Wat Is RSO En Wie Is Rick Simpson?

Rick Simpson

Luke Sholl
Luke Sholl
Bijgewerkt op:

Rick Simpson is op een missie: het woord verspreiden over de helende kracht van cannabis en iedereen voorlichten die wil luisteren. Hij is de bedenker van de, nu beroemde, Rick Simpson Olie en vanwege zijn toewijding ontvangen vele mensen nu een effectieve, op cannabis gebaseerde, behandeling.

Een Bedrijfsongeval Leidt Tot Een Bijzondere Ontdekking

Voordat hij zo'n beetje een beroemdheid werd, werkte Rick Simpson niet met cannabis en was ook geen dokter. Pas nadat hij een desastreus ongeluk kreeg, werd zijn aandacht getrokken door de mogelijke voordelen van cannabis. Velen zien dit als een geluk bij een ongeluk omdat dit een stortvloed aan ontdekkingen activeerde.

In 1997 kreeg Simpson een ongeluk. Hij werkte als een ingenieur in een ziekenhuis en bedekte asbest op de boiler pijpen van het ziekenhuis met duct tape. Hij gebruikte een krachtige spuitlijm om dit te doen, wat in slecht geventileerde ruimtes een tijdelijke shock kan veroorzaken aan het zenuwstelsel, wanneer je het inademt. Helaas voor Rick, was dat precies wat er gebeurde.

De dampen die hij inademde zorgden dat hij het bewustzijn verloor, van zijn ladder viel en op zijn hoofd terecht kwam. Toen hij bijkwam, in dezelfde positie als toen hij gevallen was, moest hij zich langzaam een weg terugbanen naar het kantoor om hulp te krijgen. Uiteindelijk vond een van zijn collega's hem in deze toestand en bracht hem snel naar de eerste hulp.

"Het voelde alsof mijn hoofd op het punt stond te ontploffen. Ik herinner me nog dat het leek dat mensen raar bewogen, ze waren schokkerig. Ik vertelde het aan de dokter en hij schudde slechts zijn hoofd."

Voorgeschreven medicijnen werken niet Zoals beloofd

Voorgeschreven medicijnen werken niet Zoals beloofd

"Het voelde alsof mijn hoofd op het punt stond te ontploffen," zei Rick. "Ik herinner me nog dat het leek dat mensen raar bewogen, ze waren schokkerig. Ik vertelde het aan de dokter en hij schudde slechts zijn hoofd."

Na een paar uur ging de ergste duizeligheid weg en Rick werd naar huis gestuurd. Een paar dagen later was hij terug op het werk, maar voelde zich nog steeds ziek. Tijdens zijn werk, werd hij plotseling duizelig en hoorde ook een piep in zijn oren. Hij ging terug naar de eerste hulp, waar een verpleegkundige zijn bloeddruk opnam en schrok van wat ze zag. Rick kreeg medicatie en dokters werden er onmiddellijk bij geroepen. Helaas voor Rick, ging de piep niet meer weg.

Rick omschreef het geluid in zijn oren als het continu hebben van een grasmaaier in de kamer. Het maakte hem gek en geen enkele medicatie leek te helpen. In feite had de medicatie een negatief effect op hem en hij veranderde bijna in een zombie.

rick Simpson experimenteert met cannabis

rick Simpson experimenteert met cannabis

Nadat hij een documentaire zag over de veelbelovende eigenschappen van cannabis, vroeg Rick zijn dokter of hij het mocht proberen. Dit werd afgewezen. Hij besloot zelf te proberen of hij het te pakken kon krijgen. Hij ontdekte dat het revolutionair werkte en zijn situatie verbeterde sterker dan bij elk medicijn dat hij eerder probeerde. Hij vertelde het aan zijn dokter, die nog steeds weigerde deze weg in te slaan. Rick kreeg te horen dat olie de meest medicinale manier was, als hij er op stond het toch te gebruiken, maar de dokter zou hem geen legale toegang verschaffen. Al snel daarna vertelde de doktoren hem dat ze alle behandelmogelijkheden hadden uitgeput en dat Rick er nu alleen voor stond.

Verlaten, stopte Rick volledig met zijn voorgeschreven medicatie en richtte zich exclusief op cannabis olie, die hij zelf maakte. Hij wist nog niet hoeveel vertrouwen hij had in de cannabis, maar na slechts een paar maanden was zijn oorsuizen verminderd tot een beheersbaar niveau, zijn pijn was grotendeels weg en zijn bloeddruk was normaal; dit overtrof zijn stoutste verwachtingen.

Rick simpson zoekt wederom zijn heil in cannabis

We spoelen een paar jaar vooruit, waar Rick zijn dokter vraagt een paar verdachte knobbels op zijn arm te onderzoeken. Verteld wordt dat dit op kanker lijkt. De dokter haalt er eentje weg en stuurt dit op voor een biopsie. Later, terwijl Rick de wond bekijkt, herinnert hij zich een onderzoek waar hij jaren geleden van had gehoord, waarin beweerd werd dat cannabis kanker kan genezen. Met het gevoel niets te verliezen te hebben, deed Rick wat cannabis olie op zijn huid en bedekte de knobbels met pleisters. Slechts vier dagen later waren de knobbels verdwenen. Rick had zijn eigen huidkanker genezen. Natuurlijk wilde de dokter hier niets van weten.

Dit was het begin van Ricks opkomst als cannabis genezer. Hij begon klein, met het behandelen van mensen met gelijksoortige, plaatselijke huidaandoeningen. Zodra hij had bewezen dat dit werkte, behandelde hij een patiënt die leed aan melanomen en glaucoom. Dit was de eerste persoon, buiten Rick, die het medicijn innam en het werkte: De kanker werd genezen en andere symptomen werden verlicht. Al snel behandelde Rick steeds meer patiënten met kanker en het verhaal over zijn succes verspreidde zich snel. En zo ontstond het medicijn, bekend als Rick Simpson olie. Sinds die tijd werd Rick het toonbeeld van de cannabis gemeenschap, campagne voerend voor het gebruik en iedereen voorlichtend die het maar horen wilde.

Lees meer over het verschil tussen CBD olie en Rick Simpson olie hier.

Video: Run From The Cure (Volledige Versie)

De documentaire "Run From The Cure" gaat over Rick Simpson's persoonlijke ervaringen en deelt belangrijke cannabis informatie met de kijkers.

Het ondersteunen van wetenschappelijk bewijs

Het is niet alleen eerlijk, maar ook logisch, om sceptisch te zijn. Veel wetenschappers zoeken al jaren naar het medicijn tegen kanker en hier is het in eens, vlak onder onze neuzen. Maar het zijn niet alleen Rick en zijn patiënten die getuigen van de genezende eigenschapen van cannabis. Met het groeiende bewustzijn van de eigenschappen van cannabis, is er een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van cannabinoïden op ons systeem en velen geven positieve resultaten aan als het gaat over kanker.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.