Blog
Bestaat Adrenochroom Echt?
3 min

Bestaat Adrenochroom Echt? [Nieuw Onderzoek]

3 min

Adrenochroom is een drug waar we veel over horen, in elk geval via verschillende media. Maar wat weten we nu echt over adrenochroom? Nu zelfs complotdenkers zich ermee bemoeien, geniet adrenochroom van een status binnen de drugscultuur die mogelijk onterecht is.

Adrenochroom is vermeld in films als Fear and Loathing in Las Vegas en A Clockwork Orange. Wellicht denk je dat het slechts een fictief hallucinogeen middel betreft, bedoeld om de bizarre verhalen in deze films te versterken. Toch bestaat adrenochroom echt!

Laten we eens kijken naar de ins en outs van dit veronderstelde psychedelische middel. We bespreken ook enkele alternatieven die je vandaag nog kunt proberen!

Wat is adrenochroom?

Wat Is Adrenochroom?

Adrenochroom wordt vaak aangeduid als een niet-bestaande drug. Dit komt met name vanwege de wortels in literatuur en filmproducties. Er bestaat dan ook veel desinformatie over dit vermeende hallucinogeen. Maar wat is het? En hoe is het terechtgekomen in de drugscultuur?

Feitelijk is adrenochroom een verbinding die gemaakt wordt door de oxidatie van adrenaline. De medische wereld gebruikt het vaak als noodmedicatie om stolling te bevorderen en bloedverlies in wonden te verminderen.

Gerelateerd artikel

9 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

Net als andere geneesmiddelen is er ook met adrenochroom recreatief geëxperimenteerd. De effecten ervan zijn niet onderbouwd en nauwelijks onderzocht. Toch is de populariteit alleen maar gestegen. Daarnaast bestaan er echter ook veel geruchten, complottheorieën en desinformatie.

In de tijd van COVID-19 geloven sommige complotdenkers dat het virus afkomstig is uit adrenochroom. Men gaat zelfs zo ver om te beweren dat de drug geoogst wordt uit de adrenalineklieren van kinderen en vervolgens verkocht aan beroemdheden. Er doen echt bizarre verhalen de ronde.

Effecten van adrenochroom

Effecten Van Adrenochroom

De effecten van adrenochroom zijn een veelbesproken onderwerp. Er is echter weinig bewijs waaruit blijkt dat de inname van adrenochroom enige hallucinogene werking heeft. Adrenochroom oxideert erg snel na blootstelling aan lucht, licht, vocht en warmte. Dit maakt het lastig te gebruiken in een alledaagse setting. Een meer gecontroleerde omgeving, zoals een laboratorium, is de ideale plaats om adrenochroom te proberen.

In de jaren '50 en '60 zijn een aantal kleine studies en klinische proeven verricht. De onderzoekers concludeerden dat adrenochroom in bepaalde proefpersonen effecten opwekt, zoals denkstoornissen en gevoelens van onwerkelijkheid. Zelfs schrijver Aldous Huxley vermeldde in zijn boek 'The Doors of Perception' dat de effecten van adrenochroom vergelijkbaar waren met die van mescaline. Uiteindelijk bleek dat hij het stofje zelf nooit had geprobeerd. Het zorgde uitsluitend voor nog meer valse informatie.

Dus waarom is er zo weinig bewijs voor de effecten van adrenochroom? Nou, het is waarschijnlijk niet praktisch in gebruik of zelfs vindbaar! Laboratoria kunnen het vrij makkelijk verkrijgen. Toch is het voor psychonauten veel lastiger om adrenochroom te bemachtigen. Uiteraard vormt dit voor vastberaden personen geen belemmering.

Als adrenochroom een erg gewilde psychedelische drug zou zijn, leidt dit vanzelf tot meer anekdotische verhalen. Het is dan ongetwijfeld ook gemakkelijker verkrijgbaar.

Gerelateerd artikel

Top 10 Verrassende Feiten Over Psychedelica

Erowid Research

Erowid Research

Erowid is een website waar je anekdotische beoordelingen kunt vinden van diverse stoffen. De website is feitelijk een online database. Gebruikers delen hier hun ervaringen met drugs in gecontroleerde omgevingen en settings. Dit zijn dus absoluut geen verhalen over een 'wilde nacht stappen'.

Een gebruiker, Genaro genaamd, schreef een artikel getiteld 'Killing the Myth' dat ingaat op specifieke details. Hij meldt geen uitgesproken hallucinogene of psychedelische eigenschappen te hebben ervaren na inname van adrenochroom. Genaro gebruikte het stofje in verschillende doseringen en diverse manieren. Hij maakt slechts melding van een 'lichte sedatie'.

Vervangingen voor adrenochroom

Vervangingen Voor Adrenochroom

Al bij al lijkt adrenochroom een overhyped, mogelijk teleurstellend en uiteindelijk nauwelijks onderzocht middel. Toch hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn talloze alternatieven die je kunt proberen om een opbeurende of psychedelische high te ervaren. Deze bestel je gemakkelijk in de Zamnesia Smartshop.

X-Fuel

X-Fuel van Zamnesia is een geheel natuurlijk supplement. Het levert een stoot stimulerende en euforische sensaties, wanneer je deze hard nodig hebt. X-Fuel kun je proberen als vervanger voor koffie of energiedrankje, maar ook als manier om een unieke buzz te voelen. Dit supplement bestaat uit een krachtige, verfijnde combinatie van vitamines, kruiden en stimulerende middelen. Zo kom je de dag wel door.

Het wekt niet de psychedelische high op die je wellicht verwacht van adrenochroom. Maar je kunt X-Fuel op elk moment van de dag gebruiken voor een directe energiestoot. Verkrijgbaar in pakjes van 4 capsules. Gebruik eenmaal daags met een glas water voor de beste resultaten.

Paddo's en truffels

Magische schimmels behoren tot de meest populaire manieren om psychedelica te ervaren. Je kunt zelf paddo's kweken of simpelweg een zak truffels kopen. Voor alle hallucinogenen geldt dat het belangrijk is om onderzoek te doen. Dit is ook van toepassing als je voor het eerst tript op paddo's of magic truffels. Bepaal eerst welk type high je prefereert. Neem vervolgens stappen om dit te realiseren. Koop jouw grow kits en truffels altijd van een betrouwbare leverancier, zoals Zamnesia. Zo weet je zeker dat je de hoogst mogelijke kwaliteit ontvangt.

Gerelateerd artikel

Hoe Werken Magic Truffels?

De onvoorspelbaarheid van een paddotrip is voor sommigen een afknapper. Het is echter belangrijk dat je een veilige en positieve omgeving creëert. Je verbetert hiermee de diepgang van de trip. Daarnaast beïnvloedt dit je waarneming van je omgeving enorm.

Adrenochroom: weinig onderzocht en overhyped

Adrenochroom: Weinig Onderzocht En Overhyped

Het is nu duidelijk dat adrenochroom wellicht niet het psychedelische middel is dat we zochten. Dit valt deels toe te schrijven aan de matige beschikbaarheid en een gebrek aan onderzoek. Het is echter duidelijk dat films en literatuur een grote rol hebben gespeeld in het creëren van een hype rond deze verbinding. Er is echter geen bewijs om dit te onderbouwen. Dit toont maar weer eens aan dat je niet alles moet geloven wat je in films ziet!

Adrenochroom is hoogstwaarschijnlijk een overschatte teleurstelling. De tijd zal uitwijzen of dit middel enig nut heeft buiten de huidige medische toepassingen. In tegenstelling tot de personages in A Clockwork Orange, zullen wij echter niet snel "drencrom" aan onze melk toevoegen.

Ondertussen bestaan er altijd alternatieven die wel de moeite van het proberen waard zijn.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Bronnen
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken