Blog
Trippen In Een Drijfcabine
2 min

Trippen In Een Drijfcabine

2 min
Onderzoek Shroomshop

Drijfcabines wekken de gedachte op van een reis naar een diepe leegte, waarin de kronkels van een rusteloze geest worden weggenomen. Voeg hier psychedelica aan toe en… wees voorbereid op een echte trip.

Drijfcabines wekken de gedachte op van een reis naar een diepe leegte, waarin de kronkels van een rusteloze geest worden weggenomen. Voeg hier psychedelica aan toe en… wees voorbereid op een echte trip.

Een drijfcabine, ook bekend als isolatietank, is een lichte en geluiddichte cabine, gevuld met een zeer hoge concentratie zout water op lichaamstemperatuur. De concentratie zout water is zo dicht, dat je er daadwerkelijk op drijft; er is geen contact met de vloer of muur. Drijven lost langzaam de grenzen van het bewustzijn op, tussen binnen en buiten.

Ze werden oorspronkelijk bedacht en gebruikt door John C. Lilly om de effecten te testen van sensorische afwezigheid in bewustzijnsonderzoek. Het gevoel van ontspanning dat zij veroorzaken, werd al snel gewild en nu kunnen drijfcabines in elke grote stad worden gevonden.

SENSORISCHE AFWEZIGHEID

Tijdens drijftherapie drijf je in een compleet ingesloten omgeving, waar je elke vorm van stimulatie van buitenaf niet kunt horen, zien of voelen. Dit heeft een effect op de hersenen; het kalmeert en activeert een overgang naar een staat van meditatie. Het brein zal, in plaats van alfa- of bèta hersengolven, theta gaan gebruiken. Theta hersengolven worden over het algemeen geassocieerd met het moment waarop je natuurlijk wakker wordt; dat is wanneer je in je Rapid Eye Movement (REM) fase van je slaap bevindt en dromen het meest levendig zijn. Het verschil met een drijfcabine is, dat er geen bewustzijnsverlies plaatsvindt. Dit zorgt voor een uitgebreide periode waarin de theta toestand wordt gebruikt voor creativiteit, het oplossen van problemen of diepe ontspanning.

Flotation Tank - Sébastien Barré

Art & Zero Gravity - Sébastien Barré

Over het algemeen worden drijfcabines gebruikt voor ofwel passieve of actieve hersenactiviteit. Passieve activiteit heeft als doel de tank te gebruiken om een meditatieve toestand te bereiken, waarin de geest wordt leeggemaakt en men kan ontspannen. Een actieve toestand is als hierboven omschreven, waarin gebruik wordt gemaakt van de ontspanning van de hersenen voor andere doeleinden.

Op zichzelf kan de diepe meditatieve toestand, die wordt opgewekt, diepgaand veranderen, maar John Lily ging nog een stapje verder: hij voegde psychedelische stoffen toe.

PSYCHEDELISCHE TRIPS IN EEN DRIJFCABINE

De ontdekking van de drijfcabine werd net voor de herleving van psychedelische stoffen gedaan, in de jaren '60. Maar pas tien jaar nadat Lily de cabine uitvond, werd hij daadwerkelijk geïntroduceerd in de wereld van LSD en magische paddestoelen. In zijn zoektocht om de aard van de geest te ontdekken, gebruikte hij LSD in combinatie met de cabine. Zijn eerste ervaring hiermee, omschreef hij als het betreden van een "ingrijpend veranderde toestand", waarin hij het universum bereisde, communiceerde met wezens uit andere werelden en zelfs zichzelf baarde.

WAARSCHUWING:

Doe een zorgvuldig onderzoek en wees voorzichtig; we nemen geen verantwoordelijkheid. Het gebruik van een drijfcabine kan op zichzelf een enorm trippy ervaring zijn. De cabine is een krachtig hulpmiddel om diepe ontspanning op te wekken en toegang te krijgen tot sluimerende, creatieve energie.


Read more about
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken