Blog
Top 10 Soorten Wiet Om Op Je Balkon Of Terras Te Kweken
6 min

Top 10 Soorten Wiet Om Op Je Balkon Of Terras Te Kweken

6 min

Je hoeft de vrije natuur niet in te trekken als je buiten goede wiet wilt kweken. Ook op een klein balkon of terras en met een geschikte soort is het mogelijk prima cannabis te telen!

Als je buiten goede wiet wilt kweken, hoef je de natuur niet in te trekken. Het lukt ook prima met een fatsoenlijk plekje op je balkon of terras en voldoende zon. Maar niet alle soorten zijn geschikt voor een stedelijke of anderszins beperkte kweekomgeving. Gelukkig biedt Zamnesia genoeg strains aan die floreren in dergelijke condities.

Hieronder vind je onze top 10 soorten voor op het balkon of terras. Maar laten we eerst eens uitzoeken waarom sommige hiervoor geschikter zijn dan andere.

VEREISTEN ALS JE WIET WILT KWEKEN OP JE BALKON OF TERRAS

Vereisten Als Je Wiet Wilt Kweken Op Je Balkon Of Terras

Heb je het geluk een balkon of terras te hebben waar je planten op kunt kweken? Mooi, maar houd ook rekening met factoren als nieuwsgierige buren, de wet en sterke geurtjes. Uiteindelijk wil je zo discreet en onopvallend mogelijk te werk gaan. Dit zijn de belangrijkste variabelen bij het selecteren van een soort voor je balkon of terras:

FORMAAT

Een balkon is niet ideaal om 3m hoge cannabisbomen te kweken. Kies daarom voor kleine soorten en verklein zo het risico op ontdekking. Daarnaast kunnen grote strains een al kleine ruimte nog verder inperken. Planten ervaren daarbij vaak problemen met het licht en kunnen zich dan niet volledig ontwikkelen.

GEUR

Een andere belangrijke factor is de geur van bloeiende wietplanten. Niets verraadt je kweek sneller dan een sterke Skunk-lucht. Kies daarom voor geurarme soorten. Daarmee voorkom je dat het rijke aroma het huis van de buren bereikt en verklein je het risico op ontdekking.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisvariëteiten Die Geen Sterke Geur Hebben

SNELHEID

Kies voor snelgroeiende wietsoorten. Hoe sneller het mogelijk is te oogsten, hoe beter. Dit is belangrijk voor de discretie. Daarnaast verklein je hiermee het risico op ongedierte en rot als de herfst koud en regenachtig is.

UITERLIJK VAN DE PLANTEN

De meeste mensen herkennen een wietplant vrij makkelijk. Kies daarom voor wiet met een bijzonder uiterlijk, zoals Auto Duck. Vanwege de bijzondere bladvorm valt deze soort minder snel op, wat bevorderlijk is als je onder de radar wilt blijven.

HOE VERBERG JE WIETPLANTEN?

HOE VERBERG JE WIETPLANTEN?

Het kiezen van een geschikte soort is niet het enige wat je kunt doen om je kweek te verbergen. Je kweekt in principe wietplanten in het openbaar, dus je wilt ze natuurlijk ook uit het zicht houden!

Je kunt wietplanten ook camoufleren door ze tussen kruiden, bloemen en planten met een soortgelijk uiterlijk te zetten. Diverse gezelschapsplanten ontwikkelen sterke geuren die wietgeurtjes verdoezelen. Ook zijn er planten die fysieke eigenschappen met cannabisplanten delen, zodat deze minder opvallen. Interessante planten om je wiet te verbergen, zijn:

  • Zonnebloemen
  • Rozen
  • Lavendel
  • Goudsbloem
  • Citroenmelisse
  • Munt
  • Basilicum

Tomatenplanten zijn ook beproefde gezelschapsplanten voor wiet. Deze ruiken sterk en maken je kleine tuin een stuk interessanter.

WAAROM AUTOFLOWERS DE VOORKEUR HEBBEN

WAAROM AUTOFLOWERS DE VOORKEUR HEBBEN

Als je op zoek gaat naar een wietsoort, heb je de keuze uit zowel fotoperiodieke soorten als autoflowers. Autoflowering planten bloeien volgens een soort ingebouwde klok. Ze zijn niet afhankelijk van een lichtcyclus, maar produceren hoe dan ook toppen binnen enkele maanden.

Alle voordelen van het kweken van autoflowers op een balkon of terras:

  • Compact formaat: Autoflowers overschrijden zelden een hoogte van 50–100cm. Perfect voor een discrete kweek op je balkon!
  • Kort vegetatief stadium en korte bloei: Autoflowers zijn vaak oogstrijp in slechts 55–60 dagen vanaf zaad. Dit verkleint het risico op ontdekking en plagen.
  • Automatische bloei: Autoflowers bloeien op basis van een vastgestelde tijd; ze zijn het hele jaar buiten te kweken, behalve als het vriest.

TOP 10 AUTOFLOWERING WIETSOORTEN VOOR BALKONS EN TERRASSEN

Zonder verdere omhaal zijn hier de beste autoflowers voor op je balkon of terras. Deze soorten zijn door ons geselecteerd omdat ze een aantal van de eerder genoemde eigenschappen bezitten. Discretie moet hiermee makkelijk te realiseren zijn.

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds)

Sticky Beast Automatic is onze driewegkruising van de klassieke OG Kush, de verrukkelijke Bubble Gum en de winstgevende Critical. De soort wordt nooit hoger dan 40-80cm, wat haar perfect maakt voor op het balkon. Deze bekroonde, indica-dominante kruising (1ste prijs in de autoflowering categorie op de Highlife Cup 2018) oogst je 8 weken na de ontkieming al. Buiten is een opbrengst mogelijk van wel 170g/plant.

Rook Sticky Beast Automatic en je ontspant van top tot teen. Toch heeft deze soort ook stimulerende eigenschappen die een couch-lock voorkomen. Dit effect gaat gepaard met een zoet aroma met aardse ondertonen.

Sticky Beast Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(461)
Ouders: Bubble Gum x OG Kush x Critical Automatic
Genetica: Indica dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 16%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Original Auto Russian (FastBuds)

Original Auto Russian (FastBuds)

Zoek je een nederige plant die buitengewoon makkelijk groeit? Dan is Original Auto Russian van FastBuds een goede keuze. Plant de zaadjes en kijk toe hoe de planten zich in slechts 8 weken ontwikkelen, van zaad tot oogst. Bovendien zullen ze de 60-80cm niet overschrijden. Deze discrete plant is ook nog eens veerkrachtig en stelt geen hoge eisen. Onder optimale omstandigheden verwent ze je met een gemiddelde tot flinke oogst.

Original Auto Russian is klein, maar dapper. Ze bevat 20% THC, wat haar opvallend krachtig maakt. Weet wel dat de high erin sluipt, dus het duurt soms even voordat je het effect voelt. De stone is in elk geval zalig en verrijkt met een vrolijke twist. De toppen hebben zoete en zure fruitgeuren met verrukkelijke vleugjes snoep en aarde.

Monster Dwarf Automatic (Zamnesia Seeds)

Monster Dwarf Automatic (Zamnesia Seeds)

Monster Dwarf Automatic van Zamnesia Seeds is ook een geweldige kleine autoflower. Deze Skunk-kruising bloeit vanzelf en bereikt een hoogte van 40-60cm. Daarmee is deze "cannabis bonsai" ideaal voor een discreet kweekproject in de stad! Haar korte levenscyclus van slechts 8-9 weken is een ander voordeel. Een opbrengst van 60g/plant ligt daarbij voor het oprapen, wat niet tegenvalt voor zo'n kleintje!

De compacte, in hars gedrenkte toppen van Monster Dwarf Automatic verwennen je met een uitgesproken, skunky smaak en een zalige, ontspannende stone. Met 12% THC vloert ze je niet, maar is het zeker genieten geblazen.

Monster Dwarf Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(131)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Sativa dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Auto Duck (Dutch Passion)

Auto Duck (Dutch Passion)

Auto Duck van Dutch Passion is een unieke, discrete wietplant. De bladvorm is erg ongewoon en daarnaast is ze geurarm. Dit maakt het lastig om haar te herkennen als wiet. Dankzij deze eigenschappen is Auto Duck ideaal als je onder de radar wilt blijven.

Deze autoflowering versie van de populaire Frisian Duck is vrijwel overal te kweken. De doorlooptijd bedraagt daarbij ongeveer 85 dagen. Ze breekt geen records qua opbrengst, maar ze maakt dit goed met de kwaliteit van de toppen. Dankzij haar White Widow-genen, wekt ze een krachtig, langdurig effect op.

Auto Duck (Dutch Passion) feminized

(16)
Ouders: Frisian Duck x Auto White Widow
Genetica: Indica/Sativa
Bloeitijd: 11-12 weken van zaadje tot oogst
THC: 8%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Quick One Automatic (Royal Queen Seeds)

Quick One (Royal Queen Seeds)

Toen Quick One van Royal Queen Seeds werd uitgebracht, was dit een van de snelste wietplanten ter wereld. Ze is oogstrijp in slechts 9 weken en overschrijdt nooit een hoogte van 50-60cm. Quick One is daarmee niet alleen ideaal voor ongeduldige telers; ze staat ook geweldig in je stadstuin! Je mag je verheugen op een fatsoenlijke opbrengst van 45g/plant.

Quick One bevat 60% indicagenen en ontwikkelt 13% THC, waardoor ze redelijk krachtig is. Ze is verantwoordelijk voor een prettig indica-effect, maar vloert je niet. Het effect is ontspannend en de verfrissende, limoenachtige rook valt in de smaak bij elke roker.

Quick One Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(119)
Ouders: Strong Indica x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 13%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Autoflowering

Northern Delights Auto (VIP Seeds)

Northern Delights Auto (VIP Seeds)

Om Northern Delights Auto te ontwikkelen, kruiste VIP Seeds de immens populaire Northern Lights #5 met Haze. Vanwege de overheersende indicagenen blijft deze soort vrij klein. De levenscyclus is daarbij met 65 dagen ongelooflijk kort, terwijl ze wel een uitmuntende opbrengst oplevert. Onder optimale omstandigheden is een oogst mogelijk van wel 600g/plant. Daarnaast is de geur heel bescheiden, wat een voordeel is als je discreet wilt kweken op je balkon.

Rook Northern Delights Auto en je geniet van een mengsel van wierook en fruitige Haze, met ondertonen van sandelhout. Je bemerkt een mellow, langdurige, cerebrale buzz, die vergezeld gaat van een licht ontspannend, lichamelijk effect.

Northern Delights Auto (VIP Seeds) feminized

(7)
Ouders: Afgan x Skunk x Haze Auto
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: Hoog
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds)

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds)

Diesel Automatic van Zamnesia Seeds is de automatische versie van de iconische Diesel. Deze soort schittert met dezelfde uitgesproken dieselachtige smaak en geweldige kracht als het origineel, maar dan in de vorm van een autoflower. Ze overschrijdt de 80cm niet en de levenscyclus bedraagt slechts 8 weken. Ideaal voor heimelijke kweek. Onder optimale omstandigheden verwent ze je met maar liefst 110g/plant.

De smaak van Diesel Automatic komt dicht bij die van haar grote zus. In de zijdezachte rook bespeur je weelderige citrus, gemengd met iconische Diesel-noten. Met 15% THC is ze krachtig genoeg om een hevig, maar helder en gefocust effect op te wekken. Ideaal voor overdag als je wilt blijven functioneren!

Diesel Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(78)
Ouders: Diesel x Ruderalis
Genetica: Auto Hybrid
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 15%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Easy Bud Automatic (Royal Queen Seeds)

Easy Bud (Royal Queen Seeds)

Het geheim van de populaire Easy Bud van Royal Queen Seeds vind je in haar naam. Deze 55% indica is zo easy dat ze wereldwijd geliefd is onder diverse wietkwekers. Ze is krachtig en bijna overal te kweken, net als haar nichtje White Dwarf. Ze wordt nooit hoger dan 50-60cm, dus het is onwaarschijnlijk dat ze ongewenste aandacht trekt. In slechts 9 weken vanaf zaad, beloont ze je met wel 165g/plant.

De smaak van Easy Bud is zoet, sterk en skunky en goed voor de ziel. Daarnaast ervaar je een rustgevende high die je niet uitschakelt, maar wel spanning verlicht.

Easy Bud Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(23)
Ouders: White Indica x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 12%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Original Auto Chemdawg (FastBuds)

Original Auto Chemdawg (FastBuds)

Original Auto Chemdawg van FastBuds is ideaal als je niet op wilt vallen met je kweek. Ze bereikt een hoogte van 60-90cm, waardoor ze met gemak op je balkon of terras past. De plant is ongelooflijk eenvoudig te kweken en je plukt de vruchten van je arbeid al na 8-9 weken vanaf zaad. Daarnaast heeft ze een hoge natuurlijke weerstand tegen ziekten, ongedierte en een koel klimaat.

Ondanks het feit dat ze makkelijk te kweken is, produceert ze wiet van topklasse. Na het aansteken van een joint, komt ze razendsnel en keihard binnen. Een sterke, diep ontspannende stone neemt je lichaam voor je het weet over. Ze heeft een dieselachtige smaak met aardse tonen en de intense rook stelt niet teleur.

Original Auto Chemdawg (FastBuds) Feminized

(6)
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

LSD Auto (Barney's Farm)

LSD Auto (Barney's Farm)

LSD Auto van Barney's Farm is de autoflowering versie van de klassieke LSD. Deze psychedelische soort slaat net zo hard in als het origineel, maar het kweken gaat nu veel makkelijker, sneller en handiger. Deze 70% indica haast zich in 64-70 dagen van zaad naar oogst, wat het risico op ontdekking aanzienlijk verkleint. Met een hoogte van 90-120cm is ze niet de kleinste autoflower op de markt, maar nog steeds vrij eenvoudig te verbergen. Buiten mag je je verheugen op ongeveer 400g/plant.

Met zo'n naam kun je je vast wel indenken dat LSD Auto een wat "geestverruimend" effect opwekt. De high is sociaal, euforisch en stimulerend, maar toch aangenaam ontspannend. Ze verwent je met een zoetzure smaak, die doet denken aan een combinatie van fruitige mango en citrus, verrijkt met vleugjes aarde en noten.

LSD Auto (Barney's Farm) feminized

(31)
Ouders: LSD x Super Magnum Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: Gemiddeld
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken