Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Skullcap?

Skullcap (Scutellaria lateriflora), ook wel hoodwort, mad-dog en helmet flower genoemd, is een winterharde, vaste plant met veel toepassingen. De plant wordt in het wild gevonden in Noord-Amerika en Canada en wordt als sinds de 18de eeuw gebruikt voor medicinale doeleinden. In tegenstelling tot andere kruidensupplementen, kunnen zowel de wortels als de bovengrondse delen van Skullcap goed worden benut.

Het is echter niet alleen het Noord-Amerikaanse continent die gezegend is met het kruid. Variaties van Skullcap kunnen nu in heel Europa en Azië worden gevonden, waar Aziatische soorten een vooraanstaande plaats hebben in de traditionele, Chinese geneeskunde.

In Noord-Amerika, werd Skullcap traditioneel gebruikt door de inheemse Cherokee als remedie voor stoornissen met betrekking tot het vrouwelijke voortplantingssysteem, zoals menstruatiekrampen en irritatie. Pas toen de kolonisten arriveerden, werd het opgepikt voor een andere toepassing, namelijk het kalmeren van stoornissen het zenuwstelsel.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Skullcap