Blog
Zaadbank Beoordeling: Barney's Farm
2 min

Zaadbank Beoordeling: Barney's Farm

2 min
Products Seedshop

Barney's Farm is een van de meest populaire zadenbanken in Nederland en een grote speler op de cannabis zadenmarkt. Hoewel ze aanvankelijk bescheiden startte, heeft Barney's Farm een aantal bekroonde soorten geproduceerd.

De oorsprong van Barney's Farm kan worden herleid naar de jaren '80, waar een kleine groep kwekers zich verschanste in het rotsachtige Himalaya gebied, om te experimenteren met het kruisen en kweken van diverse soorten marihuana. Derry, een van de kwekers, en ook oprichter en eigenaar van Barney's seeds, verzamelde deze soorten van zijn eerdere reizen door Azië en het Midden-Oosten, waaronder plaatsen als Afghanistan, Pakistan, India, Thailand, Vietnam, Nepal en Tibet. Met de monsters in handen, bracht de groep drie jaar door in het Himalaya gebergte. Ze selecteerden een aantal creaties die met de meeste THC waren beladen en verfijnden deze tot een aantal soorten die Barney's Farm tegenwoordig zo populair hebben gemaakt.

Met de afgewerkte soorten in handen, keerde Derry terug naar Amsterdam, waar hij de eigenaar werd van Barney's Farm coffeeshop. De uitmuntende genen die hij en zijn team hadden geteeld in de Himalaya, zorgden ervoor dat Barney's Farm coffeeshop al snel opviel tussen de rest en het zette een niet te stoppen kracht in beweging die nog steeds hoog in aanzien staat.

Barney's Farm is een van de beste zadenbanken ter wereld en hoewel hun ster hoog gerezen is, vergeleken met hun bescheiden start, produceren ze nog steeds zeer hoogwaardige producten. De angst bestaat dat, wanneer zadenbanken groter worden, ze hun originele idealen laten varen en de nadruk leggen op winst in plaats van kwaliteit. Gelukkig lijkt dit hier niet het geval te zijn, maar dat mag je zelf beslissen.

Uitstekende voorbeelden van hun werk

Critical Kush


Critical Kush is waarschijnlijk een van hun meest populaire soorten. Ze is een echte, zuivere Indica, krachtpatser die tot wel 750gram/m2 topkwaliteit wiet kan produceren en dat met een THC gehalte van maar liefst 25%. Deze dame slaat in als een bom. Critical Kush sleepte de eerste plaats in de wacht in de Cannabis Cup.

Liberty Haze


Voor diegenen die op zoek zijn naar iets meer Haze, heeft Barney's Farm een waar monster geproduceerd, bekend als Liberty Haze. Deze dame zal je geest uit je schedel laten opstijgen met slechts een trekje. Laboratoriumtests hebben aangetoond dat Liberty Haze tot wel 25% THC kan bevatten. Liberty Haze werd tot beste algehele soort benoemd op de High Times Cannabis Cup van 2011.

Pineapple Chunk


Pineapple Chunk is ook een Indica favoriet uit de Barney's Farm catalogus en heeft met haar sterke, exotische smaak een reputatie opgebouwd. Net zoals de meeste andere populaire soorten van Barney's, is ook Pineapple Chunk extreem krachtig, met een THC gehalte van ongeveer 25%. Ze verdiende de titel Best Indica op de High Times Cannabis Cup in 2009.

Barney's Farm Awards (die we weten)

1ste Plaats voor beste algemene soort op de 2011 Cannabis Cup - Liberty Haze
1ste Plaats voor beste algemene soort op de 2010 Cannabis Cup - Tangerine Dream
1ste Plaats voor beste import hasj op de 2010 Cannabis Cup - Caramella Dream
1ste Plaats voor beste product op de 2010 Cannabis Cup - Barney's Bud Scope
1ste Plaats voor beste kraam op de 2010 Cannabis Cup
2de Plaats voor beste algemene soort op de 2009 Cannabis Cup - Vanilla Kush
1ste Plaats voor beste Nederhasj op de 2009 Cannabis Cup - Royal Jelly
2de Plaats voor beste import hasj op de 2009 Cannabis Cup - Triple Zero
2de Plaats voor beste kraam op de 2009 Cannabis Cup
2de Plaats voor beste algemene soort op de 2008 Cannabis Cup - Utopia Haze
3de Plaats voor beste Indica op de 2008 Cannabis Cup - LSD
1ste Plaats voor beste Sativa op de 2008 Cannabis Cup - Utopia Haze
1ste Plaats voor beste Nederhasj op de 2008 Cannabis Cup - Royal Jelly
1ste Plaats voor beste import hasj op de 2008 Cannabis Cup - Triple Zero
1ste Plaats voor beste product op de 2008 Cannabis Cup - BC Chillum
2de Plaats voor beste kraam op de 2009 Cannabis Cup
21 aanvullende Cannabis Cup awards tijdens de jaren 2001-2007


Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken