Blog
De Paus wil coca bladeren proberen in Bolivia
1 min

De Paus wil coca bladeren proberen in Bolivia

1 min
In een behoorlijk onverwachte, maar stoere zet, heeft Paus Francis verzocht coca bladeren te kauwen tijdens zijn bezoek aan Bolivia.

Als het om de kerk gaat, associëren veel mensen dit met een zeer conservatieve kijk op zo'n beetje alles, inclusief drugs en alles wat daarbij hoort. Paus Francis gaat echter niet mee in deze trend en heeft de wereld al vaker verrast met zijn meer progressieve standpunten. Passend bij zijn ietwat non-conformistische aard, heeft hij verzocht coca bladeren te mogen kauwen tijdens zijn bezoek aan Bolivia. Coca is de plant waar cocaïne van wordt gemaakt.

Hoewel coca bladeren bijna over de hele wereld verboden zijn, blijven zij een legaal en sterk onderdeel van de Boliviaanse cultuur en andere Andeslanden. Slechts een paar jaar geleden heeft de Boliviaanse overheid bij de VN speciale toestemming gekregen om coca binnen hun grenzen te mogen kweken. Veel mensen, waaronder de President van Bolivia, verdedigen het gebruik van het coca blad en beschouwen het als een heilige plant.

DE HOOGTE VERSLAAN

Een van de redenen waarom coca bladeren zo hoog in aanzien staan, is dat ze het vermogen bezitten om hoogteziekte te verminderen. Het blad wordt hier al eeuwen voor gebruikt. Dit is waarschijnlijk de hoofdreden dat Paus Francis ze wil gebruiken, maar nadat de Minister van Cultuur, Marko Machicao, de Paus coca thee aanbood, verzocht de Paus zelf specifiek om coca bladeren om op te kauwen.

Coca

Een paar decennia geleden, ontdekte de VN dat het kauwen van coca bladeren geen negatieve gezondheidseffecten bezat, hoewel de resultaten onder druk van de VS werden vernietigd.

Hoewel het dus niet waarschijnlijk is dat de Paus high zal worden, is het behoorlijk stoer van hem dat hij specifiek erom vraagt zichzelf onder te mogen dompelen in een lokaal gebruik, zeker een die verboden is in de meeste landen en zo nauw verbonden is met drugs.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken