Blog
Master Kush (Dutch Passion) feminized
2 min

Master Kush: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Master Kush is een krachtige indica-kruising, afkomstig uit de jaren '90. Ze geniet nog steeds van immense populariteit in haar thuisbasis Amsterdam. Ontdek hier waarom Snoop Dog, Cannabis Cup juryleden, plus talloze rokers en kwekers zo onder de indruk zijn van deze strain.

Master Kush, ook bekend als 'High Rise', is in Nederland een populaire indica. Deze strain behoort overigens ook tot de favorieten van Snoop Dog. Ze trakteert op een zalige, krachtige euforie, gecombineerd met die klassieke ontspanning van Kush.

KENMERKEN VAN MASTER KUSH

Master Kush is ontstaan in de jaren '90 en afkomstig van de White Label Seed Company. Dit is een zusteronderneming van Sensi Seeds. Het verhaal gaat dat de strain het levenslicht zag in een hoog gebouw in Amsterdam. Dit heeft bijgedragen aan haar bijnaam 'High Rise'.

Genen 90% Indica / 10% Sativa
Ouders Skunk #1, Hindu Kush, (?)
THC 20%+
CBD Weinig
Smaak Aards, Zoet, Hout, Citrus
Effect Ontspannend, Vrolijk

We weten waar deze strain vandaan komt en cannabislegendes vertellen zelfs in welk gebouw ze is ontstaan. Toch zijn de exacte genen van Master Kush onbekend. Sommigen beweren dat ze is ontstaan uit twee landrassen uit de Hindoekoesj. Anderen houden vol dat ze een combinatie is van Skunk #1 en Hindu Kush.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Verschillen Tussen Kush En Haze Strains?

In elk geval verscheen Master Kush in de jaren '90 ten tonele. Al snel werd ze razend populair in Amsterdam. Ze won de Cannabis Cup in 1992 en 1993. Bovendien kreeg ze een extra boost dankzij Snoop Dogg, die Master Kush gebruikte om zijn eigen lijn met strains te ontwikkelen.

Deze 90% indica bevat gemiddeld 20-24% THC. Het CBD-percentage ligt meestal onder de 1%. Het krachtige, lichamelijke effect gaat hand in hand met een inspirerende, geestelijke high. Naast de heerlijke effecten op lichaam en geest, is de rook een genot voor je zintuigen. Master Kush combineert zoete en aardse tonen met citrus en hout. Zo geniet je standaard van een goed-gebalanceerde ervaring.

HOE KWEEK JE MASTER KUSH?

HOE KWEEK JE MASTER KUSH?

Dankzij de robuuste indica-genen is het kweken van Master Kush niet al te ingewikkeld. Binnen voelt ze zich thuis in diverse omgevingen en presteert prima in aarde of een hydrocultuur. Buiten floreert Master Kush echt in een warm en zonnig klimaat.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Warm, zonnig
Soort Feminized
Hoogte binnen Gemiddeld
Hoogte buiten Gemiddeld
Bloei 8–10 weken
Oogst (buiten) Begin oktober
Opbrengst binnen 400g/m²
Opbrengst buiten 510g/plant

Binnen bereikt Master Kush een gemiddelde hoogte. Dit maakt haar geschikt voor kwekers met beperkte ruimte. Het kweken wordt ook vergemakkelijkt door de goede weerstand tegen ziektes en schimmels. In een typische omgeving, onder een 600W lamp, bedraagt de bloeitijd van Master Kush 8-10 weken. Dit is iets langer dan de gemiddelde indica. Onder optimale omstandigheden is een heel fatsoenlijke oogst mogelijk van wel 400g/m².

Buiten houdt Master Kush echt van de zon. Je kweekt haar daarom het best in een warm klimaat met een lange zomer. Als alles meezit, oogst je dan wel 510g/plant. Het oogstmoment valt begin oktober.

MASTER KUSH: SMAKEN & EFFECTEN

MASTER KUSH: SMAKEN & EFFECTEN

Master Kush straalt prikkelende, eersteklas geuren uit waarin zoete citrusvruchten zijn gemengd met dennen. Bij het roken of vapen, zijn deze geuren versterkt en de houtachtige tonen verfraaien de ervaring met een verfrissende nasmaak. Ondanks deze intense smaken is de rook nog altijd zijdezacht.

Gezien haar gigantische kracht is Master Kush niet voor beginners. Zelfs doorgewinterde gebruikers hebben niet veel nodig om te genieten van een couch-lock die het lichaam van top tot teen ontspant. Ze is fantastisch als je na een lange dag achterover wilt leunen. Met enkele trekjes in de avond geniet je mogelijk ook van een goede nachtrust.

Maar de lekkere, cerebrale buzz maakt Master Kush pas echt speciaal. Dankzij het opwekkende, vrolijke effect haalt ze net dat scherpe randje weg van die diep ontspannende stone. Daarnaast kun je nog steeds functioneren na het roken, omdat ze je niet direct vloert.

Nog één ding voordat je deze beroemde wiet in je joint verwerkt: zorg voor een goed gevulde voorraadkast, want het is bekend dat ze een zwaar geval van de munchies veroorzaakt.

MASTER KUSH: EINDOORDEEL

Ben je dol op indica's en heb je Master Kush nog nooit in handen gehad? Doe jezelf een plezier en probeer deze geweldige strain. Ze heeft zoveel te bieden! Denk bijvoorbeeld aan haar geweldige citrussmaken of haar opwekkende high! Wij zeggen: doen!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken