Blog
Creëer Een Stonerkamer Met Deze 10 Ideeën
4 min

Creëer Een Stonerkamer Met Deze 10 Ideeën

4 min

Een stonerkamer creëren is een persoonlijk proces, maar hier zijn 10 tips om je te inspireren. Hint: het draait allemaal om het vinden van de perfecte balans tussen comfort en creativiteit!

Er zijn genoeg geweldige plekken op de wereld om high te worden. Bijvoorbeeld in het bos, op het strand of op een feestje. Maar soms wil je je gewoon ergens nestelen waar je met rust wordt gelaten en je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt.

In dat geval, waarom richt je niet een stonerkamer in?

Waarom zou je een stonerkamer creëren?

Waarom Zou Je Een Stonerkamer Creëren?

Het is echt een voorrecht om een stonerkamer te kunnen creëren, want dit betekent dat je een kamer over hebt die je kunt toewijden aan wiet. Maar ook als je hier geen complete kamer voor hebt, komen de onderstaande ideeën van pas. Zo kun je bijvoorbeeld ook een bestaande ruimte inrichten als stonerkamer, zoals je slaapkamer!

Een comfortabele ruimte waarin je high kunt worden, kan de ervaring een stuk aangenamer maken. Ten eerste biedt het een veilige plek waar je kunt roken. Maar het bevat daarnaast ook alles wat je maar nodig hebt als je high bent.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Relaxen

10 ideeën om een stonerkamer te verfraaien

Dit lijstje is niet beperkt tot wat we benoemen, maar helpt je wel op weg bij het maken van een speciale plaats om high te worden!

Comfortabele stoelen

In de eerste plaats: comfortabele stoelen! Het is geen geheim dat het erg aangenaam (zo niet cruciaal) is om te ontspannen. Een van de belangrijkste manieren om de perfecte stonerkamer te creëren, is dan ook door te zorgen voor goede stoelen. Je hoeft niet veel geld uit te geven, want eigenlijk is alles goed, zolang het maar zacht is en de mogelijkheid biedt om in verschillende houdingen te ontspannen.

Het is daarnaast de moeite waard om voor een bank te zorgen, zodat je ook knus met je geliefde kunt blowen.

Ventilatie

Ventilatie

Hotboxen kan ongelooflijk leuk zijn, maar frisse lucht inademen is belangrijker. De stereotype stonerkamer is vaak een hermetisch afgesloten hok waar de rook zo dicht is, dat je bijna niks meer ziet. In werkelijkheid is een goed geventileerde kamer echter veel beter.

Daarmee is niet gezegd dat je de gordijnen niet kunt sluiten. Het wil alleen zeggen dat het verstandig is als je een raam kunt openen om frisse lucht binnen te krijgen. Na het blowen gaat er weinig boven een teug frisse lucht nemen!

Verlichting

Gezellige verlichting is onmisbaar om de ideale sfeer in je stonerkamer te creëren. Soms zijn enkele subtiele lampen al genoeg, maar dat hangt af van je stijl.

Je kunt ook voor wat spectaculairders gaan. Een sterrenprojector is bijvoorbeeld een goede manier om de muren met wervelende constellaties te verfraaien. Je kunt ook neonverlichting kiezen om voor een bepaalde sfeer te zorgen. We raden aan om verschillende kleuren te gebruiken, zodat het niet saai wordt. Of ga voor een retrostijl. Zet bijvoorbeeld een lavalamp neer waar je de hele avond naar kunt staren.

In alle facetten van het leven, maar vooral wanneer je high bent, kunnen de juiste lampen een enorm verschil maken qua hoe je je voelt. Als je 's avonds stoned bent, is helder, wit licht niet ideaal om te ontspannen! Dus wat je ook kiest, zorg dat het rustgevend is.

Asbakken

Asbakken

Tijdens het blowen heb je ook iets nodig om de peuken van je joints in uit te drukken. Daar kun je van alles voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een leeg blikje, een plantenpot, of zelfs de vloer. Maar voor de ultieme stonerkamer helpen wat asbakken om de juiste sfeer te creëren.

Wat je kiest, hangt af van je persoonlijke smaak. Gelukkig zijn er genoeg opties. Ga bijvoorbeeld voor iets klassieks en simpels om een vleugje subtiliteit aan het interieur toe te voegen. Als dit niet je ding is, kun je ook voor iets opvallenders gaan. Er zijn genoeg wiet-gerelateerde asbakken te vinden voor een stonerkamer die helemaal in het teken van wiet staat. Deze laten er geen twijfel over bestaan waar ze voor gebruikt moeten worden!

Kaarsen en wierook

Het licht van een brandende aansteker, gevolgd door de sterke geur van wiet, wekt een bepaald gevoel op. Maar op zichzelf kan dit een duistere en misschien wat muffe kamer opleveren.

Kaarsen bieden de zachtste verlichting die je maar kunt vinden en zorgen voor een ongelooflijk gezellige sfeer. Ze passen daarmee uitstekend bij een rustgevende indica, waarmee je lekker kunt ontspannen.

Maar kaarsen zijn niet alleen handig vanwege het licht dat ze verspreiden. Zo zijn geurkaarsen een goede manier om een kamer op te frissen of te voorzien van een lekker aroma, afhankelijk van wat je wilt. Maar je kunt ook wierook gebruiken om je stonerkamer echt een heerlijke geur te geven!

Wierook is te vinden in de vorm van stokjes en kan een goede manier zijn om de soms wat overweldigende geur van wiet tegen te gaan. Je hebt keuze uit een breed aantal geuren, dus er is voor elk wat wils. Bovendien kan het heel bevredigend zijn om in een bundel wierookstokjes je favoriete geur te ontdekken.

Gerelateerd artikel

Alles Over Wierook: Oorsprong, Soorten En Voordelen

Goede speakers

Goede Speakers

Wanneer je high bent, klinkt muziek vaak ongelooflijk. Elke luidspreker is geschikt, maar een goede set kan een enorm verschil maken. Dit geldt vooral als je graag in je eentje blowt.

Een joint aansteken, je favoriete album opzetten en achterover leunen is een geweldige manier om je avond door te brengen. Een goede stereo-installatie en de psychoactieve effecten van wiet zijn een topcombinatie. Alleen met een goed systeem ervaar je de klanken van goede muziek optimaal!

Wanddecoratie

Een kamer met kale muren kan nogal kil en leeg aanvoelen. Maar met enkele wanddecoraties komt de ruimte echt tot leven. Of je nu posters van je favoriete band/film, een olieschilderij of een middeleeuws wandkleed ophangt, de keuze is aan jou!

Fascinerende of trippy muurkunst kan je bovendien urenlang boeien wanneer je stoned bent.

Creatieve activiteiten

Creatieve Activiteiten

Creatief aan de slag gaan, is een goede manier om je geest te openen. Misschien pakt het niet altijd even goed uit, maar het gaat om het proces, niet om het eindresultaat.

Wat je allemaal in je stonerkamer kwijt wilt, hangt van je interesses af. Misschien ben je wel een muzikant en heb je je instrument graag binnen handbereik voor de momenten dat je geïnspireerd raakt.

Heb je niet echt een idee? Dan zijn simpele kunstenaarsbenodigdheden een goede start! Ga voor verf, potloden of wat dan ook. Met lege vellen papier en manieren om ze van kleur te voorzien, kun je je superlang vermaken.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Om Je Creativiteit Te Verbeteren

Minikoelkast

Hiermee begint het misschien wat uit de hand te lopen. Voor veel mensen is een mini koelkast een stap te ver, maar anderen vinden het een heerlijke toevoeging.

De voordelen van een mini koelkast spreken nogal voor zich. Zo heb je altijd je favoriete snacks en drankjes in de buurt, en nog gekoeld ook!

Videogames/bordspellen

Videogames/Bordspellen

Soms is het fijn om ergens helemaal in op te gaan als je stoned bent (of zelfs in nuchtere staat). En hoe kun je dat nu beter doen dan met iets interactiefs? Of het nu een videogame of een bordspel betreft, je kunt uren in deze werelden doorbrengen.

Spelletjes, zowel solo als met een groep vrienden, zijn niet alleen een goede manier om te ontspannen, maar kunnen ook bevredigend zijn. Alleen is het soms wel moeilijk om de regels te onthouden wanneer je high bent!

Vergeet de essentiële accessoires niet

Vergeet De Essentiële Accessoires Niet

Met al het bovengenoemde kun je een prachtige ruimte creëren, maar je wordt er niet high van!

Rooktoebehoren zijn ook een van de belangrijkste facetten van een goede stonerkamer.

Hier zijn enkele dingen die goed van pas komen:

Headshop

In onze Headshop vind je de voordeligste populaire rookaccessoires, zoals wietpijpjes, grinders en nog veel meer.

View category

De perfecte stonerkamer creëren: een persoonlijk proces

Hopelijk helpen deze ideeën je op weg. Toch kom je zelf uiteindelijk misschien wel op de beste ideeën (bijvoorbeeld als je high bent!).

Hoe persoonlijker de kamer aanvoelt, hoe prettiger je je er voelt en des te beter je ervaring zal zijn. Maak het gewoon gezellig en comfortabel, en zorg voor iets om jezelf mee te vermaken als je daar behoefte aan hebt.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken