Serrano Zaden

(2)

Deze chilipeper biedt de perfecte balans tussen hitte, smaak en veelzijdigheid. Hij is ontzettend populair in Mexico en je kunt er superhete maaltijden mee maken of slechts wat pit toevoegen; afhankelijk van hoeveel je gebruikt. De Serrano peper is heuse aanrader voor iedereen die een allround chilipeper zoekt!

2,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
  • Meer informatie
  • Reviews (2)
  • Vragen (0)
  • Video (0)
Meer informatie

Serrano Zaden: de populairste chilipeper in Mexico

Serrano chilipepers zijn mild tot gemiddeld heet en daarom perfect om mee te koken. Ze zijn ontzettend populair in Mexico en Zuid-Amerika, waar deze peper een standaard ingrediënt in veel pittige gerechten is!

Serrano's zijn grote chilipepers met een knapperige, kruidige textuur. Je kunt ze tijdens het hele groeiseizoen plukken, hoewel je dat niet te vroeg moet doen. Toch is dit goed nieuws voor ongeduldige kwekers!

Hoe kweek je Serrano pepers?

  • Stap 1: kiemen

Het kiemen van Serrano pepers is een eenvoudig proces. Je kunt de zaden direct in hun grootste potten planten. Het scheelt veel werk als je niet hoeft te verpotten. Houd bij het kiezen van een potmaat rekening met hoe groot je de uiteindelijke opbrengst wilt hebben en hoelang je bereid bent te wachten. Hoe groter de pot, hoe langer de groeicyclus, maar hoe groter de oogst.

Stop het zaadje ongeveer 1cm diep in de aarde en bedek het. Geef een beetje water en houd de aarde vochtig, maar niet doorweekt. Plaats huishoudfolie over de pot en prik er een paar gaatjes in om de lucht te verversen. Zet de pot op een warme plek tot je zaailingen ziet verschijnen. Een temperatuur van 25-28°C is optimaal voor het kiemen.

Het kiemen gebeurt binnen enkele dagen tot wel 3 weken, dus wees geduldig.

  • Stap 2: geduld

Zodra je zaailing verschijnt, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen. Zet de pot in een warme, lichte ruimte. Houd de aarde vochtig, maar vermijd overbewatering. Als meststof kun je voedingsstoffen voor tomaten gebruiken. Geef ook wat extra calcium met een bladspray. Zo voorkom je op de lange termijn de beruchte neusrot, waarbij de onderkant van de vrucht rot.

Hoe en wanneer oogst je Serrano pepers?

Serrano pepers hebben ongeveer 100 dagen nodig om volwassen te worden, maar dit is slechts een schatting. Observeer goed en luister naar je pepers zelf. Een rijpe Serrano wordt tussen de 7 en 10 cm lang en heeft een donkergroene kleur, die verschuift naar rood. Als je ze plukt, moeten ze met weinig weerstand van de plant af komen. Als dit niet het geval is, geef ze dan nog een paar dagen.

Een waarschuwing

Als je regelmatig met peperzaden of -planten werkt, is het verstandig om handschoenen te dragen om verbranding te voorkomen. Vermijd ook aanraking met je ogen!

Houd er rekening mee dat de hoeveelheid zaden is gebaseerd op het gewicht en het aantal bij benadering is.

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Serrano zaden kweekt.

Serrano Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum annuum
Hitte (SHU) Mild (10–25K SHU)
Totale groeitijd ~100 dagen
Zaaitijd januari–april
Oogst juli–september
Hoogte ~80cm
Kleur Rood
Inhoud van de verpakking ~0,25g (~45 zaden)

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (2)
    (2)
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Serrano Zaden
Serrano Zaden