is die kans niet zo groot. Toch is het altijd een goed idee om handschoenen te dragen als je veel met pepers in de weer bent.

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Biquinho zaden kweekt.

Biquinho Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum chinense
Hitte (SHU) Mild (500–1000 SHU)
Totale groeitijd ~100 dagen
Zaaitijd maart-april
Oogst mei-juli
Hoogte ~85cm
Kleur Rood
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (2)
  (2)
  25/May/2022

  cool
  good

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Biquinho Zaden
Biquinho Zaden