Blog
Veganic Cannabis: Beter voor de aarde, beter voor ons
3 min

Veganic Cannabis: Beter voor de aarde, beter voor ons

3 min
Lifestyle News
Veganic cannabis is de nieuwste innovatie in de cannabis wereld, waarmee kwekers een medicijn van hogere kwaliteit kunnen verkrijgen tegen een veel lagere milieubelasting voor de aarde die ons dit krachtige medicijn geschonken heeft.

Cannabis herleeft in een post-propaganda tijdperk en ontvangt steeds meer ontzag vanwege de overvloed aan belangrijke toepassingen: Van het genezen van bepaalde aandoeningen, het helpen voorkomen van andere aandoeningen, het leveren van diverse voedzame producten en het fungeren als een hulpmiddel om het milieu te genezen en over te stappen op een meer eco-geconcentreerde aanpak van de industrie. Wat een pijnlijke ironie zou het zijn als de massaproductie van dit wondergewas resulteerde in praktijken die schadelijk zouden zijn voor zowel de aarde als de levensvormen die haar bewonen. Helaas is dit vaak het geval.

Het binnenkweken vereist gebruik van veel water en energie voor krachtige verlichting. Een andere factor, waarschijnlijk de grootste, is het massagebruik en -misbruik van dierlijke producten, pesticiden en meststoffen, die allemaal op hun eigen, individuele, sinistere manier schade aanrichten. Laten we eens in deze problemen duiken en dan een specifieke groeimethode bespreken die wellicht de oplossing is.

HET PROBLEEM

Veeteelt: Het kiezen voor het gebruik van dierlijke producten bij het kweken, kan dan een methode zijn om indrukwekkende oogsten te behalen, maar dit komt niet zonder nadelen. Veeteelt is een van de belangrijkste factoren voor milieuschade en vervuiling en het is bewezen dat de internationale veelteelt-industrie meer broeikasgassen uitstoot dan alle vervoersmiddelen gecombineerd.

Door je bewust te zijn van dit probleem en er bewust voor te kiezen je afzijdig te houden van deze industrie, kunnen we effectief helpen aan het verminderen van onze persoonlijke bijdrage aan milieuschade.

Pesticiden: Het idee achter het gebruik van pesticiden is een chemische stof toe te voegen die giftig is, om specifieke plagen en ongedierte te doden die proberen een bepaald gewas op te eten en dus schade toebrengen en de waarde verminderen. Het feit dat dit giftige chemicaliën zijn, maakt ze mogelijk schadelijk voor mens, dier en het milieu in haar geheel wanneer zij eraan worden blootgesteld.

Vanwege het ongelukkige feit dat het meeste voedsel op de wereld, en waarschijnlijk ook cannabis, overspoeld wordt met pesticiden, zijn de meesten van ons slachtoffers van chronische blootstelling. Mogelijke effecten van dit type blootstelling zijn onder andere geboorteafwijkingen, bloedaandoeningen, hormonale verstoringen, kwaadaardige tumoren, zenuwaandoeningen en vruchtbaarheidsproblemen, samen met andere nadelige factoren.

Het is duidelijk dat deze problemen enorme bedreigingen vormen voor de gezondheid en welzijn van mensen, dieren en de aarde. De meest logische oplossing zou zijn om deze acties onmiddellijk te staken en ecologische en gezonde alternatieven te vinden.

Maar we hoeven niet te vrezen, aangezien er een symbiotische en ecologische oplossing voor dit probleem lijkt te zijn die we niet moeten vergeten: Kom er maar in, veganic cannabis.

DE OPLOSSING

Het woord "veganic" is het liefdeskind van de woorden "vegan" en "organic". Dit betekent dat veganistisch gekweekte gewassen zijn geproduceerd zonder het gebruik van dierlijke producten die op sluipende wijze bijdragen aan de rommelige industrie zoals hierboven is beschreven. Het betekent ook dat zulke gewassen geen schadelijke en giftige pesticiden bevatten die uiteindelijk terechtkomen in de lucht, het water en ons voedsel en dus ook in onze lichamen.

In plaats hiervan kiezen veganic kwekers ervoor kunstmatige meststoffen te vervangen door compost theeën, plantaardige voeding en wormenmest die helpen de bodem op natuurlijke wijze te voorzien van voedingsstoffen.

Naast het feit dat dit meer kostenefficiënt is, kunnen veganic voedingsstoffen ook beter presteren. Dit komt grotendeels door het feit dat dierlijke voedingsstoffen langer nodig hebben om volledig af te breken. Dit kan mettertijd resulteren in een opbouw van resten die een negatieve invloed hebben op de pH van de bodem en daarmee ook op de gezondheid van de plant, de kwaliteit en de eindopbrengst.

Kyle Kushman geniet van internationale roem vanwege de kwaliteit van de door hem geproduceerde cannabis soorten. Onder deze prestaties behoren ook 13 Medical Cannabis Cups bekroningen. Wat Kushman zo bijzonder maakt, en ervoor zorgt dat hij zulke goede plantaardige medicijnen produceert, is de grensverleggende veganic kweekmethode die hij benut.

In Kushmans eigen woorden zijn dit de voordelen van veganic kweken: "Na 20 jaar biologisch kweken, is veganic kweken de logische 'volgende stap' voor mij. Ik probeer de biologische kweekmethoden niet door het slijk te halen, maar ik probeer de kweek van cannabis te verbeteren tot het hoogste niveau van zuiverheid. En wie weet, misschien kan je op een dag veganic perziken kopen in je lokale supermarkt."

"Veganic betekent simpelweg dat er geen dierlijke producten worden gebruikt. Veganic voedingsstoffen vertrouwen op gepatenteerde formuleringen van gefermenteerde, plantaardige oplosbare stoffen voor de meerderheid van hun voedingswaarde. Vegamatrix voedingsstoffen zijn voor 95% natuurlijk en biologisch, met uitsluitend de vereiste hoeveelheden natuurlijk onttrokken mineralen voor uitmuntende groei. Anderen bestaan voor meer dan 50% uit synthetische stoffen en mineraalzouten, wat ze voor mij meer chemisch maakt."

"Veganic kweken stelt je in staat de meest gezonde planten te kweken. De gezondste planten produceren vanzelf de meeste hars en de hoogste opbrengst. Het is overduidelijk dat VEGANICS de beste keuze is voor uitmuntende kweek van cannabis."

EEN NIEUW TIJDPERK VOOR CANNABIS

VertafortHogere opbrengst, een krachtiger medicijn, beter voor Moeder Aarde en de mensheid. Hoe kan je niet dol zijn op de veganic beweging en de kweekmethoden? Het aanbod biologisch en veganistisch voedsel neemt toe vanwege de toenemende vraag. Dit heeft geresulteerd in een enorme verschuiving in de industrie, labeling en niche markten. Hetzelfde gebeurt in de wereld van de cannabis. Diegenen die het geluk hebben te wonen in een cannabis-vriendelijk klimaat hebben toegang tot hoogwaardige dispensaria en weten daarom alles over de kwaliteit van het product waar ze in investeren. Als we ons geld mettertijd gebruiken om pressie uit te oefenen, door hoogwaardige veganic cannabis en veganic voedingsstoffen te kopen, kunnen we een signaal afgeven aan leveranciers en de markt in zijn geheel. We kunnen nu achterover leunen, joint in de hand en een high in de bol, wetend dat elke keuze die we maken als het aankomt op dit medicijn daadwerkelijk kan helpen de aarde te helen, maar ook onszelf.

 

         
  Lucas  

Geschreven door: Lucas
Lucas is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Lifestyle News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken