Blog
Hoe Maak Je Firecrackers Met Wiet? Hint: Het Is Super Makkelijk!
3 min

Hoe Maak Je Firecrackers Met Wiet? Hint: Het Is Super Makkelijk!

3 min

Met firecrackers is het bakken van edibles makkelijker dan ooit tevoren! Voor dit simpele recept heb je maar vier ingrediënten nodig. Zo heb je in een mum van tijd heerlijke snacks. Ideaal als je zin hebt in een snack met wiet of als je gasten krijgt die van wiet houden. Deze firecrackers zorgen voor een stevige high waar je uren plezier van hebt!

Waar denk jij aan bij het maken van edibles? Aan wetenschappers in witte jassen die zorgvuldig ingewikkelde formules samenstellen? Aan alchemisten die simpele wiettoppen tot zoete traktaties omtoveren? Er zijn inderdaad ingewikkelde recepten, maar sommige zijn ook heel simpel. De eenvoudige firecracker is misschien wel de eenvoudigste edible om te maken.

Voor de meeste recepten moet je eerst wietboter of een extract maken, waarbij je de actieve stofjes (THC, CBD, terpenen) uit je wiet onttrekt. Maar met firecrackers kun je deze stap overslaan en kunnen zelfs amateur wietchefs een voorraadje stevig inslaande edibles maken. Lees de informatie hieronder en maak de makkelijkste edible aller tijden!

Wat zijn firecrackers met wiet?

Wat Zijn Firecrackers Met Wiet?

Firecrackers zijn in feite zoete sandwiches met wiet. Ze bestaan uit twee biscuitjes met pindakaas en chocoladepasta en een flinke dosis wiet. Deze lekkernij voor stoners smaakt zo goed, dat je bijna niet kunt stoppen met eten!

Firecrackers geven niet alleen een krachtige high, maar ze vullen ook goed, waardoor je even geen last meer hebt van de munchies. Het knarsende geluid van op wiettoppen kauwen, schrikt je misschien wat af. Maar dankzij de dikke laag heerlijke pasta en pindakaas merk je de korrelige cannabistextuur niet eens op!

Firecrackers zijn de makkelijkste edibles ter wereld, dus je hoeft er bijna niets voor te doen. Als je een makkelijke snack wilt of veel hapjes moet maken voor een feestje, dan ben je met firecrackers zo klaar. Het is eigenlijk een soort cannabisfastfood.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

Waarom zou je firecracker-edibles maken?

Waarom Zou Je Firecracker-edibles Maken?

Allereerst bespaar je hiermee veel tijd en moeite. Je hoeft geen cannaboter of concentraat te maken om in je favoriete gerechten te verwerken. Je kiest gewoon je favoriete wiet en je kunt aan de slag. Daarnaast heb je slechts drie simpele ingrediënten nodig, een paar minuten baktijd en hongerige en gretige proevers!

Ten tweede geven firecrackers een high waar wiettoppen gewoon niet tegenop kunnen. Met roken krijg je dan wel een snelle en effectieve high, maar edibles tillen de ervaring naar een nog hoger niveau. Als je wiet eet, zet je lever namelijk de psychotrope molecule THC om in 11-hydroxy-THC. Deze stof passeert vervolgens de bloedhersenbarrière en zorgt voor een intensere en langer durende psychotrope ervaring.

Hoe maak je firecrackers met wiet?

Hoe Maak Je Firecrackers Met Wiet?

Nu je precies weet wat firecrackers zijn, is het de hoogste tijd om deze makkelijke edible zelf te maken. Verzamel de volgende ingrediënten, volg het recept en geniet van een zoete en ontspannende traktatie!

Ingrediënten

Voor vier firecrackers heb je het volgende nodig:

  • 8 losse biscuitjes

  • 1–2 eetlepels pindakaas

  • 1–2 eetlepels chocoladepasta

  • 1 gram wiet

Keukengerei

  • Keukenmes

  • Aluminiumfolie

  • Bakplaat

  • Grinder

Stappen

Nu je alles hebt verzameld, is het tijd om te gaan bakken! Volg onderstaande stappen en maak in een mum van tijd een portie firecrackers.

Stap 1: decarboxyleren

Voordat je gaat koken of bakken met wiet, moet je altijd eerst je toppen decarboxyleren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is gewoon het tot een bepaalde temperatuur verhitten van je wiettoppen om het non-psychotrope cannabinoïde-zuur THCA in het actieve THC om te zetten.

Hiervoor verwarm je de oven voor op 120°C. Daarna maal je met een grinder de wiettoppen die je wilt gaan gebruiken. Bekleed de bakplaat met een vel aluminiumfolie en leg je gemalen wiet erbovenop. Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven. Als de timer piept, haal je de wiet er weer uit en laat je het afkoelen.

Stap 2: maak de firecrackers

Als je wiet aan het afkoelen is, zet je de oven op 150°C. Terwijl de oven opwarmt, smeer je op vier biscuitjes een dikke laag chocoladepasta en op de andere vier een laag pindakaas. De pasta maakt het lekker zoet en de natuurlijke vetten in de pindakaas zorgen dat de THC beter wordt opgenomen.

Nu je wiet wat is afgekoeld, bestrooi je elke biscuit met een ruime laag gemalen toppen. Daarna doe je de biscuitjes op elkaar, zodat je sandwiches met wiet krijgt met aan één kant pasta en aan de andere kant pindakaas.

Stap 3: tijd om te bakken

Voordat je je culinaire creaties in de oven zet, verpak je elke firecracker in een vel aluminiumfolie. Daarmee houd je het vocht vast en voorkom je dat de wiet te veel uitdroogt. Zet de edibles daarna ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 4: het feestje kan beginnen

Haal je firecrackers uit de oven, haal ze uit de folie en laat ze verder afkoelen. Eenmaal afgekoeld, is het tijd om je tanden in deze zoete traktatie te zetten en ervan te genieten!

Gerelateerd artikel

De Beste Wietsoorten Voor Het Maken Van Edibles

Alternatieve ingrediënten voor firecrackers met marihuana

Alternatieve Ingrediënten Voor Firecrackers Met Marihuana

Als je bovenstaand recept hebt geprobeerd, dan kun je hetzelfde proces eindeloos herhalen en nog meer smakelijke lekkernijen maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vervang de pasta en pindakaas uit bovengenoemd recept door wat je maar lekker vindt, van marshmallow spread en jam tot cacao en kokosolie.

Tips als je firecrackers gaat eten

Tips Als Je Firecrackers Gaat Eten

Misschien smaken ze zo goed dat je maar door wilt blijven eten. We adviseren je echter om dat niet te doen, zeker niet als je nog niet eerder edibles hebt gegeten. In tegenstelling tot gerookte wiet, waarvan je het effect meteen merkt, kan het bij edibles 45 minuten tot twee uur duren voordat je de effecten merkt.

Veel gebruikers denken dat een bepaalde edible niet krachtig genoeg is als ze het effect niet meteen merken. Vervolgens gaan ze meer edibles eten, om er later achter te komen dat de high wel erg overweldigend is. Als je dus een firecracker hebt gegeten, heb dan even geduld en wacht een uur tot het effect merkbaar is voordat je er meer gaat eten.

Ervaren gebruikers willen misschien wat meer wiet gebruiken, zodat de firecrackers aan hun wensen voldoen. Maar je kunt ook de helft van de cannabis uit het recept gebruiken als je nog nooit edibles hebt gegeten.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereken Je De Sterkte Van Edibles?

Kun je firecrackers met wiet bewaren?

Kun Je Firecrackers Met Wiet Bewaren?

Nadat je een lading firecrackers hebt gemaakt, zijn ze een paar dagen houdbaar. Als je ze niet meteen opeet, bewaar ze dan in een Tupperware-bakje en zet ze in de koelkast. Maar let op, koekjes verliezen in de koelkast snel hun textuur en worden zacht. Dus maak het liefst alleen wat je binnen enkele dagen of in een weekend kunt opeten.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken