Blog
Stoner Films
3 min

Top 5 Stoner Films Die Je Vast Nog Niet Hebt Gezien

3 min

Welke stoner films bestaan er nog naast de bekende klassiekers die we allemaal al oneindig vaak gezien hebben en woord voor woord kennen? Lees dit artikel en ontdek wat de filmwereld nog meer te bieden heeft als het gaat om vreemde en bizarre stoner films!

De meesten van ons hebben reeds genoten van het merendeel van de bekendere films voor en over stoners. We bedoelen films als "Pineapple Express", "The Big Lebowski", "Cheech & Chong", "Half Baked", "Friday", "How High", enzovoort. Klinken deze je bekend in de oren? We gokken van wel! Maar wat nou als jij en je maatje super high worden en een coole film willen kijken die jullie nog niet eerder hebben gezien? Speciaal daarvoor hebben wij een top 5 samengesteld van stoner films waar je vast nog niet van gehoord hebt. In een aantal van deze films wordt daadwerkelijk wiet gerookt of zijn er mensen onder invloed. Maar de meeste films hebben we uitgezocht omdat ze leuk zijn om high te kijken. Je zou kunnen zeggen dat ze voor stoners zijn en niet over stoners gaan. Als je houdt van vreemde, ietwat buitengewone films, waardeer je onze compilatie zeker. Laten we beginnen!

1. AMERICAN ULTRA

Deze film uit 2015, met Jesse Eisenberg (Mike) en Kristen Stewart (Phoebe), gaat over een stoner die ontdekt dat hij een overheidsagent is. Dat klinkt toch al leuk? Mike is van plan Phoebe een aanzoek te doen, maar dan wordt zijn leven op zijn kop gezet. Hij blijkt een experiment van de CIA te zijn en nu willen ze hem afmaken om hun sporen uit te wissen. Maar Mike wordt geactiveerd en gaat in de monster modus, waarbij hij iedereen afmaakt die hem voor de voeten loopt. Hij blijkt veel te goed getraind om zomaar te worden uitgeroeid. En hij is ook nog eens veel te high voor ze! "American Ultra" is niet een typische stoner film omdat er geweld in voorkomt, iets wat we meestal niet associëren met stoner films. In dit geval is er echter wel een flinke dosis humor aan toegevoegd. Bij deze film is er sprake van een zekere charme, ondanks al het bloed!

2. WET HOT AMERICAN SUMMER

Het is de laatste dag van het zomerkamp in 1981 en de begeleiders proberen hun onafgeronde zaken te voltooien voordat het kamp voorbij is. "Wet Hot American Summer" is een zeer eigenaardige film! Kort na verschijning was de film een flop. Maar later kreeg het een soort cultstatus omdat veel van de acteurs nu behoorlijk beroemd zijn. Zo spelen in deze film uit 2001 Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Amy Poehler en vele anderen mee. Het eerste hilarische feit: de "tiener" begeleiders worden gespeeld door deze volwassen acteurs die eind twintig of begin dertig zijn. Dit alleen al maakt het een absurde komedie. In het verhaal vinden we ook de NASA, een gevaarlijke redding op een waterval en driehoeksverhoudingen. Evenals buitenbeentjes, populaire kinderen en natuurlijk de grote talentenjacht aan het eind. De indruk van het roken van wiet wordt gewekt; het lijkt alsof ze allemaal high zijn vanwege hun vreemde acties en reacties. Degenen die geen genoeg kunnen krijgen van deze cultfilm kunnen altijd bij Netflix terecht voor de prequels. Hierin speelt bijna de gehele originele cast van de film.

3. FRANK

"Frank" is onze eerste film op de lijst die niets te maken heeft met cannabis, maar die vast goed in de smaak valt bij stoners vanwege de eigenzinnigheid en vele facetten van de film. "Frank" is een komedie-drama of muziek-komedie die in 2014 tijdens het Sundance Film Festival werd gelanceerd. Jon (Domhnall Gleeson) is een wannabe muzikant die zich aansluit bij Soronprfbs, een excentrieke popband. De band wordt geleid door de mysterieuze en enigmatische Frank (Michael Fassbender). Hij is een muzikaal genie dat altijd een oversized masker van papier-maché draagt waardoor je zijn echte gezicht pas aan het einde van de film ziet. Het verhaal gaat over hun strijd als band, bestaande uit buitenbeentjes. De band krijgt een optreden aangeboden op het beroemde SXSW-Festival. Het is een fictief verhaal, dat echter losjes geïnspireerd is op het leven van de Engelse muzikant en komiek Chris Sievey. "Frank" is een bitterzoete ode aan de popmuziek en zo'n film waarbij je gierend van de lach op de grond ligt, huilt of gewoon denkt: "WTF!?"

4. UHF

Deze film is doorspekt met maffe humor en hilarische grappen! De werkloze visionair George, gespeeld door Weird Al Yankovic, wordt de manager van een publiek televisiestation dat een enorm succes wordt. "UHF" barst van de filmcitaten en onstuimige satire. Het Amerikaanse cinema genre uit de jaren '80 wordt belachelijk gemaakt, evenals Amerikaanse soaps. Deze grappige komedie is perfect voor een hilarische avond met vrienden. De film is mettertijd uitgegroeid tot een behoorlijke cultklassieker, net als "Wet Hot American Summer". Het zijn deze eigenzinnige films die niet altijd succesvol zijn in de bioscoop, maar toch later populaire komedies blijken. Als je denkt dat je alle komedies al gezien hebt en dat er niets meer te ontdekken valt, rook dan een vette joint met je vrienden en maak je klaar om te huilen van het lachen met "UHF".

5. WARM BODIES

"Warm Bodies" is een ongebruikelijke zombie film. Het verhaal wordt namelijk verteld vanuit het perspectief van een zombie en bevat ook romantische elementen. Maar vrees niet! Want er zijn hersenen en bloed in overvloed. Het verhaal draait om het leven van zombie R, die zelf de verteller is. Hij ontmoet de mens Julie en wordt verliefd. Het unieke aan deze film is dat de zombies tijdens het eten van de hersenen de herinneringen en gevoelens van hun slachtoffers ervaren, waardoor ze zichzelf ook weer even levend voelen. De film laat zien wat er mogelijk is binnen het fantasy-romantiek genre. Net als "UHF" is deze film behoorlijk satirisch. Als je afknapt op romantiek in een zombie film, sta je alsnog versteld van hoe hilarisch en zelfspottend de film daadwerkelijk is. Er is geen kitsch bij betrokken! Het zombie genre krijgt op een prachtige wijze nieuw leven ingeblazen. Sommigen zeggen dat ook deze hard op weg is om een cultklassieker te worden.

Herken je de rode draad in onze lijst? Wat wil je nog meer voor een stoned avondje met onconventionele films?

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken