Blog
Cannabis Knipafval
3 min

Wat Te Doen Met Je Cannabis Knipafval 2.0

3 min
Kweken Seedshop

De toppen van cannabis zijn niet de enige delen van de plant die THC bevatten. Je kunt het in feite ook onttrekken uit de bladeren. Het is niet zo krachtig, maar dit belangrijke deel van de plant kan nog op veel manieren worden toegepast. Gooi ze daarom niet weg!

De meeste mensen willen niets verspillen als het gaat om hun liefdevol gekweekte cannabisplant. Zijn er nog andere delen van de plant die kunnen worden benut, naast de toppen?

Het antwoord is ja. Je kunt THC onttrekken uit alle knipresten, dus ook uit de stengels en de bladeren. Er zijn in feite veel toepassingen voor de "andere" delen van de plant en dit canna-goud wil je zeker niet weggooien.

Met name de bladeren zijn een geweldige bron van extra THC. Het zal niet zo geconcentreerd zijn als dat wat je uit de toppen haalt, maar waarom zou je het weggooien? Een paar jaar geleden hebben we al een lijst samengesteld met geweldige ideeën voor je cannabis knipresten, maar hier vind je nog eens 5 manieren om ze nuttig te gebruiken.

Video id: EMceoZXTfn4

VAPE DE GETRIMDE BLADEREN

Vape De Getrimde Bladeren

Geloof het of niet, maar je kunt de bladeren vapen. Het THC-gehalte is niet zo hoog als dat van de toppen, maar veel geldbesparende stoners hebben bladeren gebruikt om langer van hun stash te kunnen genieten. Je kunt de rauwe bladeren gebruiken (snijd ze eerst fijn), of je kunt een cannabis-vape-liquid maken van de bladeren.

CANNA SMOOTHIE VAN JE CANNABIS BLADEREN

Canna Smoothie Van Je Cannabis Bladeren

Cannabis smoothies zijn een interessante manier om je cannabis te consumeren. Dit komt omdat ze, naast de cannabinoïden, andere gezonde ingrediënten bevatten. Het heeft ook alles maken met hoe deze ingrediënten samenwerken met de cannabinoïden; dit staat bekend als het Entourage Effect.

In deze theorie wordt beweerd dat het effect van cannabinoïden wordt versterkt door de andere verbindingen in cannabis, zoals terpenen. Dit zijn de essentiële oliën van de plant. Het onderzoek eindigt hier echter niet. Andere planten bevatten ook terpenen. Het kan zomaar zo zijn dat vruchten met veel vitamine C bijzonder goed werken in combinatie met bepaalde cannabinoïden.

Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om smoothie recepten. En je maakt ook nog eens maximaal gebruik van je "extra" cannabis bladeren. Combineer de bladeren simpelweg met je favoriete smoothie recept. Als je ook nog hennepzaden of hennepmelk toevoegt, heb je een complete cannabinoïde traktatie in handen!

Belangrijk om te vermelden is wel dat cannabis in rauwe, onverwarmde vorm, THCa bevat en geen THC. Je wordt er dus niet high van, maar gedacht wordt dat THCa op zichzelf veel voordelen heeft.

MAAK JE EIGEN WIETOLIE

Maak Je Eigen Wietolie

THC is oplosbaar in olie. Dit betekent dat je THC kunt onttrekken met iedere op vet gebaseerde stof. Veel mensen gebruiken liever geen boter meer. Canna-verrijkte olijfolie is een ideale vervanger. Deze vorm van vet is ook veel gezonder. Gedacht wordt dat olijfolie het meest effectieve, op vet gebaseerde oplosmiddel is voor een volwaardig cannabisextract.

Zodra je de wietolie hebt gemaakt, kun je beginnen met experimenteren. Als je canna olijfolie hebt gemaakt, is dit nog leuker. Het grote voordeel van olijfolie? Het is perfect voor het zogenaamde "mediterrane dieet." Iemand zin in THC-verrijkte hummus?

Olijfolie kan ook samenwerken met de terpenen en flavonoïden van de cannabinoïden om het effect van beide te versterken. Je bladeren gebruiken voor je edibles kan een positiever effect opwekken dan in je eerste instantie had gedacht.

GEBRUIK DE BLADEREN ALS VLOEI

Gebruik De Bladeren Als Vloei

Dit kost wat oefening, maar is echt niet onmogelijk. Er bestaan diverse technieken. Sommige mensen zijn van mening dat je verse bladeren moet gebruiken. Deze techniek houdt in dat je de gewikkelde rol moet laten "uitharden", net als een sigaar. Anderen raden aan om de bladeren plat te laten drogen, voordat je je cannabis erin rolt. Een variatie hierop is het gebruik van de zogeheten "tabak-blunts" in de VS. Deze voor-gedraaide en gevormde tabaksbladeren komen vrij veel voor in het land.

MAAK THC-PILLEN VAN JE GETRIMDE BLADEREN

Maak THC-Pillen Van Je Getrimde Bladeren

Hoewel je krachtigere extracties kunt maken met de toppen van cannabisplanten, is het ook belangrijk niets te verspillen! De gemakkelijkste manier om THC-pillen te maken, is te beginnen met het maken van cannabis olie. Vervolgens kun je er capsules mee vullen. Het is ontzettend eenvoudig, maar er is wel wat voorbereiding voor nodig.

Dit is een van de beste manieren om jezelf ervan te verzekeren dat je je benodigde medicatie altijd bij de hand hebt. Het is onopvallend en je hebt niet te maken met geurtjes nadat de THC-olie is verpakt in gelatine capsules. Het doseren is ook discreet en eenvoudig. Zodra je wat handigheid hebt gekregen in het maken van de pillen, zien ze eruit als ieder ander middel uit de apotheek.

Gelatine CapsulesGelatine Capsules bekijken

Dit is ook een zeer goede manier om te experimenteren met verschillende combinaties cannabis soorten zonder dat je toppen hoeft te kopen. Als je in een gebied woont waar veel commercieel wordt gekweekt, kun je vragen of de lokale kwekers de knipresten aan je willen geven (of verkopen).

 

Gerelateerd artikel

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken