Skullcap: Alles Wat Je Weten Moet

Skullcap: Alles Wat Je Weten Moet

Skullcap, ook bekend als hoodwort, mad-dog en helmbloem, is een meerjarige plant. Zowel de wortels als de bovengrondse delen kunnen goed gebruikt worden.

Glidkruid behoort tot de lipbloemenfamilie. Mensen gebruiken het al eeuwen omdat het goed is voor het zenuwstelsel en zou helpen bij spanning. Gebruik onze volledige handleiding en ontdek hoe je glidkruid identificeert.

Wat is Skullcap?

Wat is Skullcap?

Skullcap (Scutellaria lateriflora), ook wel hoodwort, mad-dog en helmet flower genoemd, is een winterharde, vaste plant met veel toepassingen. De plant wordt in het wild gevonden in Noord-Amerika en Canada en wordt gezien als heilzaam. In tegenstelling tot andere kruidensupplementen, kunnen zowel de wortels als de bovengrondse delen van Skullcap goed worden benut.

Het is echter niet alleen het Noord-Amerikaanse continent dat gezegend is met het kruid. Variaties van Skullcap kunnen nu in heel Europa en Azië worden gevonden.

Koop SkullcapKoop Skullcap

Botanische informatie van Skullcap

Botanische informatie van Skullcap

Skullcap is een lid van de mint familie, bekend als Lamiaceae. Het is een winterharde, meerjarige plant, waarvan gedacht wordt dat ze inheems is in Noord-Amerika. Ze kan worden gevonden in moerassen, weilanden en andere vochtige gebieden.

De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60 tot 80 centimeter en produceert trompetachtige blauw-paarse bloemen, die elk net onder 1cm lang zijn. De bloemen zelf groeien niet vaak bovenaan de hoofdsteel, maar groeien in plaats daarvan langs de zijtakken.

Gerelateerd verhaal

Redenen Om Glidkruid Te Gebruiken, Het Kruid Dat Voor Ontspanning Zorgt

De belangrijkste bestanddelen in Skullcap zijn:

  • Flavonoïden, waarvan de belangrijkste scutellarin is
  • Bittere iridoïden, waarvan de belangrijkste catalpol is
  • Tannines
  • Vluchtige oliën