Blog
Chronische Cannabis Consumenten Hebben Hardnekkige THC Sporen In Het Bloed
1 min

Chronische Cannabis Consumenten Hebben Hardnekkige THC Sporen In Het Bloed

1 min

Volgens gegevens uit klinisch onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging van Klinische Chemie, kunnen chronische cannabisgebruikers positief testen op sporen en

Studie: Chronische Cannabis Consumenten hebben hardnekkige THC sporen in het bloed

BALTIMORE, MD - Volgens gegevens uit klinisch onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging van Klinische Chemie, kunnen chronische cannabisgebruikers positief testen op sporen en restgehalten THC in het bloed tot wel enkele weken na het stoppen met het gebruik van marihuana.

30 dagelijkse langdurige marihuana gebruikers namen deel aan het onderzoek en consumeerden tien joints per dag (door hen zelf aangegeven).

12 personen (59%) testten positief op een THC-gehalte hoger dan 1ng/ml, maar niet een testte op concentraties van meer dan 5ng/ml.

Binnen 7 dagen na de consumptie werden de THC/bloedspiegels van alle proefpersonen getest onder 1ng/ml.

Volgens het onderzoek, verlaagden de THC / bloedspiegels zich "niet altijd op een consistente wijze" en een persoon in de studie bleef positief testen op THC sporen gedurende een periode van 33 dagen.

De auteurs concludeerden het volgende: "Deze gegevens zijn van cruciaal belang voor het begrijpen van cannabinoïden farmacokinetiek in deze populatie en voor de interpretatie van het bloed cannabinoïde tests". "Voor zover wij weten, zijn dit de eerste bloed cannabinoïde-concentraties in chronische dagelijkse cannabis rokers tijdens langdurig (tot 33 dagen) en voortdurend bewaakte
onthouding."

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken