Blog
Knipafval Van Je Cannabis
3 min

Wat Te Doen Met Knipafval Van Je Cannabis 1.0

3 min
Seedshop Wiet Kweken

Hoewel ze niet zo krachtig zijn als toppen, hebben knipresten veel te bieden als ze correct worden gebruikt. Dus hier zijn vijf geweldige ideeën om er het maximale uit te halen.

Bij de meeste hobby kwekers belanden knipresten meestal op de composthoop of in de vuilnisbak. Maar toch is dit verspilling. Hoewel knipresten niet zo krachtig zijn als toppen, bevatten ze nog steeds cannabinoïden. Als je bereid bent wat moeite te doen, is het mogelijk deze te onttrekken, waardoor je het meeste uit je plant kan halen. Dus hier zijn een paar ideeën om je afval in goud te veranderen.

Video id: EMceoZXTfn4

1. MAAK WIETBOTER

Hoe Maak Je Canna Boter

Als je dol bent op cannabis edibles, dan zijn knipresten de beste ingrediënten om aan de slag te gaan in de keuken. Met genoeg knipresten, kan je behoorlijk krachtige lekkernijen maken. En als je eenmaal wietboter hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan het in elk recept gebruiken in plaats van boter, waardoor je duizenden opties hebt. Voor vegans hebben we een cannabis kokosolie recept dat net zo veelzijdig is.

Video: Hoe maak je Canna Boter?

2. MAAK EEN OP OPLOSMIDDEL GEBASEERD EXTRACT, ZOALS BHO

Maak Een Op Oplosmiddel Gebaseerd Extract, Zoals BHO

Extracten op basis van oplosmiddelen worden soms op concurrerende basis gemaakt. Producenten richten zich op cannabis cups en eeuwige roem. De concentraties psychoactieve cannabinoïden zijn ontzettend krachtig en gemaakt met accurate en efficiënte industriële apparatuur. Als je veel knipresten hebt liggen, stop ze dan in een extractor en maak BHO! Waarschijnlijk val je niet in de prijzen met jouw shatter, maar toch is het mogelijk een stash te maken die een aangename, zuivere roes opwekt. Als je de voorkeur geeft aan concentraten, levert dit vast wat heerlijk rookwaar op voor dagelijks gebruik.

Om deze concentraten te maken, gebruikt men butaan, propaan of CO₂. De cannabinoïden lossen op in een vloeibaar oplosmiddel. Als de butaan-mix wordt gezuiverd, blijven de cannabinoïden achter. Hiervoor bestaan verschillende technologieën, zoals een vacuümoven of vacuümpomp. De achtergebleven hars is een zeer zuiver cannabisconcentraat waar je ontzettend high van wordt. Onthoud wel dat het maken van BHO een gevaarlijk proces is, dus zorg ervoor dat je weet wat je doet!

Gerelateerd artikel

Wat Is BHO En Hoe Maak Je BHO Van Cannabis

3. VERANDER HET IN HASJ

Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Bewaar alle overgebleven knipresten omdat je daar wat gouwe ouwe hasj mee kunt maken. De basis van de hasjiesj productie is simpel: het draait slechts om het isoleren van de trichomen en het verwerken ervan tot een geconcentreerde vorm. Hasj wordt meestal gemaakt wanneer cannabiskwekers het kleverige plantmateriaal zo krachtig van hun handen wrijven dat kleine, brokkelige ballen ontstaan. Deze vorm is ook bekend als vinger hasj of charas.

Het gebruik van een zeef is één methode om de trichomen te scheiden van je knipafval. Verzamel simpelweg je knipresten en verdeel ze over een zeefgaas boven een grootstuk vetvrij papier/bakpapier. Met je handen breng je het plantenmateriaal in beweging, zodat de trichomen loskomen. Met een schraper of pinpas verzamel je de trichomen die op het papier zijn gevallen. Met behulp van een pollenpers verwerk je ze tot hasj munten. Pro-tip: Vries je knipresten in voordat je ze zeeft. Dit vergemakkelijkt het scheiden van de trichomen.

Super Pollen PressSuper Pollen Press Bekijken

4. MAAK ER HUIDZALF VAN

Hoe Maak Je Cannabis Crème Voor Huidverzorging

Wist je dat cannabis ook via de huid kan worden opgenomen? Het blijkt dat deze magische plant, naast de vele andere voordelen, ook zeer geschikt is voor huidverzorging. Dit geldt vooral voor bepaalde aandoeningen, zoals acné. Verwerk cannabis tot een zalf om plaatselijk op de huid aan te brengen. Je huid geniet dan van een welverdiende verzorging. Het beste is dat knipafval een geweldige bron van cannabinoïden is!

Gebruik je verzameling knipresten om een gepersonaliseerde huidcrème te maken. Na het decarboxyleren en het fijnmalen van het materiaal, kook je het plantenmateriaal gedurende 2-4 dagen met de andere ingrediënten. Dit is een fijne klus voor het weekend. Pas de zalf naar eigen wens aan door de toevoeging van essentiële oliën. Stress verlicht je met sandelhout- of lavendelolie. De toevoeging van gember-, citroen- of kaneelolie stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt infecties, terwijl rozemarijn en munt het energieniveau versterken. Wees creatief!

5. MAAK CANNABIS MELK

Hoe Maak Je Cannabis Melk

Beperk je niet tot eten als het gaat om de knipresten van cannabis. Je kunt er namelijk ook drankjes mee maken! Verrijk gewone of plantaardige melk met cannabis voor een extra opkikker tijdens je zondagse ontbijt! Het proces is ontzettend simpel: verwarm de melk tot het suddert en voeg je plantenmateriaal toe. Roer 30-45 minuten en voeg indien nodig meer melk toe. Je canna-melk is klaar als het een geelgroene kleur heeft. Zeef je mengsel, laat afkoelen en bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje. Gebruik het wel vóór de houdbaarheidsdatum die op de originele melkverpakking staat. Zelfgemaakte canna-melk is een geweldige toevoeging aan je thee, koffie of zelfs ontbijtgranen.

Je kunt ook een poging wagen om bhang te maken. Dit is de Indiase variatie op cannabis-geïnfuseerde melk en je maakt het met verschillende kruiden en honing. In meer uitgebreide recepten gebruikt men ook wel yoghurt, kokosmelk of zelfs gemalen noten en gedroogd fruit. Er zijn sekten van het hindoeïsme die bhang drinken als eerbetoon aan de god Shiva en geloven dat het bijdraagt aan de verbondenheid met het goddelijke. Lees onze gids over het maken van de standaard en vegan versies!

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met Je Cannabis Knipafval 2.0

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken