Blog
Warme Chocolademelk Met Paddenstoelen
2 min

Hoe Maak Je Magische Warme Chocolademelk Met Paddenstoelen?

2 min

Chocolade en magic mushrooms? Dat klinkt goed, toch? Het is al lang bekend dat de psychoactieve stoffen van cacao en magic mushrooms goed samengaan. Met ons recept kun je alle soorten paddenstoelen of truffles met cacao combineren. Benut de mogelijke voordelen van beide ingrediënten en geniet van je zelfgemaakte, magische warme chocolademelk.

De Azteken in Mexico combineren hun magic mushrooms al eeuwenlang met cacao. Zowel cacao als magic mushrooms bevatten psychoactieve stoffen. Vanwege het synergetische effect is het niet verrassend dat deze traditie al zolang bestaat. De combinatie van cacao en paddo's wordt tegenwoordig ook wel de 'Aztec combo' genoemd. Lees verder en ontdek hoe je de voordelen van shrooms combineert met die van een lekker kopje warme chocolademelk.

Welke paddenstoelen zijn geschikt om warme chocolademelk te maken?

Welke paddenstoelen zijn geschikt om warme chocolademelk te maken?

Deze magische warme drank is veelzijdig. Je kunt bijna elke paddenstoel gebruiken om warme chocolademelk mee te verrijken, zolang deze maar eetbaar is. Droog ze zorgvuldig en volg onderstaande stappen.

Paddenstoelen met potentieel gunstige eigenschappen worden logischerwijs het meest gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Reishi, Lion's Mane of chaga paddenstoelen. Als je helemaal los wilt gaan, gebruik dan psilocybine paddenstoelen voor een extra magische warme chocolademelk.

In de traditionele Aztec combo staan de synergetische effecten van cacao en psilocybine paddenstoelen centraal. Cacao bevat echter ook psychoactieve stoffen, namelijk anandamide en fenylethylamine. Deze stoffen wekken een unieke ervaring op als je ze met andere paddenstoelen combineert.

Magic mushrooms en hoge temperaturen

Als je voor magic mushrooms kiest, houd er dan rekening mee dat psilocybine, de belangrijkste psychoactieve stof in paddo's, afbreekt bij een bepaalde temperatuur. In principe wordt alles onder de 70°C als veilig beschouwd. Je kunt de temperatuur ook opzettelijk nog lager houden om te voorkomen dat de sterkte van je magic mushrooms afneemt.

Een thermometer is erg handig, soms zelfs noodzakelijk. Het is de beste manier om de temperatuur in de gaten te houden als je met psilocybine paddenstoelen werkt. Wanneer je warme chocolademelk wilt maken, is het voldoende om deze op een temperatuur te houden die comfortabel is om te drinken.

Hoe maak je warme chocolademelk met paddenstoelen?

Hoe maak je warme chocolademelk met paddenstoelen?

Oké, hoog tijd om je magische krachten op deze warme toverdrank los te laten. Onderstaand recept kun je met elke soort paddenstoel gebruiken. Wel raden we je aan om de meest pure cacao te kopen. Bewerkte cacao heeft meestal verschillende behandelingen ondergaan. Deze verlengen de houdbaarheid en de smaak van het eindproduct, maar verwijderen ook (bijna alle) psychoactieve stoffen.

Als je voor magic mushrooms kiest, houd er dan rekening mee dat cacao als een milde monoamine oxidase remmer (MAO-remmer) fungeert, als je er voldoende van eet. Het kan dus het begin van je trip vertragen en de impact van psilocybine versterken. Combineer cacao niet met andere MAO-remmers, want dit kan een zeer onaangename ervaring veroorzaken.

Ingrediënten

  • Zorgvuldig gedroogde paddenstoelen
  • 700g suiker
  • 250g cacao
  • 15g zout

Benodigdheden

Instructies

Hoe Maak Je Magische Warme Chocolademelk Met Paddenstoelen: Instructies

  1. Snijd je paddenstoelen in kleine stukjes. Een koffiemolen of grinder voor kruiden maakt deze klus gemakkelijker. Als je deze niet hebt, gebruik dan een scherp mes.

  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Roer het mengsel grondig door elkaar om een gelijkmatige verdeling te verzekeren.

  3. Bewaar de mix in je luchtdichte voorraadpot. Haal er een portie uit wanneer je zin hebt in magische warme chocolademelk.

  4. Om magische warme chocolademelk te maken, verwarm je 240ml melk (per portie) in een steelpan of magnetron. Nogmaals, als je magic mushrooms gebruikt, zorg er dan voor dat de temperatuur niet hoger wordt dan 70°C. Roer vervolgens ongeveer 10g (2 eetlepels) van je mix erdoor en genieten maar!

Je kunt je magische warme chocolademelk verder betoveren met wat extra's. Denk aan marshmallows, slagroom, hagelslag... laat je creativiteit de vrije loop.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Magic Mushroom-Chocolade?

Kun je met magic truffles ook warme chocolademelk maken?

Zeker weten! Als je liever magic truffles gebruikt voor je psychedelische warme chocolademelk, dan kun je met ons recept ook uit de voeten. Zorg er wel voor dat je truffles 100% gedroogd zijn. Magic truffles en magic mushrooms bevatten dezelfde actieve stof, dus let op de temperatuur en houd rekening met ons advies over MAO-remmers. Voor de rest komt het op hetzelfde neer.

Haal deze winter wat magie in je leven

Haal deze winter wat magie in je leven

Je weet nu dat het maken van magische warme chocolademelk vrij eenvoudig is. Met ons recept heb je een behoorlijke voorraad om tijdens de koude wintermaanden van dit lekkere drankje te genieten. Kies zelf welke paddenstoelen of magic mushrooms je gebruikt. Wees een beetje creatief met extra ingrediënten en je kunt elke keer van een nieuwe ervaring genieten. Veel plezier!

Zamnesia
Zamnesia
Zamnesia is expert in alles omtrent wiet en psychedelica. Door specialistische kennis te combineren met diepgaand onderzoek, creëert Zamnesia continu hoogwaardige content. Zamnesia is daarmee dé deskundige op het gebied van geestverruimende middelen.
Recepten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken