Blog
Klassieke Cannabis Soorten
3 min

Top 5 Klassieke Cannabis Soorten Die Nog Altijd Even Geliefd Zijn

3 min

Sommige cannabis soorten sterven nooit uit. Ze maken zoveel indruk op de cannabis gemeenschap dat ze de tand des tijds doorstaan. Ze blijven populair onder zowel kwekers als gebruikers - ondanks dat ze jaren geleden gecreëerd zijn. We bekijken vijf dergelijke soorten - klassieke varianten die tegenwoordig nog steeds populair zijn, net zoals in de tijd dat ze ontstonden.

Sommige strains bouwen in de loop van de tijd een reputatie op. Ze worden dan een belangrijk onderdeel van een bepaalde plaats of subcultuur. Hun impact is groot en hun genetische afkomst gaat meestal gepaard met een enorm verhaal. Sommige betrouwbare hybridesoorten hebben de tand des tijds doorstaan en hun naam waargemaakt. Hier zijn vijf legendarische strains met een iconische status die altijd populair zijn gebleven.

EVERGREEN CANNABISSOORTEN DIE DE TAND DES TIJDS HEBBEN DOORSTAAN

WHITE WIDOW

White Widow

White Widow is een van ’s werelds beroemdste soorten. Veel wietliefhebbers die de Amsterdamse coffeeshops bezoeken, gaan voor voorgerolde, enorme, pure White Widow-joints. The Bulldog Coffee Shop, favoriet onder toeristen, verkoopt ze zelfs in pakjes van vier! Deze krachtige hybride heeft flink wat power in huis en is dan ook niet geschikt voor de beginnende roker. Men meent dat White Widow het resultaat is van een kruising tussen een puur Braziliaans sativa landras en een Zuid-Indiase indica. Ze brengt het beste van beide werelden bij elkaar en laat een sterke euforische golf door je lichaam vloeien als een energiestroom. Vrijwel alle zaadbanken, waaronder Royal Queen Seeds en Dinafem, hebben een variant van deze klassieker in huis. Zelfs onze eigen breeders hebben een “Zamnesia” White Widow soort gecreëerd.

SUPER SKUNKSuper Skunk

De kracht van Super Skunk is zo berucht dat het over de hele wereld controversieel is. Deze indica-dominante soort is het resultaat van een kruising tussen Skunk #1 en een zeer harsrijke Afghani. Deze voorouders hebben gezorgd voor een krachtige euforische high, gecombineerd met een milde tinteling door het lichaam. De citrusachtige, fruitige aroma’s van Super Skunk zorgen op diverse fronten voor een zinnenstrelende ervaring. Een andere reden voor haar populariteit is het feit dat ze volgens kwekers een van de makkelijkst te kweken soorten is, met indrukwekkende opbrengsten en een goede weerstand tegen schimmels en ziektes. De meeste zaadbanken willen deze topgenetica niet uit hun catalogus halen. Onder andere Spliff Seeds en Sensi Seeds bieden hun eigen versies van Super Skunk aan.

NORTHERN LIGHTS

Northern Lights

Deze indica-dominante strain is om goede redenen een favoriet en staat dan ook op de bucketlist van veel cannabisliefhebbers. Haar sterke aroma en fruitige smaak verklappen iets van haar opbeurende high, die naar het schijnt wonderen doet bij stress en angst. Men meent dat ze een genetische combinatie is van meerdere soorten uit Afghanistan en Thailand. Haar naam roept visioenen op van het poollicht, een adembenemende turquoise lichtshow aan de noordelijke hemel. De soort neemt je mee tot voorbij de sterren, maar is opvallend goed te combineren met de bescheiden spektakels waar we op aarde van kunnen genieten. Check de vele versies die verkrijgbaar zijn bij Zamnesia, zoals die van Zamnesia zelf en Vision Seeds’ topvariant.

ORANGE BUD

Orange Bud

Sommige Nederlanders zijn zo trots op hun cannabiscultuur dat ze uit vaderlandsliefde een strain zoals Orange Bud cultiveren. Deze sativa-dominante combinatie van verschillende Skunk genen biedt zelfs de meest doorgewinterde rokers een energetische high. Haar zoete smaken van citroen, nectarine en rijpe sinaasappel zijn om van te smullen en geven een opbeurende buzz aan een actieve levensstijl. Ze is makkelijk te kweken en als stabiele soort met rijke oogsten betrouwbaar voor beginnende kwekers. Dutch Passion Seed Company heeft de originele Orange Bud in de zaadcollectie.

AFGHAN KUSH

Afghan Kush

Een strain kan al een goede reputatie verkrijgen door alleen het woord “Afghan” of “Kush” in haar naam te hebben; moet je nagaan hoe krachtig de combinatie van deze twee is. De Hindoekoesj, de regio waar de plant haar naam aan te danken heeft, is het bergrijke gebied tussen Centraal-Afghanistan en Noord-Pakistan. Dit is het gebied waar veel cannabis in het wild groeit, op ruige terreinen en op grote hoogte. Dankzij deze afkomst is het een veerkrachtige strain voor beginnende kwekers. We raden je echter aan om het rustig aan te doen met je eerste hijs. Het is een intense indica met een overweldigende lichamelijke buzz, waardoor je zin krijgt om lekker op een zacht oppervlak te zitten of liggen. Je kunt kiezen uit veel varianten; er is een bijna overweldigende hoeveelheid aan gerelateerde soorten verkrijgbaar. Zowel World Of Seeds als Zativo Seeds bieden een soort aan die trouw is aan het origineel. Maar er zijn nog veel meer zaadbanken die we aan deze lijst kunnen toevoegen.

DE GOEIE OUDE VARIANTEN TREKKEN NIEUWE ROKERS AAN

Klassiekers zijn soorten die hun hype waar hebben kunnen maken. Wanneer old-school soorten geliefd blijven, is dat omdat ze ons iets te leren hebben. Vanwege hun afkomst zijn ze een perfecte combinatie: ze hebben veel potentie, maar zijn ook goed te telen voor onervaren kwekers. Het is bevredigend om te weten dat je een van de allerbeste soorten hebt gekweekt. Maar wanneer de high voor zichzelf spreekt, maakt dat niet meer uit. Zorg ervoor dat je deze gebruiksvriendelijke strains in handen krijgt en ontdek zelf dat iconische soorten hun reputatie niet zonder reden hebben opgebouwd!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken