Jalapeño M Zaden

(11)

Deze chilipepertjes zijn geweldig als topping of als ingrediënt in verschillende gerechten. De plant kun je doorlopend oogsten en de pepers smaken gewoonweg fantastisch. Zowel het kweken als het eten van Jalapeños is een lonende ervaring. Waar wacht je nog op?

2,95
1,47 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (11)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Jalapeño M Zaden: niet zomaar beroemd

Jalapeño; een chilipepertje dat geen introductie behoeft. Het is waarschijnlijk de beroemdste chilipeper van het westen. Deze milde, kleine pepers hebben een volle smaak en zijn in diverse keukens een veelgebruikt en veelzijdig ingrediënt.

Vers zijn ze heerlijk, maar in de winkel vind je ze vaak gedroogd. De plant produceert gedurende een langere periode steeds nieuwe vruchten. Als je een peperplant kweekt, heb je dus altijd een verse voorraad voorhanden!

Hoe kweek je Jalapeño M. pepers?

 • Stap 1: kiemen

De gemakkelijkste manier om chilizaden te ontkiemen, is ze direct in hun uiteindelijke pot te planten. De grootte van de pot bepaalt hoe lang het duurt voordat ze volwassen zijn en hoe groot de uiteindelijke opbrengst is. Hoe groter de pot, hoe groter de oogst (en hoe langer het rijpen duurt).

Begraaf de zaden in een kuiltje van 1cm diep in de grond en geef water. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden om de kiemkracht te stimuleren, maar doorweek de aarde niet. Bedek de pot met huishoudfolie om een hoge luchtvochtigheid te behouden. Prik er een paar gaatjes in voor een aanvoer van frisse lucht.

Zet de pot in een warme ruimte. Rond de 25°C is een ideale temperatuur om Jalapeño pepers te kiemen.

Het kiemen van chilizaden varieer van 3 dagen tot enkele weken. Er spelen hiervoor diverse factoren mee. Wees geduldig en ga niet wanhopen!

 • Stap 2: geduld

Zodra de zaden kiemen en je de zaailingen bovengronds verschijnen, kun je het folie verwijderen. Zorg nu voor voldoende licht.

Jalapeño pepers rijpen binnen ongeveer 85 dagen. Geef ze op dezelfde manier water zoals je bij kamerplanten doet. Voedingsstoffen voor tomaten/pepers voorzien ze van voldoende energie. Voeg zeker wat calcium toe om neusrot te voorkomen. Een bladspray werkt hiervoor het beste.

Hoe en wanneer oogst je Jalapeño pepers?

Na ongeveer 85 dagen zou je rijpe Jalapeño pepers moeten kunnen plukken. Dit is slechts een schatting: de pepers maken zelf duidelijk wanneer ze oogstrijp zijn. Eerst zijn ze groen, maar ze verkleuren langzaam rood. Je kunt ze groen oogsten, maar wacht wel tot ze echt donkergroen zijn. Als ze gemakkelijk van de plant loskomen, zijn ze klaar. Bieden ze weerstand? Dan zijn ze nog niet rijp.

Terwijl de eerste pepers rijpen, blijft de plant de rest van het seizoen nieuwe pepers produceren. Deze soort is een goede keuze als je vaak met chilipepers kokkerelt en een constante aanvoer nodig hebt!

Een waarschuwing vooraf

Als je met chilipepers en -zaden werkt, is het altijd slim om handschoenen te dragen. Zo bescherm je jezelf tegen verbranding. De Jalapeño peper is niet erg heet, maar het is een goede gewoonte!

Houd er rekening mee dat de hoeveelheid zaden is gebaseerd op het gewicht en het aantal bij benadering is.

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Jalapeño M zaden kweekt.

Jalapeño M Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum annuum
Hitte (SHU) Gemiddeld (3.500–6.500 SHU)
Totale groeitijd ~85 dagen
Zaaitijd januari–april
Oogst juni–augustus
Hoogte ~85cm
Kleur Groen
Inhoud van de verpakking ~0,25g (~35 zaden)

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (11)
  (11)
  16/Sep/2022

  Jalapeno
  At the moment the seeds are germinating, of what has been sown, 50% germination has been obtained, we will see if it increases in the next two days as they have just a couple of days since the first seed germinated.

  12/Jun/2022

  Hot and tasty
  These seeds are very high quality. The fruits are hot but acceptable and nice taste. Fast growing

  25/May/2022

  ok
  good

  17/May/2022

  Looking good
  They have only just begun to germinate, but looking like a good success rate and I'm looking forward to the crop in a few weeks' time.

  28/Apr/2022

  Jalapeno
  Zaadjes ontkiemen niet allemaal dus enkele extra voorzien . ontkiemen gebeurt heel langzaam +- 2 weken. mooie sterke plantjes .

  25/Mar/2022

  Makkelijk te kweken
  6zaadjes laten ontkiemen , alle 6 ontkiemd! Heb de beste 4 plantjes eruit gehaald en opgekweekt op de vensterbank/lamp. Als de zon schijnt ga ze op het balkon nu, en ze doen het supergoed!

  19/Mar/2022

  Good seeds
  5/5

  11/Feb/2022

  Vraiment bien
  Sur un sachet, 25 graines ont levé, à voir pour la suite mais les plantules ont l'air en pleine forme

  05/Feb/2022

  Jolies pousses
  Elles commencent à germer en 10 jours et ensuite vous n avez plus qu à les regarder pousser … Ce sont des plantes qui aiment la lumière

  27/Jan/2022

  Nice plants
  Easy to grow, tasty to consume :)

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Jalapeño M Zaden
Jalapeño M Zaden