Blog
Blue Honey: Hallucinogene honing met magische paddestoelen
2 min

Blue Honey: Hallucinogene Honing Met Magische Paddestoelen

2 min
Products Shroomshop

Heb je ooit van blue honey gehoord? Als je dol bent op magische paddestoelen, maar niet zo dol op de smaak, is het de ultieme manier om jezelf te doseren voor een trip. Het is met psilocybine...

... geïnfuseerde honing en we leggen hier uit hoe je het maakt. 

Je leest het goed! We hebben wederom een recept met magische paddestoelen voor je. Dit keer is het "blue honey", een honingbrouwsel met magische paddestoelen, die van elke trip een ware smaaksensatie maakt. Het is extreem veelzijdig en kan worden gebruikt als topping, zoetmiddel in je thee of gewoon worden opgelepeld. Wat dit recept zo aantrekkelijk maakt, is dat het extreem eenvoudig te maken is. Je hebt slechts paddestoelen, honing en wat tijd nodig.

Het uitgangspunt achter blue honey is eenvoudig: Je snijdt je paddestoelen in stukjes, stopt ze in een potje en vult dit met honing. Na een paar maanden, zullen de psilocyibine en andere bestanddelen uit de paddestoelen in de honing trekken, waardoor de honing vaak (maar niet altijd) blauw kleurt, vandaar de naam. Je blijft achter met een krachtige, zoete en smakelijke lekkernij, die bijna eindeloos houdbaar is. Het is een geweldig alternatief voor mensen die de smaak van paddestoelen niet waarderen en er kan op elk moment van worden genoten.

Belangrijk

Voordat we overgaan naar het recept, is het belangrijk te weten dat alle gebruikte magische paddestoelen volledig gedroogd moeten zijn voor je ze gebruikt. Als er vocht in de paddestoelen zit, kan dit in de honing fermenteren. Daarom moet je je paddestoelen altijd eerst drogen. Als je niet weet hoe je dit doet, kan je terecht in onze handige gids.

Recept: Magische Paddestoelen Honing (Blue Honey)

Je hebt nodig:

Grondig gedroogde magische paddestoelen
Vloeibare honing uit de winkel
Een luchtdichte, glazen pot
Een scherp mes
Een koffiemolen

Instructies:

1. Snijd je paddestoelen zo fijn mogelijk. Als je een koffiemolen hebt, zou je ze kunnen vermalen. Hoe kleiner de stukjes zijn, hoe groter het oppervlak dat wordt blootgesteld aan de honing, waardoor je krachtiger resultaten behaalt.

2. Verdeel je gesneden/vermalen paddestoelen in de pot met de honing. Begin met een laagje paddestoelen en giet er wat honing over. Dan weer een laag paddestoelen en zo ga je verder tot je pot vol is. Het is logisch dat je mengsel krachtiger wordt als je er meer paddestoelen in stopt. Houd er ook rekening mee dat er minder honing in de pot past als je meer paddestoelen gebruikt. Hierdoor zal de aanwezige honing nog krachtiger worden, omdat de concentratie psilocybine hoger is.

Opmerking: Verwarm de honing niet om het vloeibaarder te maken. Teveel warmte kan ervoor zorgen dat de psilocybine afbreekt.

Je kan ook de gewenste hoeveelheid honing mengen met paddestoelen in een grote kom, waarna je het overgiet in een potje. Beide methodes werken net zo goed. Het hangt ervan af of je paddestoelen in de hele pot wil, of in eenvoudig te beheren laagjes.

3. Sluit de pot af en plaats deze ongeveer 1-4 maanden op een donkere, koele, droge plek. Hoe langer je het laat staan, hoe meer psilocyibine door de honing zal worden opgenomen. Je moet nu vooral je geduld oefenen, maar het is een investering voor de lange termijn!

4. Geniet! Omdat de kracht niet bekend is, raden we aan met een kleine hoeveelheid, zoals een theelepel vol, te beginnen en vandaar omhoog te werken. Doseer naar je eigen wens.

Opmerking: Het blauw in "blue honey" wordt veroorzaakt door de blauwe kneuzing van verse paddestoelen. Als jouw paddestoelen niet gekneusd zijn voor het drogen, zal de honing niet blauw kleuren. Dit zal geen invloed hebben op de kracht, het is meer een cosmetisch kenmerk. Maar als je echt blauwe honing wil, moet je zorgen dat een aantal paddestoelen gekneusd zijn voor je ze droogt.

Video: Het Kneuzen Van Paddo's

En dat is alles! Het maken van psychedelische, blauwe honing is extreem eenvoudig. Je hebt alleen veel geduld nodig. Maar geloof ons als we zeggen dat het het wachten waard is. In staat zijn jezelf te doseren met een zoete, smakelijke honing is geweldig en de veelzijdigheid betekent dat je het kan gebruiken voor allerlei lekkernijen en zelfs discreet onderweg. Wij vinden het zalig in thee, in tegenstelling tot het maken van paddestoelenthee, omdat het reeds actief is, waardoor je het niet hoeft te laten trekken en mogelijk te maken hebt met krachtverlies!


Read more about
Products Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken