Blog
Cannabis Wafels: Als De Munchies Aanvallen
1 min

Cannabis Wafels: Als De Munchies Aanvallen

1 min

Wafels hebben een special plekje in ons hart. Dus het is alleen maar logisch om een manier te verzinnen om cannabis aan het recept toe te voegen.

Een bekende situatie: Halverwege een high krijg je last van knaagjes in je maagje en alleen de gedachte aan eten laat het water in de mond lopen. Wat te doen? Meer wiet eten natuurlijk! Of, misschien moeten we zeggen dat je wat overheerlijke, zalige Belgische wafels met cannabis moet maken. Het voordeel? Ze smaken niet alleen geweldig, maar zijn ook super eenvoudig te maken, zelfs als je high bent.

Opmerking: In dit recept heb je cannaboter nodig. Heb je dit niet? Hoe je het zelf maakt, lees je hier.

INGREDIËNTEN

  • 70g kristalsuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 275g zelfrijzend bakmeel
  • 460ml warme volle melk
  • 60g cannabis butter
  • 1½ theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zout

INSTRUCTIES

1. In een grote mengkom combineer je de butter, de suiker en de eierdooiers en roer tot je een gelijkmatige mix hebt.

2. Voeg het vanille extract toe en mix een beetje bloem door de mix, gevolgd door wat melk, gevolgd door wat bloem, enz. Doe dit tot een gelijkmatige consistentie is bereikt.

3. In een aparte kom mix je de eiwitten tot ze beginnen op te stijven. Je wil blijven mixen tot je zachte maar stabiele pieken ziet. Als je dit met de hand doet, kan het veel moeite kosten, dus gebruik een elektrische mixer als je die hebt.

4. Spatel de eiwitten zorgvuldig door de andere mix om je uiteindelijke wafelbeslag te maken. Laat het mengsel ongeveer 40 minuten staan.

5. Start met het voorverwarmen van je wafelijzer en vet je ijzer in.

6. Met een soeplepel giet je wat wafelmix in je ijzer. Bak de wafel tot deze goudbruin is.

7. Serveer met wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan chocoladesaus en vanille ijs.

Dat is alles! Je kan nu genieten van je eigen Belgische wafels met cannabis. De kracht zal afhangen van de boter, waardoor de opgewekte high erg veelzijdig is. Omdat het beslag 40 minuten moet staan voor gebruik, is het verstandig je mix voor het begin van een sessie te mengen, zodat deze daarna kan worden gebakken. Als ze een initiële manier zijn om high te worden, is dit niet zo'n grote zorg. En zoals altijd geldt dat je niet moet vergeten dat edibles met cannabis ongeveer 45-90 minuten nodig hebben om effect op te wekken, dus geniet verantwoordelijk.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken