Marshmallow | Althaea officinalis (50 gram)

De Marshmallow plant, ook wel bekend als 'heemst' of 'Althaea officinalis', is een oude plant met een lange geschiedenis van volks- en culinair gebruik in vele culturen, waaronder het Oude Egypte, het Midden-Oosten, Europa en Azië.

6,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
De prijzen zijn exclusief verzendkosten omdat deze per land verschillen. Check de verzendkosten hier.
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
  • Meer informatie
  • Reviews (0)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Het is geen toeval dat de Marshmallow plant ('heemst', of 'Althaea officinalis') haar naam met een populair, luchtig snoepje deelt. Duizenden jaren geleden genoten de oude Egyptenaren namelijk al van een kleverige zoete traktatie gemaakt van heemst, honing en noten. Jaren later (en na aanpassingen van Franse en andere culturen) ontstond hieruit de marshmallow (het snoepje).

Maar naast het feit dat het een belangrijk ingrediënt in een lekker snoepje is, heeft Althaea officinalis ook een lange geschiedenis als volksremedie. De naam 'Althaea' is zelfs afgeleid van het Griekse woord 'althainein', wat 'genezen' betekent. De wortels, bladeren en bloemen van de heemst hebben verschillende traditionele toepassingen gehad. Men zette er bijvoorbeeld thee van of gebruikte het als gorgeldrank. Ook vandaag de dag worden siropen van de heemstwortel gemaakt. Deze kun je gewoon zonder recept kopen om verschillende symptomen te verzachten. Althaea officinalis kun je thuis gebruiken om warme of koude infusies, sappen of siroop te maken. Ook worden de wortels van de Marshmallow plant van oudsher in zowel hartige als zoete gerechten verwerkt. Je moet ze daarvoor wel eerst wassen, schillen en koken.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (0)
    Er zijn nog geen reviews geplaatst
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Marshmallow | Althaea officinalis (50 gram)
Marshmallow | Althaea officinalis (50 gram)