Blog
Alternatieven Voor Tabak In Joints
5 min

De Beste Alternatieven Voor Tabak In Joints

5 min
Smartshop Top Lists

Tabak wordt het meest samen met cannabis gebruikt, maar is niet voor iedereen weggelegd. Hier zijn 10 plantaardige alternatieven om in je joint te gebruiken.

Een joint draaien met tabak is een vrij standaard procedure. Iedereen kent wel iemand die dit mengsel rookt, ongeacht waar je je bevindt in de wereld. Dit is echter niet verrassend. Zo verleng je hiermee de levensduur van je joint, voeg je smaak toe en krijg je een nicotinestoot, mocht je daar behoefte aan hebben.

Als je je tabak wilt vermijden, maar wel van het rookritueel geniet, rook dan pure wiet. Met goed gedroogde toppen draai je een ongelooflijke joint. Het is echter wel een duur grapje, omdat je veel plantmateriaal nodig hebt.

Gelukkig biedt de natuur diverse alternatieve kruiden om het verbranden van je spliff te vertragen. Daarnaast heeft elke plantensoort een uniek effect en een unieke smaak. We hebben hieronder de 10 beste kruiden voor je verzameld als alternatief voor tabak.

Video id: 283032520
Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints
https://www.zamnesia.com/img/cms/Blog/449_Tobacco_Alternatives_Joints/New/Top 10 Tobacco Alternatives For Joints Header.jpg

Het rollen van een joint met tabak wordt vaak gedaan. Ongeacht waar je bent op de wereld; er is er altijd eentje die ergens deze combinatie gebruikt. En dat is geen verrassing; het kan de levensduur van je kruid verlengen, smaak toevoegen en je voorzien van een stoot nicotine. Als je tabak echter wil vermijden, en nog steeds wil genieten van je rookritueel, is puur roken het gemakkelijkst. Goed gedroogde toppen leveren een geweldige joint, maar wordt al snel duur omdat je veel materiaal gebruikt. Hier volgen de 10 beste, plantaardige alternatieven voor tabak.

1. Damiana

Damiana (Turnera afrodisiaca)
Turnera Afrodisiaca

verrijkt je joint met serieuze sensualiteit. Deze struik behoort tot de Passifloraceae en komt van oorsprong voor in Zuid-Texas, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Van oudsher gebruikte men het kruid voor Mexicaanse likeur. Damiana ruikt naar munt en kruiden, maar de smaak is niet overweldigend. Het maskeert dus niet de heerlijke geur van je wiet.

Het verhaal gaat dat damiana goed is voor je libido. Of hier een kern van waarheid in zit of niet, we weten wel dat dit kruid absoluut je spliffs kan verbeteren voor romantische activiteiten met je partner!

Damiana

2. Wild Dagga (Leonotis Leonurus)

Wild Dagga (Leonotis Leonurus)
Leonotis Leonurus

, ook bekend als Leonotis leonurus, is een ongelooflijk alternatief voor tabak, vooral als een joint op zichzelf niet genoeg ontspant. Deze groenblijvende struik behoort tot de muntfamilie. Je vindt de plant daarbij in overvloed in Zuid-Afrika. Hier staat wiet overigens bekend als "dagga". De lokale bevolking beschouwt wild dagga dan ook als een type wilde cannabis (ook al is het een andere plant).

Gerelateerd artikel

Wild Dagga: Een Lichte Euforie-Opwekker

 

Het kruid heeft een subtiel, verzachtend effect. Daarom is het een ideaal alternatief voor tabak, vooral als je vaak in de avond rookt. De smaak is onopvallend, waardoor je wiet echt naar voren komt. Over het algemeen ontspan je meer als je Leonotis leonurus rookt met cannabis.

Leonotis Leonurus

3. Blauwe Lotus

Blauwe Lotus ( Nymphaea Caerulea )
Nymphaea Caerulea

Verrijk je spliffs met (ook wel blue lotus of Nymphaea caerulea) en je vraagt je af waarom je ooit voor tabak hebt gekozen. Dit kruid zorgt niet alleen voor een fijne, gelijkmatige verbranding, maar ook voor een mystieke vibe! Het effect van blauwe lotus is al duizenden jaren bekend bij diverse culturen. In Egyptische kunst wordt de waterlelie vaak afgebeeld met "feesten", waarbij wordt gedanst en rituelen worden uitgevoerd.

Veel gebruikers melden dat het kruid de geest op indrukwekkende wijze sust. Blue lotus toevoegen aan een spliff voor het slapengaan zou ook je kans op lucide dromen vergroten (het fenomeen van een bewuste droom). Met het milde, exotische aroma en het prettige effect, komt het woord "sereniteit" in je op als je geniet van een spliff met blauwe lotus.

 

Blue Lotus

4. Passiebloem

Passiebloem (Passiflora Incarnata)
Passiflora Incarnata

is een van de meest bizarre planten op aarde. Deze ongelooflijke levensvorm ziet er bijna buitenaards uit en staat bekend om zijn ontspannende effect. De plant komt daarbij oorspronkelijk uit de Amerika's, Zuidoost-Azië en Oceanië. Inheemse indianen hebben de verse en gedroogde bladeren van de passiebloem eeuwenlang gebruikt voor ontspannende thee. De smaak is daarbij grasachtig, aards en relatief mild. De bladeren van dit kruid zijn daarmee ideaal om langer met je wiet te doen zonder in te leveren op de rookervaring.

Gebruik passiebloem als alternatief voor tabak in de avond of op vrije dagen om je gedachten te stillen en te genieten van een ontspannend moment in het hier en nu. Dit kruid is dan ook een goede keuze voor activiteiten als meditatie en yoga.

Gerelateerd artikel

Zoveel Cannabis Zit Er In De Gemiddelde Joint

Passionflower

5. Glidkruid

Glidkruid (Scutellaria lateriflora)
Scutellaria Lateriflora

(ook wel skullcap) kan je stemming verbeteren en helpen ontspannen. American skullcap (Scutellaria lateriflora) behoort tot de muntfamilie en vindt haar oorsprong in Noord-Amerika. De inheemse Amerikanen hebben het daarbij voor diverse doeleinden gebruikt. Vanwege het relaxende effect is vers glidkruid ook tegenwoordig nog populair.

Skullcap heeft een rustgevend effect, dat vaak de scherpe randjes van de high van wiet af haalt. Het kruid heeft ook een aardse, ietwat bittere smaak die goed samengaat met fruitige en aardse cannabis. Dit is een unieke combinatie, waarbij de rook een zeer interessant aroma heeft.

Skullcap

6. Kattenkruid

Kattenkruid (Nepeta Cataria)
Nepeta Cataria

, ook bekend als catnip, Nepeta cataria of catmint, is bekend vanwege het psychoactieve effect ervan op katten. Maar ook mensen kunnen ervan profiteren, al is de uitwerking niet helemaal hetzelfde. Katten worden manisch van het goedje, maar wij merken alleen subtiele effecten. Kattenkruid is een meerjarig kruid en komt van oorsprong voor in Zuid- en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Centraal-Amerika en China.

Het kruid verrijkt je joint met een bittere, aardse smaak. Daarbij werkt het compleet anders dan tabak. Waar tabak de geest stimuleert, zal kattenkruid je tot rust brengen. Voeg kattenkruid toe aan je joint als je lekker wilt chillen.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

Nepeta Cataria Catnip

7. Witte Salie

Witte Salie
Witte Salie

Witte salie is ook wel bekend als Saliva apiana. Deze struik werd traditioneel gebruikt door inheemse Amerikanen in rituelen die wel 2000 jaar teruggaan. Ook tegenwoordig bezit witte salie ceremoniële toepassingen, bijvoorbeeld voor smudgen. Het is echter ook geweldig als vervanger voor tabak.

Aangezien salie tot de muntfamilie behoort, kun je sterke aroma's en smaken verwachten van kruiden en menthol. Witte salie is ook perfect te combineren met je favoriete kruiden en bloemen om de smaak te verzachten en te verrijken. Hoe je het ook gebruikt, witte salie biedt keer op keer rustgevende en ontspannende sensaties.

Greengo

8. Yerba Maté

Yerba Maté
Ilex paraguarensis

 zit boordevol vitamines en werd van oorsprong in Zuid-Amerika gebruikt door de Guaraní-stam. Deze stam maakte er meestal een drankje van. Tegenwoordig is het een veelgebruikt en populair alternatief voor koffie. Daarvoor is het zeker geschikt, maar omdat de plant zo veelzijdig is, is het ook een goed alternatief voor tabak.

Yerba maté wordt gemaakt van de bladeren en stengels van de Ilex paraguariensis. Het geeft je daarbij energie en heeft stimulerende eigenschappen. De smaak is mild, maar niet overheersend. Daarmee kun je yerba maté goed met wiet combineren en tegelijkertijd genieten van het effect van deze plant.

Yerba Mate

9. Witte Lotus

Witte Lotus
Nymphaea Lotus

Net als blauwe lotus, heeft een buitengewone impact gehad op de oude Egyptische cultuur. Archeologen hebben resten van deze soort in Egyptische tombes gevonden. De plant staat garant voor een snelwerkend effect. Dit motiveert de geest en wekt creativiteit op.

Gebruik het kruid in plaats van tabak in combinatie met een cerebrale sativa als je wel wat inspiratie kunt gebruiken. Witte lotus is ook een ongelooflijke optie bij het opstaan om alertheid te stimuleren. Zo begin je de dag goed. Neem er een kopje koffie bij en je klaart elke klus in een handomdraai.

White Lotus

10. Hop

Hop
Humulus lupulus

(Humulus lupulus) is een belangrijk bestanddeel van veel ambachtelijke bieren. Het variërende terpenen-profiel biedt diverse verrukkelijke smaken. Het interessante is dat hop tot dezelfde familie behoort als cannabis, namelijk de Cannabaceae. Dit moet daarmee wel een hoogwaardige aanvulling zijn op je wiet!

Voeg deze aromatische bloemen toe aan je spliff en geniet bij elke trek van een ongelooflijke smaak. De fruitige, citrusachtige smaken passen fantastisch bij soorten wiet die een soortgelijk smaakprofiel hebben (denk aan cannabis die rijk is aan linalool). Hop is ook met andere kruiden te vermengen om de smaak te verbeteren. Zorg er wel voor dat je planten kiest die evengoed ontspanning bieden.

Hops

Dat is alles! Als je probeert tabak te vermijden tijdens het roken, of gewoon graag iets anders wil toevoegen aan de mix, zijn er dus vele opties verkrijgbaar. Het mooie is dat al deze kruiden legaal zijn in de meeste landen (maar controleer dat eerst!), vaak goedkoper zijn dan tabak en net zo gemakkelijk verkrijgbaar op het internet. Trek er dus op uit en start je experimenten, je nieuwe, favoriete alternatief voor tabak kan zomaar voor het grijpen liggen!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken