Blog
Cannabiskweker Opgepakt Na Identificatie Via Zijn Youtube-instructievideo's.
2 min

Cannabiskweker Opgepakt Na Identificatie Via Zijn Youtube-instructievideo's.

2 min
Legislation News

Het is een treurige dag als de cannabis gemeenschap een waardevolle bron van informatie verliest, zeker als het een bron is die hulp biedt aan vele nieuwe kwekers tijdens hun kweek ervaring. Helaas ge

Het is een treurige dag als de cannabis gemeenschap een waardevolle bron van informatie verliest, zeker als het een bron is die hulp biedt aan vele nieuwe kwekers tijdens hun kweek ervaring. Helaas gebeurt het: een cannabis kweker werd gearresteerd als resultaat van zijn YouTube-instructievideo's over kweken.

De kweker en leraar in kwestie is Kyle Berry uit New Hampshire, VS. Hij ging een paar keer de mist in en zit nu in de bak. Het is een herinnering aan de vervolging waar leden van de cannabis gemeenschap mee te maken hebben en de constante zorgvuldigheid die kwekers moeten betrachten om verstopt te blijven terwijl ze hun kunsten uitoefenen. Het zou ook diegenen wakker moeten schudden, die denken dat ze dit op YouTube kunnen doen zonder angst voor gevolgen.

Hij werd opgepakt om meerdere simpele redenen. Allereerst gaf hij zeer gedetailleerde informatie over waar je zaden kon krijgen, hoe je een kweekruimte opzet en hoe je de wiet moet kweken. Hij gaf zelfs gedetailleerde beschrijvingen over de chemische inhoud van de meststoffen en de toevoegingen die hij gebruikte. Dit trok de aandacht van de politie, die ook de kweekruimte in de video's zag. Dit is echter niet ongebruikelijk, veel online instructies geven je goede, gedetailleerde informatie terwijl ze je een kweekruimte laten zien. Wat Kyle Berry scheidt van de rest was dat hij de vergissing maakte een pakje met zaadjes te laten zien in een video met zijn naam en adres erop. Ook kreeg hij het voor elkaar een reflectie van zijn gezicht te laten zien in een weerspiegelend oppervlak.

Dat was alles wat de politie nodig had, gezicht, naam, adres en videobewijs van een kweekruimte in zijn beheer. Het benadrukt wel hoe belangrijk discretie en anonimiteit is, mocht je besluiten de wereld te laten zien wat je doet en hoe je het doet.

Berry was geen grote kweker, hij had 16 plantjes en een persoonlijke voorraad wiet uit een eerdere oogst. Niet genoeg om commercieel te gaan, maar genoeg om het hele jaar te delen met zijn omgeving.

Zo zag de politie het echter niet, ze gingen zelfs zover om de fouten die hij had gemaakt belachelijk te maken. "Hij is niet de slimste persoon op aarde," zei Rockingham County Sherrif Michael Downing tegen journalisten en ook: "Er zijn aanwijzingen dat hij het product verkoopt. Dit is niet de eerste oogst die hij had."

Berry, nu 40 jaar oud, heeft gedurende zijn leven meerdere operaties ondergaan en kweekte cannabis om zijn chronische pijn te helpen behandelen. "Ik deed het omdat ik sinds mijn 13de 17 operaties heb gehad," vertelde hij de rechtbank. "Ik realiseerde me niet in welke mate mijn voorgeschreven medicatie mijn mening vertroebelde en me langzaam doodde."

Helaas wilde de rechter hier niets van weten. Vanwege de hoeveelheid gedroogde wiet in zijn bezit en de hoeveelheid die hij kweekte, kon rechter Marguerite Wageling niet geloven dat hij uitsluitend kweekte voor persoonlijk gebruik. En wie weet, misschien deed hij dat ook niet, niemand kan het weten behalve Berry en zijn vertrouwelingen. Gelukkig voor Berry, gaf de rechter ook toe dat hij slechts een kleine kweker was en zeker geen grote speler op straat. Als gevolg hier van, werd Berry veroordeeld tot 2 jaar achter de tralies, waarvan vier maanden voorwaardelijk. En hoewel dit nog steeds oneerlijk is, had het veel erger kunnen zijn.

Het toont maar weer eens aan hoe belangrijk het is verborgen te blijven, zelfs als je vindt dat je maar een kleine kweker bent. De politie en rechtbank kunnen je hard aanpakken als je te zelfvoldaan en achteloos handelt.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken