Blog
Super Strains: Zadenbank Van De Maand September 2018
5 min

Super Strains: Zadenbank Van De Maand September 2018

5 min

We krijgen niet vaak de kans om de originele ontwikkelaars van een wereldvermaarde soort te presenteren. Beter nog: we bespreken onze favoriete selecties uit hun productassortiment, die allemaal afkomstig zijn van hetzelfde professionele meesterschap als die van het vlaggenschip.

Het eind van de lange zomeravonden is in zicht. Dat betekent niet dat je je vers gerolde blunt weg moet stoppen. Dit is juist het moment om wat vrienden uit te nodigen en je cannabishorizon te verbreden. Gelukkig heeft Zamnesia de perfecte aanvulling op een chille avond. We presenteren weer een eersteklas zadenbank, met de sterkste old-school soorten die we ooit hebben besproken.

Super Strains is verantwoordelijk voor de creatie van een soort die als een “ware legende” wordt gezien. Toch is dat maar een van de redenen om dit bedrijf deze maand te selecteren voor Zamnesia’s gewaardeerde Zadenbank Van De Maand! Super Strains biedt de crème de la crème van feminized cultivars.

ZADENBANK VAN DE MAAND: SUPER STRAINS

Deze zadenbank begon onder de naam Hy-Pro Seeds, maar laat je niet foppen door de naamsverandering. Ze opereren pas sinds 2010 als “Super Strains”, maar de kern van hun bedrijf heeft dezelfde onderliggende missie. Ze willen absoluut de beste versies van klassieke soorten creëren. Super Strains, gevestigd tegen de achtergrond van glooiende groene heuvels en de molens van Kinderdijk, floreert in het zuiden van ons land. Het idee van het bedrijf is simpel, maar zeer effectief – feminized zaden van topkwaliteit. Het absolute hoogtepunt van die aanpak blijkt uit hun vlaggenschip, Amnesia.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van Amnesia Cannabis

Alle soorten van hun zorgvuldige selectie zijn het resultaat van decennialange tests en ontwikkelingen van originele kruisingen. Laat je niet misleiden door de omvang van hun assortiment. De kwaliteit van de genetica van hun soorten is namelijk ontzettend goed. Zo goed, dat andere zadenbanken er met hun volledige collectie niet eens aan kunnen tippen. Ten gunste van jou heeft Zamnesia de kans aangegrepen om beroemde soorten van Super Strains te kweken en te roken. Voordat we overgaan tot hysterie en grote beloftes, moeten we het even hebben over het kroonjuweel van Super Strains’ assortiment. We hoeven Amnesia maar te noemen en cannabisliefhebbers trillen al van opwinding. Moet je nagaan hoe cool het is om de zadenbank te zijn die de originele genetica heeft ontwikkeld.

Super Strains is verantwoordelijk voor het creëren, benoemen en het over de hele wereld verspreiden van de legendarische Amnesia soort. Deze zeer hoog aangeschreven plant heeft talloze wereldcups gewonnen. Ook al hebben hun andere professioneel ontwikkelde soorten maar een deel in zich van de kwaliteit van Amnesia, we raden ze absoluut aan. We kunnen ons enthousiasme niet meer inhouden – tijd voor het echte werk.

DE TOP 5 CANNABIS SOORTEN VAN SUPER STRAINS

Je weet inmiddels waar het bedrijf voor staat en hoe het de industrie vooruit heeft weten te brengen. Hier zijn vijf van onze absolute favoriete keuzes uit hun productassortiment.

AMNESIA

Amnesia (Super Strains)

We beginnen met een van de meest felbegeerde soorten ter wereld. We weten dat dit statement vaak wordt gemaakt, maar we menen het echt. Heb je Amnesia nog nooit geprobeerd? Laat dan alles vallen waar je mee bezig bent en probeer het nu! Amnesia is meer dan twintig jaar geleden gecreëerd en een old-school soort die wordt gedomineerd door sativa eigenschappen. De originele genetica die Super Strains biedt, is gebruikt in een breed scala aan Amnesia hybrides. De hoeveelheid bedrijven die soorten ontwikkelen met Amnesia-genen loopt zelfs in de dubbele cijfers.

Genoeg over haar genetica, hoe is het om deze soort te roken? De high is euforisch van aard en begint in je geest, waarna de uiteinden van je lichaam beginnen te tintelen. Haar smaak is mild – een mengeling van aardse ondertonen en houtachtige aroma’s die doen denken aan old-school genetica. Haar rauwe kracht biedt een THC-gehalte tot 20%. Ze doet beginnende rokers verdwalen in de kosmos, terwijl meer ervaren liefhebbers genieten van haar stressverlichtende eigenschappen.

Kwekers kunnen al even enthousiast zijn als rokers. Deze sativa godin heeft maar tien weken nodig voor de bloei. Hoewel je even moet wachten, word je beloond met rijkelijke toppen met een extreme weerbaarheid tegen spintmijt.

Amnesia - Super Strains

Bekijk Amnesia

ENEMY OF THE STATE

Enemy Of The State (Super Strains)

Als Amnesia de koningin van de sativa soorten is, dan is Enemy Of The State de moeder van de koningin. Amnesia stamt zelf direct af van Enemy Of The State. Dat geldt ook voor veel andere bekende soorten. Amnesia is sativa dominant met een voorzichtig snufje indica; Enemy Of The State is juist een volbloed indica. Ze laat je helemaal opgaan in het moment: zowel met vrienden in het park als in de krochten van je bank.

De kracht van haar indica genetica zorgt voor een dikke, bijzonder pittige rook die met gemak een kamer vult. Gezien de kracht en het vermogen van deze soort kunnen ook gebruikers van medicinale cannabis er blij mee zijn. Haar high wekt van binnenuit een gloeiende warmte op die vermoeide spieren en pijnlijke gewrichten kalmeert en verlicht.

Het terugkerende thema van dominantie en kracht blijkt ook uit haar groeikenmerken. Ze floreert vooral bij buitenkweek en groeit uit tot een trotse, hoge plant. Het enige waar ze onder gebukt gaat, is haar rijke oogst. De bloei duurt ongeveer acht weken, maar dankzij haar extreme veerkracht is ze een genot om te kweken.

7TH WAVE

7th wave (Super Strains)

7th wave is verantwoordelijk voor het doorbreken van het indica stereotype. Deze unieke soort moet je een keer ervaren hebben. Waarom we je sterk aanraden om het zelf te proberen? Omdat veel gebruikers niet kunnen geloven wat voor high ze veroorzaakt. Vanwege haar pure indica genetica zou je kunnen aannemen dat haar effecten je hele lichaam omhullen.

Deze plant wordt echter vanwege haar cerebrale uitwerking juist vergeleken met een sativa. Wel is er een interessante twist: er komt geen eind aan de euforische high die 7th Wave produceert. Gebruikers voelen de ene na de andere golf van creatief inzicht over zich heen rollen. Misschien schrikt haar onverbiddelijke aard beginnende kwekers af, maar ze ordent je gedachten met absolute precisie. Dat biedt een heel nieuw niveau van mentale helderheid.

Haar groei gaat gelukkig gepaard met weinig verrassingen. Vanwege haar rijkelijke opbrengsten en kweekgemak zouden we haar zelfs aan commerciële kwekers aanraden. Ze kan het zowel bij binnen- als buitenkweek heel goed doen. In het eerste geval kunnen kwekers tot 500g/m² verwachten.

DFA AUTO

DFA Auto (Super Strains)

Wat we weten over deze mysterieuze DFA Auto is genoeg om te bevestigen dat ze een must is voor elke cannabisliefhebber. DFA is het resultaat van een kruising tussen Enemy Of The State en verschillende sativa’s en indica’s.

Welke dat zijn, weten we niet: dat is een streng bewaakt geheim van Super Strains. Enemy Of The State is een trotse soort die buiten uitgroeit tot een hoge, imposante plant. DFA geeft echter de voorkeur aan een subtielere aanpak. Ze is daarom perfect voor kwekers die een compacte soort nodig hebben zonder te veel de aandacht te trekken.

Het beste nieuws? Ondanks de verschillen in groei-eigenschappen heeft DFA Auto dezelfde kwaliteit als Enemy Of The State. Haar aroma is een diverse mix van zoetheid en traditionele, skunkachtige ondertonen. Ook de high is zoals je zou verwachten – sterk en vooral lichamelijk. DFA kan de pijntjes en kwaaltjes die je gedurende de dag voelt met gemak verlichten. De bloei duurt dankzij haar autoflowering genetica maar acht weken en ze wordt zelden hoger dan 80cm.

EL CUCARACHA

El Cucaracha (Super Strains)

Doorzettingsvermogen, groeisnelheid en veerkracht – dat zijn de drie termen die het meest gebruikt worden om haar te omschrijven. Nieuwe kwekers die de perfecte “beginnerssoort” zoeken, worden met El Cucaracha rustig naar succes geleid. Ze biedt een sublieme kans om het harde werk en vakmanschap te ervaren waar Super Strains’ gerenommeerde assortiment van doordrongen is. Haar aroma en smaak zijn herkenbaar, maar maken wel indruk; muskusachtige, aardse ondertonen laten haar indica achtergrond zien.

El Cucaracha biedt een middenweg tussen te stoned zijn om te bewegen en te barsten van de onbeheersbare creatieve gedachten. Vergis je echter niet, ze is niet middelmatig; haar high tilt je naar een hoger niveau. Het doorzettingsvermogen dat we eerder noemden? Je merkt het na de eerste paar weken groei. Ze komt volledig tot haar recht, groeit snel en krachtig en vereist daarbij weinig onderhoud. Zelfs minder toegewijde kwekers kunnen de vruchten van haar plukken. Super Strains biedt met deze plant een geweldige veelzijdige soort met een hoogwaardige high, fantastische smaak en sublieme groei.

El Cucaracha - Super Strains

Bekijk El Cucaracha

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Seedshop Zadenbank v/d Maand
Zoeken in categorieën
of
Zoeken