Blog
Exotische Cannabissoorten
3 min

Ga Op Cannabis Safari Met Deze 5 Cannabis Soorten

3 min

Het jagen op grote variëteiten, daar gaat dit artikel over. Trek je safari kleding maar aan, we gaan op jacht naar De Grote Vijf onder de cannabissoorten. Sommige heb je misschien nog niet eerder in het vizier gehad. Dat komt omdat ze zo uniek zijn. En in sommige gevallen bijna uitgestorven.

WAT HEBBEN DE GROTE VIJF GEMEEN MET CANNABIS?

Met "De Grote Vijf" bedoelt men de vijf moeilijkst voor de mens te voet te bejagen dieren van het Afrikaanse continent. De meest unieke cannabissoorten die wij hebben uitgekozen, hebben met elk dier iets gemeen. Maar er bestaat geen gevaar dat je helemaal verscheurd wordt door onze kleverige groene selecties. Door deze wietsoorten laat je je echter graag overrompelen. De Cannabis Grote Vijf zijn echt anders dan de doorsnee wiet. Als je ook eens wat van die speciale sensimilla wilt oogsten, moet je op jacht naar de volgende 5 strains.

Gerelateerd artikel

10 Dieren Die Graag High Worden

JACK PLANT IS DE AFRIKAANSE OLIFANT

Jack Plant (Advanced Seeds)

Hoe groter hoe beter. Dat geldt met name voor je opbrengst. Jack Plant is een imposante gigant van een sativa-dominante cannabissoort. Net als de Afrikaanse olifant; groter worden ze niet. Buitenshuis, in een warm klimaat met overvloedig zonlicht, kan Jack Plant 3,5m hoog worden. Of hoger. Ze produceert een dikke, uitgerekte centrale cola die wel zo groot kan worden als de slurf van een olifant. Binnenshuis wordt ze niet hoger dan 1,5m en is ze uitermate geschikt voor de ScrOG techniek.

Jack Plant is reusachtig indrukwekkend en sterk als een olifant. Ze hebben beiden ook een uitstekende weerstand tegen ziektes en ziekteverwekkers. Jack Plant is minder gevoelig dan andere soorten voor veelvoorkomende ziektes bij het buiten kweken, zoals meeldauw en toprot.

Begin oktober kan er een indrukwekkende oogst van 500g of meer worden binnengehaald. De bloeiperiode duurt tussen de zestig en zeventig dagen. Jack Plant is een prima keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sativa high met een hoog THC-gehalte van maar liefst 20%, maar voor Haze geen geduld hebben.

Zoals je misschien al vermoedde, is Jack Plant een kruising van Jack Herer met onbekende sativa-genetica. Er kunnen verschillen zitten tussen de planten die uit het zaad gekweekt worden. Daardoor zijn ze een verleidelijke jachttrofee geworden voor jagers op grote soorten.

DR. TAO SATIVA IS DE ZWARTE NEUSHOORN

Dr. Tao Sativa (Top Tao Seeds)

Er bestaat veel verwarring over het herkennen van de verschillende subsoorten van de neushoorn. De zwarte neushoorn is officieel een "bedreigde diersoort", volgens de meeste dierenbeschermingsorganisaties.

De reguliere Dr. Tao Sativa is zowaar de tweede soort die opgedragen is aan de favoriete wetenschapper van iedere stoner, Dr. Grinspoon. Eerder bracht Barney's Farm een feminized Dr. Grinspoon op de markt. Maar die reeks bestaat niet meer. De soort is dus voor thuiskwekers echt uitgestorven. Zoals je ziet, verwarring alom. En dat is de trieste overeenkomst tussen de zwarte neushoorn en Dr. Tao, nee Dr. Grinspoon, nee toch Dr. Tao.

Als je je wilt inzetten om eersteklas, bijna zuivere sativa in stand te houden en te kweken, is er wat meer werk vereist. De zwarte neushoorn is een immens, zeer herkenbaar wild beest. Maar net als met de genetica van Dr. Grinspoon neemt de populatie snel af. Er worden internationale pogingen ondernomen om het stropen tegen te gaan.

Dr. Tao is een humeur verbeterende sativa met medicinale eigenschappen. Na een bloeiperiode van negen tot tien weken kan ze geoogst worden. Wanneer je haar kweekt, lever je een bijzonder waardevolle bijdrage aan het in stand houden van sativa.

BIG BAND IS DE BUFFEL

Big Band (Kannabia)

De buffel is een woeste planteneter en een echt kuddedier. Big Band is een overwegende indica kruising die een evenredig woeste opbrengst kan produceren. Met name als je de SOG methode toepast. Beginnende kwekers kunnen na een bloeiperiode van slechts acht weken tot zo'n 500g/m² oogsten. Het vormen van kuddes, met de vrouwtjes in het midden, is het succes van de overlevingstechniek van zowel de buffel als deze strain.

De combinatie van Black DominaBubblegum, en Chronic leidt ertoe dat Big Band ook "levensgevaarlijk" kan zijn. Het verrassende en snel toeslaande couchlock effect kan bij beginnelingen zowel verbazing als een knock-out veroorzaken.

We kunnen ons best voorstellen dat een buffelbiefstukje bijzonder smakelijk is. De fruitige aardbei- en citroensmaken van Big Band zijn echter uniek. Een zeer bijzondere verwennerij voor de smaakpapillen. Je kunt rekenen op dikke, kristalrijke, solide toppen. De planten bereiken een gemiddelde hoogte; doorgaans zo'n 1m als je haar binnen kweekt en maximaal 2m als je haar buiten kweekt.

BUBBA KUSH IS DE LEEUW

Bubba Kush (Barneys Farm)

Bovenaan de voedselketen staat de leeuw. En bovenaan de cannabisketen staat Bubba Kush, een geweldige, prijswinnende cannabissoort. Ze kunnen allebei solitair leven of in groepsverband. Met grote containers en voldoende zonlicht kun je buiten indrukwekkende bomen van ganja van wel meer dan 2m hoog kweken. Het gebruik van een goede SOG kan binnen een opbrengst opleveren die niet onder doet aan die van buitenplanten.

Bubba Kush is van buitengewone kwaliteit. Het THC-gehalte kan de 24% aantikken. Ze is enorm krachtig, kalmerend, met ontspannende fysieke effecten. Dat zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je net als een leeuw twintig uur per dag licht te luieren en genieten. Bubba Kush verspreidt heerlijke zoete snoepjesachtige aroma's. Ook is er sprake van vleugjes kruiden en hout waardoor je een smaak hebt die iedere stoner verrukt.

Bubba Kush is een buitenaardse cannabis kruising. Van dit soort lekkernijen loopt het water in je mond en je wilt er meteen je tanden in zetten. Doe het toch maar even rustig aan. Geniet van de heerlijke rook. En we waarschuwen maar even: een leeuw kan zomaar veranderen in een menseneter. Waarschijnlijk ga je de rest van je leven alleen nog maar op jacht naar Bubba Kush.

FRISIAN DUCK IS DE LUIPAARD

Frisian Duck (Dutch Passion)

Het best gecamoufleerde lid van De Grote Vijf is de luipaard. Dat geldt ook voor Frisian Duck als meest onopvallende cannabissoort. Een voorraadje wiet van top-kwaliteit die er in de verste verte niet uitziet als cannabis is een zeer bijzondere vermommingstechniek. Daar blinkt Frisian Duck in uit. Ze is met opzet zo gekweekt dat ze vervormde bladeren produceert. Net als een luipaard valt ze helemaal niet op en gaat ze op in haar omgeving.

Frisian Duck kan geoogst worden na een bloeiperiode van acht weken. Bovendien blijft ze, omdat het een indica-dominante kruising is, relatief compact. Net als een luipaard, vergeleken met andere grote katachtigen. Als je haar binnen kweekt, wordt ze over het algemeen maximaal 1,5m hoog. Bij buitenkweek is het een zeldzaamheid als ze hoger wordt dan 2,5m. Frisian Duck is dan wel niet moeders mooiste uit de cannabis catalogus, maar heimelijk kweken draait uiteindelijk allemaal om discretie.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken