Psychedelische cactussen: Een gids over de San Pedro cactus


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogMescaline CactussenPsychedelica

Psychedelische cactussen: Een gids over de San Pedro cactus


Met haar diepe en rijke historie binnen sjamaanse praktijken, is San Pedro een geweldige aanvulling in de hallucinogene tuin van elke psychonaut.

Als het gaat om psychedelica, is er een hele wereld van trippy leven om te ontdekken. Een voorbeeld is de San Pedro cactus, een traditioneel, Zuid-Amerikaans hallucinogeen middel die al duizenden jaren bij sjamaanse rituelen wordt gebruikt. Deze mescaline bevattende cactus heeft al lang een plekje veroverd in de harten van vele, doorgewinterde psychonauten, dus we dachten dat het handig was een korte gids samen te stellen met alles wat je erover moet weten.

GESCHIEDENIS VAN DE SAN PEDRO CACTUS

Sacred Valley, Peru

Valle Sagrado de los Incas, Peru

De San Pedro cactus draait al een hele tijd mee. Hij is afkomstig uit het Andesgebergte en geschat wordt dat hij in Peru al meer dan 3000 jaar wordt gebruikt. De vroegste afbeeldingen van de San Pedro cactus kunnen worden gevonden in een oude Chavín tempel in de noordelijke regio van Peru, waarin een mythisch wezen de cactus vasthoudt. Archeologen hebben bepaald dat de afbeelding dateert uit ongeveer 1300 v.C! Het begrip werd ondersteund door de ontdekking van een Chavín stortplaats, waar de archeologische resten van sigaren, gemaakt met San Pedro, werden gevonden.

De San Pedro cactus werd niet alleen gebruikt voor visionaire, sjamaanse praktijken, maar ook als traditioneel medicijn, waarvan zelfs katholieke missionarissen schoorvoetend moesten toegeven dat het genezende eigenschappen bezat. Christian Rätsch maakte de volgende opmerking in zijn geschriften:

"Het is een plant waarmee de duivel in staat is de Indianen te versterken in hun afgoderij; degenen die het sap drinken, verliezen hun zintuigen en lijken dood; ze worden bijna meegevoerd door het drankje en dromen duizend ongewone dingen waarvan ze geloven dat ze waar zijn. Het sap is goed tegen het branden van de nieren en, in kleine hoeveelheden, ook goed tegen hoge koorts, hepatitis en een brandend gevoel in de blaas."

Ondanks deze afkeer werd de San Pedro cactus vernoemd naar een Christelijke heilige en velen geloven dat de heilige Peter de visioenen van de cactus gebruikte om de sleutel van de hemel te vinden!

Gelukkig is het gebruik van San Pedro tegenwoordig nog net zo sterk als vroeger, in tegenstelling tot andere hallucinogenen. Om de een of andere reden is het aan de aandacht van katholieke kolonisten, die het gebruik van andere hallucinogene middelen in de regio bijna uitroeiden, ontsnapt. Het bezit is ook in vele landen legaal, zolang het niet bedoeld is voor consumptie (maar controleer dit altijd eerst!). In Peru, en in andere traditionele, Zuid-Amerikaanse culturen, is het gebruik met de tijd mee gegaan, want het wordt nu ook gebruikt als middel om alcoholisme en verslaving te behandelen.

DE EFFECTEN VAN DE SAN PEDRO CACTUS

Voor velen is de daadwerkelijke trip van de San Pedro cactus het meest interessante deel, dus laten we het daar eens over hebben. San Pedro is een cactus die mescaline bevat, wat ook de voornaamste psychoactieve alkaloïde is. San Pedro bevat echter ook andere psychoactieve alkaloïden, in kleinere hoeveelheden, waardoor er een ervaring wordt opgewekt die uniek is voor de plant.

Het innemen van bereide San Pedro zal zorgen voor sterke en levendige hallucinaties en zal ook het bewustzijn uitbreiden. Als een gevolg hiervan kan de ervaring zowel visueel intensief als zielonderzoekend zijn. Om meer toe te voegen aan de ervaring, is San Pedro ook in staat gevoelens van euforie op te wekken en een gevoel van eenheid met de natuur. De algemene ervaring is extreem spiritueel en inzichtelijk. De gemiddelde San Pedro trip duurt tussen de 7-15 uur, dus bereid je voor!

San Pedro kan ervoor zorgen dat de gebruiker zich misselijk voelt en zelfs overgeeft voor de trip inslaat. Dit wordt traditioneel gezien als reinigen: Er wordt gezorgd dat lichaam en geest "rein" zijn voor de op handen zijnde trip. Maak je dus geen zorgen als je dit ervaart, want het is normaal.

DE CHEMIE ACHTER DE SAN PEDRO CACTUS

Mescaline

De belangrijkste, actieve alkaloïde in San Pedro is zonder twijfel mescaline, die tot wel 10% van het gedroogde materiaal uitmaakt. Er zijn echter vele andere alkaloïden geïsoleerd uit de cactus en van sommigen wordt geloofd dat ze psychoactief zijn. Helaas is er niet veel bekend over deze aanvullende alkaloïden en ze komen ook slechts in minieme hoeveelheden voor.

Dergelijke alkaloïden zijn tyramine, hordinenine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine, 3-methoxytyramine, anhalaninine en anhalonidine, om er maar een paar te noemen.

BOTANISCHE INFORMATIE OVER DE SAN PEDRO CACTUS

De San Pedro cactus groeit met hoge, groene zuilen die elk 4-9 ribben hebben. Voor een cactus groeit hij relatief snel en hij blijft groeien tot hij onder haar eigen gewicht bezwijkt. Eenmaal omgevallen, zullen de gevallen zuilen opnieuw wortelen, waarna ze wederom zullen groeien, vaak met meer vertakkingen en een diepere wortelbasis dan eerst. Dit aanpassingsvermogen, en het gemak waarmee hij groeit, is de reden waarom San Pedro zo'n populaire basis is voor het enten van andere cactussen.

Het overgrote deel van de mescaline wordt direct onder de huid gevonden en vermeerdert door ouderdom en hitte van de zon.

SAN PEDRO BEREIDEN

Als je een San Pedro cactus bezit en wil gebruiken, dan ga je als volgt te werk:

Traditioneel wordt San Pedro in kleine stukjes gesneden, waarna deze ongeveer 10-12 uur worden gekookt. Als je echter een blender gebruikt, kan dit proces veel efficiënter worden gemaakt.

1. Snijd je cactus in plakjes. Je moet eindigen met stervormige stukken.

2. Snijd de plakjes in kwarten.

3. Plaats de San Pedro stukjes in een blender, met een gelijke hoeveelheid water (als je een halfvol bakje gesneden San Pedro hebt, doe je ook een halfvol bakje water in de blender).

4. Blend het mengsel door. Als je veel hebt, moet je het proces waarschijnlijk in meerdere etappes uitvoeren, omdat het snel opschuimt.

5. Giet het mengsel in een grote pan en verwarm het op laag vuur.

6. Allereerst zal de cactus zich van het water scheiden, maar het zal weer samensmelten tijdens het koken. Houd de pan goed in de gaten, omdat het mogelijk kan overkoken.

7. Wanneer het vruchtvlees van de cactus zich weer met water mengt, is het belangrijk dat je roert. Een lage hittebron en roeren zijn zeer belangrijk voor deze eerste kookfase (die meestal 30-60 minuten duurt).

8. Uiteindelijk zal de consistentie van de mix veranderen in een schuimige brij, omdat het water en het vruchtvlees volledig samensmelten.

9. Zet de hittebron wat hoger om het mengsel te laten sudderen, maar niet zo hoog dat het overkookt.

10. Laat het mengsel ongeveer 2-4 uur sudderen. Het is belangrijk dat je het regelmatig controleert. Als het te snel inkookt, kan je water toevoegen. Je moet eindigen met een stroopachtige, lijmachtige substantie.

11. Zorg voor wat mousseline of kaasdoek en hang dit over een bakje.

12. Giet je ingekookte cactusstroop in het kaasdoek.

13. Hang de doek op boven je bakje.

14. Laat het afkoelen en door het doek in het bakje lekken.

15. Zodra dit gebeurd is, kan je de doek openen, waarna het vruchtvlees zichtbaar wordt. Knijp het uit en gooi het weg, want de psychoactieve stof is al onttrokken.

16. De vloeistof in je bakje is nu klaar om te worden gedronken. Geniet van je trip!