Blog
Youtube-Kanalen Over Het Kweken Van Cannabis
4 min

Top 10 Youtube-Kanalen Over Het Kweken Van Cannabis

4 min

Op zoek naar tips en trucs over het kweken van wiet? YouTube helpt je uit de brand. Hier is een lijst met onze favoriete YouTube-kanalen over het kweken van cannabis.

YouTube is een van de beste informatiebronnen voor beginnende cannabiskwekers die wel wat hulp kunnen gebruiken. Zoek jij ook naar tips en trucs om je kweekvaardigheden te verbeteren? Bezoek dan onderstaande kanalen.

WIET EN YOUTUBE

Sommige kanalen en YouTube-gebruikers zijn bestraft voor het publiceren van cannabis-gerelateerd materiaal. Toch is YouTube nog steeds een van de beste platforms voor cannabisnieuws, cultuur en kweektips.

YouTube biedt je een kijkje in de wereldwijde cannabisteelt van tegenwoordig. Het is een geweldige bron voor bijvoorbeeld het bouwen van je eigen kweekapparatuur, maar ook kweektips van experts.

10 BESTE YOUTUBE-KANALEN OVER HET KWEKEN VAN CANNABIS

Hieronder vind je onze top 10 YouTube-kanalen over het kweken van cannabis. Heb je ook interesse in naar andere wiet-gerelateerde content op YouTube? Bekijk dan vooral onze lijst met de top 10 kanalen voor stoners en de top 10 meligste YouTube video's om high te bekijken.

1. CALI GREEN

Cali Green wordt gehost door een medicinale cannabisgebruiker uit Californië met 6 jaar kweekervaring. Hier vind je wat van de meest accurate, eenvoudig te begrijpen content op het web. Het aanbod van Cali Green is heel divers. Je vindt er beoordelingen van producten en soorten, beginnerstips en nog veel meer.

Op het moment van schrijven, is Cali Green druk bezig met het publiceren van een mini-documentaire. Hij bespreekt de volledige groeicyclus van een enkele Bubble Bomb plant. In deze documentaire gaat Cali Green in op alle details, van de voorbereiding van de aarde tot de oogst. Hierdoor is dit kanaal een fantastische aanwinst voor kwekers van alle ervaringsniveaus.

2. FROM SEED TO STONED

Jacob, de oprichter van Seed To Stoned, startte in 2018 met dit kanaal. Sindsdien heeft hij ruim 230.000 abonnees vergaard. In zijn video's bespreekt Jacob diverse kweekgerelateerde onderwerpen. Denk aan beoordelingen van apparatuur tot handleidingen over oogsten. Naast alles wat met kweken te maken heeft, publiceert From Seed To Stoned ook andere interessante wetenswaardigheden. Voorbeelden zijn het maken van cannaboter, winacties en nog veel meer. Je vindt vast wat van je gading op From Seed To Stoned, ongeacht jouw ervaringsniveau.

3. HOME GROW ENGINEERING

Home Grow Engineering is een klein kanaal met een ruim aanbod. Zoals de naam al suggereert, biedt dit kanaal unieke inzichten in het zelf bouwen van je eigen kweekapparatuur, waaronder kweektenten. De oprichter van Home Grow Engineering documenteerde zelfs het proces van het bouwen van een eigen kweektent in een appartement. Home Grow Engineering richt zich ook op de beginnende kweker. Wat heb je minimaal nodig om thuis te kweken? Hoe ontkiem je zaden? Wat is de basis van voeding? Je vindt het er allemaal. Als je net begint met het kweken van cannabis, is Home Grow Engineering absoluut een bezoekje waard

4. MR. CANUCKS GROW

Mr. Canucks Grow is een cannabis kweekkanaal uit Canada. De host is Matt, een binnenkweker die met regelmaat nieuwe video's plaatst. Hij bespreekt werkelijk elk aspect van het kweken van cannabis. Je leert alles over het verpotten, trainen, voeden en trimmen van je planten. Daarnaast vind je veel informatie over het knippen, drogen en uitharden van je toppen. Op Mr. Canucks Grow vind je ook veel video's met kweekverslagen over specifieke soorten. Om het compleet te maken, publiceren ze ook handleidingen over het maken van hasj, rosin en nog veel meer.

5. TOP SHELF GROWER

Top Shelf Grower is ook een kleiner kanaal over cannabis. Toch vind je er geweldige content voor zowel gebruikers als kwekers van alle ervaringsniveaus. Top Shelf Grower onderscheidt zich van de rest. Dit komt onder meer vanwege de nieuwste serie "Season Of Outdoor Cannabis". De serie bestaat uit 26 video's met complete kweekverslagen van Jack Herer, Stardawg, Red Poison en andere autoflowering soorten. Hij kweekt ze op een dakterras in Spanje. Top Shelf Grower onderzoekt alle aspecten van een 6 maanden durend buitenproject, waaronder voeding, bewatering, training, trimmen en nog veel meer. In de laatste video's zie je de planten van Top Shelf Grower vlak voor de oogst en de resultaten zijn verbluffend. Zorg dat je dit kanaal in je favorieten zet.

Je kunt hier terecht voor een diepgaand artikel van Top Shelf Grower voor Zamnesia.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Binnen Cannabis?

6. GROWERS NETWORK

Growers Network is misschien niet het grootste kanaal op deze lijst, maar als je de kwaliteit en professionaliteit ziet van hun content, denk je er gauw anders over. Growers Network is opgericht in 2017, oorspronkelijk als een socialmediaplatform. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande cannabiskanalen op YouTube. Je vindt er geen how-to-video's, zoals sommige andere kanalen op deze lijst. Maar bezoek Growers Network gerust voor diepgaande content over de legale cannabisindustrie, waaronder tours van enorme cannabisboerderijen, laboratoria en nog veel meer. Soms vind je er ook video's over specifieke onderwerpen, zoals kweeklampen, financiering voor apparatuur, extractie en ander interessante weetjes.

7. GROWING EXPOSED

Growing Exposed, ook wel het "MTV van cannabis" genoemd, is een YouTube-serie, geproduceerd door Jeremy Deichen. De host is Amanda Mackay. Growing Exposed bezoekt regelmatig professionele cannabisboerderijen en -verwerkers. Daarnaast interviewen ze experts uit de industrie. Growing Exposed is ook verantwoordelijk voor een unieke serie met David Robinson, "Ask The Garden Sage". In deze serie bespreekt David uiteenlopende onderwerpen. Voorbeelden zijn het flushen van je planten, ideale temperaturen en luchtvochtigheid, voedingsreservoirs, nat versus droog knippen en nog veel meer. Zit jij ook met deze vragen en wil je antwoord van een van de meest vooraanstaande wietkwekers ter wereld? Mis deze serie dan niet.

8. YOUDUBE CANNABIS REVIEWS

YouDube richt zich op cannabisreviews. Aan het roer staat Bud, een cannabisliefhebber uit Canada. De beoordelingen van de soorten zijn de grootste aanwinst. Dit kanaal is ideaal als je informatie zoekt over nieuwe aanwinsten in je tuin. Naast deze reviews, beoordeelt Bud ook parafernalia, kweekapparatuur, voedingsstoffen en andere interessante producten. Daarnaast vind je op YouDube diverse handleidingen over buitenkweken, oogsten en trimmen, evenals informatie over het gebruik van cannabis. Tot slot biedt YouDube ook inzichten in de legale cannabiscultuur in Canada.

9. INDICA INSTITUTE

Indica Institute is een informatief kanaal, bedoeld voor cannabiskwekers van alle ervaringsniveaus en uit alle klassen. Indica Institute is in 2018 opgericht. Inmiddels zijn er ruim 100.000 abonnees en daar is een goede reden voor. De handleidingen zijn erg gedetailleerd, gemakkelijk te begrijpen en bespreken elk onderdeel van het kweken. Denk aan het houden van gezonde moederplanten, het maken van klonen, het voorbereiden van je groeimedium en het selecteren van zaden. Wij zijn vooral dol op de video's over apparatuur. Dit is een geweldige hulp voor beginners die niet goed weten waar ze het beste in kunnen investeren.

10. CANNABIS LIFESTYLE TV

Ervaren kwekers zijn de drijvende kracht achter Cannabis Lifestyle TV. Dit kanaal richt zich op thuiskwekers en liefhebbers van cannabis. Wekelijks publiceren ze video's over elk denkbaar kweekgerelateerd onderwerp. Je vindt er bijzonder goede video's over het bestrijden van plagen, zoals meeldauw, tripsen en nog veel meer. We waarderen ook de productrecensies van Cannabis Lifestyle. Deze werpen een licht op de beste voedingsstoffen, kweekapparatuur en genetica op de huidige markt. Zowel beginners als veteranen vinden iets van hun gading op Cannabis Lifestyle TV. Voeg dit kanaal dus vooral toe aan je favorieten.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken