Blog
Marihuana Gummibeertjes
3 min

Hoe Maak Je Marihuana Gummibeertjes?

3 min

Koken met cannabis is leuk. Je kunt lekkernijen maken die niet alleen goed smaken maar ook die o zo speciale buzz opwekken. Hier volgt een recept voor cannabis gummibeertjes, een zoete favoriet.

Hoe maak je zelf cannabis gummibeertjes?

Gummibeertjes zijn misschien wel de allerlekkerste edibles die je zelf thuis kunt maken. Of, wacht. Dat zijn cannabis koekjes. Nee, het is toch fudge. Of nee! Karamels met cannabis (kwijl, kwijl). Eigenlijk zijn ze allemaal super lekker, maar van gummibeertjes ga je echt dooreten. En je wordt er niet dik van, zoals van koekjes. Ze bestaan alleen uit vers sap of fruitmoes uit de blender en een veel kleinere hoeveelheid geraffineerde suiker die gewone snoepjes wél bevatten. En daar komt nog bij dat, als je de juiste dosis weet te vinden, je ook nog eens de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van zowel fruit als THC binnenkrijgt!

Tegenwoordig zijn er tal van gietvormen verkrijgbaar. Zo kun je behalve de traditionele gummibeertjes ook je snoepgoed in de vorm van robots of wormen maken. Of je maakt een vrolijke mix van alle bestaande mogelijkheden. Voor je het weet, stijg je op naar het gummiparadijs met een hele zak vol met vrolijke kleuren en verrassende smaken. Alle snoepjes bevatten daarbij een aangepaste en uitgebalanceerde dosis cannabinoïden. Dankzij de gummibeertjes kun je eenvoudig microdoseren en ze stellen medicinale gebruikers in staat om hun eigen therapeutische drempel te ontdekken.

Edibles zijn werkelijk een fantastische manier om de maximale werking van cannabinoïden te benutten. Het decarboxyleren, opeten en verteren van cannabis kan sterke effecten veroorzaken. Sommige mensen gebruiken geen edibles omdat ze er veel te stoned van worden. Weer anderen vinden dat juist geweldig. Als je te veel edibles naar binnen werkt, kan dat mogelijk tot gevolg hebben dat je nooit meer van de bank afkomt. Dat hoeft niet noodzakelijk vervelend te zijn, maar we melden het toch maar even.

Jummie Gummibeer Cannabis Recept

Jummie Gummibeer Cannabis Recept

Dit gezonde recept voor snoepjes is een verrukkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid fruit en THC binnen te krijgen. Je maakt ze in een handomdraai en voor je het weet heb je het onder de knie. Het aantal porties kan daarbij variëren. Dit hangt namelijk af van het formaat van de vormpjes en hoeveel gummy-snoepjes je nodig hebt om je ideale high te bereiken! Pas wel een beetje op, want het wordt heet in de keuken.

Receptduur:

5 uur (1 uur voorbereiden/koken en 4 uur om af te koelen.)

Ingrediënten

  • Cannabis tinctuur naar keus (met of zonder alcohol) - je kunt kiezen voor een hoog THC- of CBD-gehalte, of een beetje van beide
  • 1350ml 100% fruitsap of fruitmoes (bessen of mango, bijvoorbeeld)
  • 4 eetlepels gelatinepoeder (of een vegan versie, zoals agar-agar, is ook geschikt)
  • 3 eetlepels honing (of agavesiroop voor een vegan versie)
Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Cannabistinctuur? Stap-Voor-Stap Handleiding

 

Benodigdheden

  • Gummi-gietvormen
  • Middelgrote pan
  • Klopper
  • Spuit of pipet (wordt bij sommige gummi-sets meegeleverd)
  • Vershoudfolie voor het afdekken

Bereidingswijze:

1. doe al het sap of de fruitmoes in de pan. Zet dat op een gematigd vuur en verwarm het terwijl je blijft roeren. De bedoeling is dat je het alleen maar verwarmt. De gelatine verliest haar eigenschappen als je het te veel verhit. En daar komt nog bij dat de cannabinoïden en terpenen afbreken.

2. voeg de door jou gewenste hoeveelheid tinctuur toe en blijf roeren. Let op: hier komt wat rekenwerk bij kijken. De hoeveelheid tinctuur hangt af van de originele sterkte. Doorgaans zijn drie of vier theelepels genoeg, maar dat wisselt. Als je gebruik maakt van toppen van topkwaliteit levert dat een beter eindproduct op dan een tinctuur gemaakt van knipafval.

3. klop gedurende het continu roeren de gelatine door het mengsel. Langzaam, is hier de stelregel. Het nadeel van gelatine is dat het vlug een klonterige massa wordt als je het te snel toevoegt.

4. voeg steeds een eetlepel honing toe en proef. Hier kun je naar eigen smaak en wens mee variëren zodat de snoepjes precies worden zoals je ze graag hebt.

5. gebruik de spuit om de gietvorm mee te vullen. Zo werk je een stuk netter en wordt het geen kliederboel zoals wanneer je met een lepel de piepkleine vormpjes met het mengsel moet vullen.

6. zet de gietvorm in de koelkast om het te laten afkoelen en opstijven. Dat duurt drie tot vier uur. Als dat gebeurd is, moet je de snoepjes uit de vorm friemelen en kun je ze lekker opeten. Of, wacht, zo eenvoudig is het niet. Je doet er verstandig aan om er eerst één te eten en te kijken wat je na een uurtje voelt gebeuren. Bij wijze van test.

HOUDBAARHEID

Houdbaarheid Cannabis Snoep

Bewaar je gummibeertjes in een luchtdicht bakje of in een schaaltje dat je afdekt met de vershoudfolie. Ze bederven niet snel. Maar we raden je aan om ze binnen een week of twee op te snoepen voordat ze minder werkzaam worden. Als je ze tenminste niet allemaal eerder op hebt gepeuzeld, natuurlijk.

Ze zijn heel eenvoudig zelf te maken, gezond en zitten barstensvol nuttige cannabinoïden. Als je deze gummibeertjes eenmaal een keer gemaakt hebt, wil je niks anders meer. Houd deze edibles goed verstopt voor kleine kinderen, maar laat de grote kinderen lekker hun gang gaan.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken